Liv

Finn de billigste (og gode) restaurantene ved å bruke denne søketeknikken

Finn de billigste (og gode) restaurantene ved å bruke denne søketeknikken

Jeg tilbrakte mine to første dager i Antigua, Guatemala, vandre brosteinsgater, ta i gamle ruiner og majestetisk spansk kolonial arkitektur. Å finne veien gjennom dette nye til meg-stedet med kjæresten min, David, var den morsomme delen.

Det var ikke morsomt: oppdag at denne byen var betydelig pricier enn vi forventet.

Vi hadde vært i Antigua i mindre enn 36 timer da virkeligheten slo. Trøtt og sulten fra en dag med å utforske våre nye omgivelser, vandret vi et par kvartaler unna vår Airbnb til en pizza restaurant i utkanten av sentrum.

Middag var bra, men litt grunnleggende. Vi delte en stor ost pizza og et hus salat. Jeg likte et glass rødvin. Så kom sjekken. Vårt måltid kom til $ 40.

Hva?!

Vi skannede regningen for feil, men bortsett fra en 10% tips som ble inkludert automatisk (ganske vanlig her), var ingenting annet uventet. Tilbake i Chicago, det tilsvarende måltidet på Pequod's Pizza, en av mine favoritt sit-down Chicago pizza flekker, ville ha kostet rundt $ 30.

I løpet av de neste dagene forsterket flere erfaringer at Antigua ikke er et billig sted. Lokale turoperatører sitert oss opp på $ 120 per person for en dagstur til en av de nærliggende vulkanene. Weekendbrunsj koster oss ca $ 12 hver.

Det er ikke at disse prisene er alarmerende høyt, men forskningen jeg gjorde da vi planla oppholdet foreslo at livet i Antigua ville koste mindre enn det vi er vant til å betale i Chicago.

Ifølge store reisesider som Lonely Planet kan du "spise godt og billig" rett i nærheten av det sentrale området. Par det med den gunstige valutakursen - om lag 7,4 quetzals for $ 1 - og Antigua's popularitet som en backpacker destinasjon, skjønte jeg det ville være lett å snuble over mange budsjettvennlige alternativer.

Langsiktig reise på et budsjett

Planen var å henge våre hatter i Antigua i omtrent seks uker; Sakte reise er en stor fordel for å være en digital nomad. Selv om en stor del av å jobbe fra forskjellige deler av verden er å hengi bort min tur, er økonomien også en viktig del.

Da jeg ble lokalitetsuavhengig i mars 2017, så jeg det som en mulighet til å senke levekostnadene og betale noen gjeld. Jeg designet muligheten så etter omtrent et år med å leve uten en fast adresse, ville jeg også ha spart mer penger.

Så når mat, drikke og underholdningskostnader i Antigua ikke så ut som de ville være like billige som jeg opprinnelig trodde, måtte vi improvisere for å holde tritt med mine økonomiske mål.

Finn ut hvilke ting som faktisk koster: Online vurderinger

Etter at prisen overrasket i løpet av de første dagene, betalte jeg mer omhyggelig oppmerksomhet til online vurderinger før du ventet ut for en matbit eller en drink.

Folk har en tendens til å se på vurderinger når de skal bestemme hvor de skal gå eller hva de skal spise. Jeg tenkte ikke på dem som et verktøy å konsultere før vi ankom. Men jo mer jeg så gjennom vurderinger, jo mer skjønte jeg at svarene jeg søkte om kostet, stirret på meg i ansiktet - og på en mer praktisk, brukervennlig måte enn andre ressurser som prisindekser.

Hadde jeg sett igjennom elektroniske fora som TripAdvisor, Google og Facebook på forhånd, hadde jeg sannsynligvis ikke hatt klistremerkechok da vi først kom til Antigua (og ville ha gravd opp de billige spiser tidligere).

Vurderinger er nyttige fordi de er raske og vanligvis uvedkommende. Men de er også helt subjektive, så nøkkelen er å lete etter mønstre. Her er en tilnærming for hvordan man strategisk søker etter prisinformasjon når du planlegger din neste reise.

Trinn 1 - Skim gjennom vurderinger for generelle kostnadsutviklinger

For å få en følelse av hvor mange steder som er pricy, ta en titt på vurderinger i kategoriene med lavest pris og moderat priset. Dette fungerer best for restauranter, men er også aktuelt for turoperatører, transporttjenester og landemerker.

Er mange mennesker kommenterer pris - enten å merke seg at det er billig eller dyrt? Granskere pleier å merke pris når det er bemerkelsesverdig, så dette er en god måte å få en følelse av om et sted er spesielt billig eller overpriced.

Det er også nyttig å se på hvor anmelderen er fra. Noen fra New York City kommer til å ha svært forskjellige prisstandarder enn noen fra Columbus, Ohio, for eksempel.

Nøkkelen med denne øvelsen er ikke så mye å fokusere på enkle vurderinger - det vil alltid være utelukker - men å skumme gjennom noen oppføringer og se om du merker mønstre.

Yelp er ikke tilgjengelig i Antigua, så min go-to review nettsted har vært TripAdvisor. Jeg ble også med i noen aktive Facebook-grupper, inkludert en for expats som bor i Guatemala, som har vist seg å være et utmerket forum for informasjon. Google-vurderinger og anmeldelse-fanene på Facebook-sider har vært nyttig å få samlet informasjon også.

Trinn 2 - Søk i vurderinger for kostnadssensitive søkeord

Når du har valgt en restaurant eller en annen TripAdvisor notering, kan du søke i alle vurderinger på den siden. Du kan også bruke hurtigtaster som Ctrl + F for å søke på et ord på en side.

Hvis du planlegger en tur, Jeg vil foreslå å se gjennom noen anbefalte turoperatører og restauranter og gjør søk med søkeord som "pris", "kostnad", "billig" og "dyr".

"Pris" er et flott søkeord fordi det er et nøytralt ord, så hvis anmeldere bruker det meste for å si at prisene er for høyt, forteller du noe. Et søk etter "billig" vs "dyrt" forteller. Da jeg søkte ordet "dyrt", fikk jeg nesten dobbelt så mange resultater.

Det samme fungerer på Facebook. Grupper har en søkefunksjon som ser gjennom alle innlegg. Ved å bruke det verktøyet i expats-gruppen, med søkeordene nevnt ovenfor, fant jeg noen få kommentarer som bekrefter mine observasjoner og noen nyttige tråder med anbefalinger for billigere spiser.

Da tiden min i Antigua blåser ned, er jeg ikke så sikker når eller hvor min neste reise stint vil være. Men wanderlust er sikker på å sparke inn igjen på et tidspunkt, og når det gjør, vet jeg nøyaktig hvor du skal gå for å få en god ide om hva som vil koste.

Jaclyn Schiff er freelance skribent og digital nomad som mener at de finere tingene i livet ikke (alltid) må komme til en høyere pris.

Skrive Inn Din Kommentar