Pensjonering

5 økonomiske mål for babyboomers

5 økonomiske mål for babyboomers

Fra 1945 til 1964 fødte amerikanere syttiseks millioner barn.

Disse sytti millioner barna, Baby Boom-generasjonen, er nå sytti millioner voksne som når pensjonsalderen, eller blir nær nok til pensjonsalder som de begynner å tenke gjennom økonomiske mål for sine gyldne år.

For Baby Boomers, hvilke økonomiske mål bør være viktigst, spesielt i disse vanskelige økonomiske tider?

Her er fem smarte økonomiske mål for Baby Boomers.

1. Eliminere eventuelle gjeld

Å komme ut av gjeld er viktig for alle generasjoner, ikke bare Baby Boomers. Men for Baby Boomers, med pensjonering enten truende eller allerede begynner, får ut av gjeld ekstra betydning.

Når du er ute av gjeld - inkludert å betale boliglånet tidlig - kan du virkelig begynne å nyte de gyldne årene. Du får de ekstra pengene du trenger for å reise slik du alltid drømte om, eller ødelegge barnebarna dine i årene som kommer. For alle aldre er gjeld en drap på økonomien; For personer med faste inntekter er gjeld spesielt farlig.

2. Øk Pensjonssparing

For generasjonen som en gang sa, "Stol på ingen over tretti," er det vanskelig å forestille seg at pensjonering er rett rundt hjørnet. Kanskje det var ungdomskulturen som holdt deg fra å spare for pensjonering i tjueårene og trettiårene, eller kanskje var det bare ren uvitenhet. I alle fall er det aldri for sent å begynne å spare og investere for å øke størrelsen på neseegget ditt. Selv om du har nådd de tidlige femtiårene, har du fortsatt nær femten års arbeidsliv for å spare for pensjonering.

Finansforfatter Dave Ramsey foreslår at du sparer minst femten prosent av bruttoinntektene dine mot pensjonering. Mens en Roth 401k og Roth IRA pensjonskontoer er gode steder å starte, kan de ikke være nok hvis du begynte å spare for pensjonering sent i spillet. Hvis du begynte å spare sent, snakk med en finansiell rådgiver om mer aggressiv investering.

3. Få sunn

Hva blir sunne har å gjøre med dine økonomiske beslutninger? Hvis du nylig har betalt en lege eller sykehusregning, vil du innse at din fysiske helse har alt å gjøre med din økonomiske helse.

Selv om Baby Boomers kanskje ikke vil innrømme det, begynner kroppen å bli eldre, og det betyr at flere helseproblemer kommer. Med mindre du vil bruke pengene du setter til side for en tur rundt i verden på medisinske regninger, implementere en diett og treningsplan nå som du kan leve med. Tatt i betraktning usikkerheten om helsevesenet i USA, hvem vet hva som vil skje med tilgjengeligheten og utgiftene forbundet med medisinsk behandling når du når pensjon? Derfor er det nå på tide å miste vekten, slutte å røyke, og kutte ned på andre overbærenheter som skader helsen din. En investering i ditt lokale treningsstudio, vandringsklubb eller yoga-studio kan være en av de smarteste investeringene en Boomer kan gjøre.

4. Skape et pensjonsbudsjett og utdanne deg selv

Selv om det kan høres ut som en no-brainer, har en overraskende to tredjedeler av folk nærmer seg pensjonsalderen ennå ikke opprettet et budsjett for sin pensjon. Opprette et pensjonsbudsjett, sammen med en strategi for hvordan du skal tegne deg fra neseegget ditt, er et kritisk planleggingstrinn for din kommende pensjon.

Fidelity nylig undersøkt de siste pensjonister, spør dem hva de skulle ønske de ville ha gjort før pensjonering. Når de spurte spørsmålet, "Hvilke råd vil du gi til et familiemedlem eller en venn som er innen et år etter pensjonering?", Var det vanligste svaret å søke veiledning fra en profesjonell rådgiver for å hjelpe med overgangen.

Har din arbeidsgiver tilbud om ressurser som kan bidra til å utdanne deg for den kommende overgangen din? I Fidelitys undersøkelse sa 32% av de som gikk til arbeidsgiveren for veiledning at de ikke kunne ha overgått til pensjon uten ekstra hjelp.

5. Begynn å drømme nå

Hvis du er en babyboomer i slutten av firserne, femtiårene eller sekstitallet, skylder du det til deg selv og familien din for å slutte å procrastinate og ta disse økonomiske trinnene nå. Selv om pensjonering ikke har rammet ennå, vil det komme raskere enn du tror. Du vil at pensjonsårene skal være problemfrie, noe som gir deg friheten til å leve hvor du vil og hvordan du vil, om det betyr at du selger huset ditt og får en RV til å reise rundt i landet, eller kjøpe den stranden eller eiendommen i fjellet .

Skrive Inn Din Kommentar