Investere

Nordamerikanske energilager: Avdekket preferanse?

Nordamerikanske energilager: Avdekket preferanse?

"Revealed preference" er et økonomisk prinsipp som har stor nytte i å investere. Basert på hva en forbruker kjøper, kan investorene følge handlingene i ulike sektorer på markedet for å tjene på den "åpenbare preferansen" i utgiftene.

Et aktuelt eksempel på dette er funnet i det siste Wall Street Journal Artikkel om Repsol (PINK: REPYY), den spanske oljegiganten, som søker å kjøpe opptil 10 milliarder dollar i olje og naturgass eiendeler i Nord-Amerika for å ha sikrere beholdninger. Individuelle investorer bør merke seg at et stort oljeselskap, med alle sine ressurser, legger en premie på politisk stabilitet, noe som resulterer i tiltrengning av nordamerikanske eiendeler.

Den siste overskriften til Royal Dutch Shell Oil (NYSE: RDS-A) som måtte stenge sin Trans-Niger-rørledning på grunn av tyverier, er det siste eksempelet strid i produksjonsområder, sammen med spenningsforløpet i Midtøsten, senest i Syria.

For investorer som spenner fra Repsol til Shell Oil til den enkelte, er det mange olje- og naturgassfirmaer å velge mellom som opererer trygt og sikkert i Nord-Amerika. Og fra vår artikkel i forrige uke på Syria-premien på oljeprisene, kan energisektoren være et flott sted å investere.

Den Avsluttede Preference of Oil Companies

Når det gjelder "avslørt preferanse", er det de to favorittoljeselskapene til legendarisk investor Warren Buffett: ConocoPhillips (NYSE: COP) og Suncor Energy (NYSE: SU). Begge er oppe i 2013, og begge betaler over gjennomsnittet utbytte: for ConocoPhillips er det 3,91 prosent; for Suncor Energy er avkastningen 2,10 prosent. I løpet av kvartalet har Suncor Energy økt mer enn 24 prosent. For ConocoPhillips har aksjekursen hoppet over 25 prosent i samme periode.

Det er også mange småkapital olje- og naturgassfirmaer å velge mellom i Nord-Amerika.

Octagon 88 (OCTBB: OCTX) har steget i den siste markedsaktiviteten på grunn av en meget gunstig rapport om sine beholdninger i Canada. Det ble også bare gitt det offisielle produksjonsbrønnenes lisens for boring av den første produksjonsbrønnen på sine bedrifter i Canada. En annen liten cap som utgir veldig positive nyheter var Americas Petrogas (TSX: BOE), som er basert i Calgary, hjertet av det kanadiske oljelandet og hjemmet til Suncor Energy. For andre kvartal 2013 hadde Americas Petrogas nettoinntekter høyere med 70 prosent og en sterk økning i salgsvolumet også.

Oljeledningsselskaper er også attraktive

I tillegg til olje- og gasselskaper er rørledningsfirmaer også attraktive eiendeler å eie i den nordamerikanske energisektoren. Mange av disse betaler også svært høye utbytteutbytter. I likhet med olje- og naturgassfirmaer varierer rørledningsenhetene også i størrelse, noe som gjør det mulig for en diversifisert investeringsportefølje.

De store bedriftens rørselskaper inkluderer Kinder Morgan (NYSE: KMO) og Williams Companies (NYSE: WMB). Mens gjennomsnittlig utbytte for et medlem av Standard & Poor's 500 Index er rundt 2 prosent, for Kinder Morgan er det 4,4 prosent. For Williams Companies er utbyttet 3,86 prosent.

Småskapsrørledninger har ofte også sterke utbytter.

Holly Energy Partners, L.P. (NYSE: HEP), med base i Texas, har et utbytteport på nær 6 prosent. Driftsmarginen er nær 40 prosent. Gjennomsnittlig fortjenestemargin for et medlem av Standard & Poors 500 indeks er 8 til 10 prosent.

For Inergy Midstream LLC (NYSE: NRGM), tallene er like overbevisende.

Utbyttet for Inergy Midstream LLC er 7,18 prosent. Bruttomarginen for den Missouri-baserte pipelineoperatøren er nesten 80 prosent. Salgsveksten de siste fem årene har i gjennomsnitt mer enn 27 prosent.

I motsetning til Shell i Nigeria, trenger ikke aksjonærer i disse rørvirksomhetene å bekymre seg for tyveri avstengning av operasjoner.

Nord-Amerika er hvor energi er på

Etter å ha gjennomgått det brede utvalget av investeringsmuligheter i den nordamerikanske energisektoren, blir det åpenbart hvorfor det er den "åpenbare preferansen" til Repsol for milliarder i utgifter. Energi er det største industrisegmentet i verdensøkonomien. Olje og naturgass vil fortsatt dominere sektoren.

Mye av ressursene og produksjonen for disse fossile brenselene er i politisk ustabile områder, noe som alltid er negativt for investeringer. For langsiktige gevinster tilbyr nordamerikanske energiselskaper, av alle størrelser, lovende futures til inntekt, vekst og verdi investorer.

Hva er tankene dine om nordamerikanske energilager?

Skrive Inn Din Kommentar