Penger

Hvordan en familie av 4 Kutte sine dagligvarer Bill i halv ved å bytte til økologiske matvarer

Hvordan en familie av 4 Kutte sine dagligvarer Bill i halv ved å bytte til økologiske matvarer

Ja, du leser overskriften til høyre: Bytte til økologisk mat kan hjelpe deg alvor Slash din dagligvarer regning.

Tro ikke på meg? Jeg klandrer deg ikke. Jeg trodde det heller ikke, til Jeg kutte familien min utgifter halvt ved å endre hvor vi kjøpte, hva vi kjøpte og hvordan vi tilberedes. Vi pleide å bruke ca 250 dollar eller mer (omtrent US $ 200) på en ukes verdi for mat til de fire av oss, men vi er nede i omtrent halvparten nå, og ofte ganske mye mindre - alt sammen mens vi kjøper nesten utelukkende organiske gjenstander .

Min uformelle undersøkelse av venner med barn avslører at ukentlige dagligvarer regninger over $ 300 (omtrent US $ 240) er ganske vanlige, og at økologiske produkter, melkeprodukter, egg og kjøtt er en prioritet for mange av oss til tross for de høyere kostnadene.

Mens gjenstand for gjenstand, er organiske dyrere dyrere, bidrar noen få tilpasninger til min families vaner til å bruke mindre på organiske stoffer enn jeg gjorde på konvensjonelle dagligvarer.

1. Gå ut av matbutikken

Dagligvarebutikker er praktiske, og det er noe å si for one-stop shopping en gang i uken. I stedet for å unngå matbutikken helt, gjør den din siste Stoppe, etter at du har kjøpt alt du kan fra andre, billigere kilder.

Hvor kan du kjøpe rimelig økologisk dagligvarer hvis ikke i en matbutikk? Vel, det avhenger av sesongen. I løpet av våren og sommeren opererer tusenvis av lokale CSAs og samfunnshager med lave kostnader og enda lavere forbrukerutgifter - så lite som $ 0 hvis du er villig til å gjøre noe hagearbeid, og opptil ca 50 dollar per uke for sommeren CSAs i mitt område .

Året rundt liker jeg å utnytte dagligvarehandelstjenester som sparer meg både tid og penger. Vi betaler $ 55 for å ha en ukes verdi for økologisk produsert brakt rett til døren vår, og mange selskaper vil gjøre det samme for deg. Den skjulte fordelene med disse tjenestene jeg har funnet er at de redder meg fra å lage impulskjøp: Når en forhåndsbetalt matkasse leveres til døren, trenger jeg ikke å gå ut og finne hvert enkelt element, noe som betyr Jeg bruker mye mindre tid på å gå opp og ned i gangene å finne ting jeg "glemte" vi "trengte".

Jeg har også spart mye penger ved å sette opp Craigslist og Kijiji alarmer for innlegg som inkluderer ordet "organisk". Jeg fant egg på denne måten: Free-range, organisk og levert til en sentral pick-up sted hver uke for $ 3 et dusin.

Naturligvis er bondemarkeder en god kilde til økologiske produkter, men du må vite når du skal gå. I stedet for å dukke opp første ting om morgenen for å lese bord fullt av fersk mat til full pris, gjør en gal dash gjennom boder 10 minutter før stengetid. Maten er like frisk, men utvalget er mer begrenset, og leverandørene vil ikke pakke alt sammen hvis de kan hjelpe det - så de kan være mer villige til å tilby rabatter. Jeg har scoret produsere, kjøtt, egg og mer med opptil 50% av klistremerkeprisen, bare ved å være den siste kunden.

2. Finn Uncertified Organics

For mange gode grunner bærer matbutikker bare sertifisert økologiske elementer. Sertifiseringslogoen er bufferen mellom produsenten og kjøperen; Det er vår garanti for at det vi kjøper ble dyrket i henhold til etablerte økologiske prinsipper, siden vi ikke kan spørre bøndene direkte.

Men sertifisering er dyrt, og disse kostnadene blir sendt videre til forbrukerne. Når små operasjoner ikke kan forfølge sertifisering, hva gjør de? De annonserer annerledes, og de selger billigere.

Du finner dem på bøndemarkedet, og identifiserer deres råvarer og kjøtt som "vokst / oppvokst uten kjemikalier." Du finner dem på veibeskrivelsen "pesticidfrie ferskener" og "frittgående jerky." Du vil finne dem tending "kjemisk-fri U-Pick hager." Fordi produsentene er der, kan du bare spørre om maten deres er organisk. Noen ganger er det ikke, men jeg får ofte svar som "Vi går organisk, men sertifisering var for dyrt for oss."

Selvfølgelig må vi selv bestemme hvem vi skal stole på, og hvilke organiske kriterier er ikke forhandlingsbare for oss. Men mange bønders forpliktelse til bærekraftig vekst og mindre operasjoner betyr at familier kan spise sunt og godt uten ekstra tilleggsavgift.

3. Gruppe-Date Din Matbutikk

Når jeg har kjøpt så mye av min ukentlige dagligvarekatalog som mulig fra ovennevnte matkilder (totalt ca $ 90 i løpet av våren), vil jeg tildele ytterligere $ 40 eller så for økologisk meieri, pantry og diverse matvarer fra butikkene. Jeg sier "butikker", flertall, fordi Å være for lojal er en fin måte å overføre på økologisk dagligvarer.

Jeg dedikert en helg for noen år siden for å finne ut basisprisene på alle mine stifter i fem forskjellige butikker (en lagerklubb, en konvensjonell dagligvarekjede, en nasjonal organisk kjede og to lokalt eide kjøpmenn), og selvfølgelig har de alle bedre priser på noen ting og verre på andre. De tilbyr alle forskjellige kundeverdier og belønninger.De prioriterer alle forskjellige varer til salgsprising som en måte å lokke forbrukerne på.

Når jeg forsto spillet de spilte, bestemte jeg meg for å bli med. Det betyr ikke at jeg løper rundt til seks forskjellige butikker for mine dagligvarer hver uke (det pleide jeg, det er ikke verdt det!), Men det gjør mener jeg samler mine dagligvarer fra et par forskjellige kilder. Jeg anser min tid som en legitim valuta i bytte for mat, så jeg vurderer hvor mye jeg vil spare ved å legge til en stopp til min shoppingtur for å avgjøre om det er verdt det.

4. Stopp måltidsplanlegging

Mens vi er i det, må du slutte å følge oppskrifter.

Se, jeg elsker faktisk måltid planlegging. Jeg elsker kokebøker og matblogger og alt som går sammen med å skape nye og spennende måltider for familien min. Imidlertid leste disse inspirerende guider meg for ambisiøse, og jeg endte opp med gasspirerende regninger og mye avfall.

Da jeg bestemte meg for å reversere hele prosessen - for å få mitt dagligvarer først og bygge måltider rundt det vi hadde - vår regning var så lav den første uken at jeg var sikker på at vi ikke ville gjøre det syv dager uten å måtte sette på nytt.

Jeg tok feil. Produktkassen kom, jeg supplerte den med hva jeg kunne få på salg, og vi har nettopp gjort det. Jeg kastet sammen tilfeldige kombinasjoner, jeg la til en saus eller krydder, og vi satte oss alle sammen for å spise. Våre måltider var enkle, deilige, organiske og billig.

I dag lader jeg leveransene overraske meg med innholdet, og jeg lagrer hopp i en time eller to for å legge opp på billige pantry-grunnleggende. Når jeg følger en oppskrift, erstatter jeg vanligvis det som det krever, med noe jeg har på hånden, eller bare la det helt ut og se hva som skjer. Så langt har verden ikke avsluttet, og vi har hatt glede av resultatene.

5. Endre frokosten din

Jeg hadde en god løp i de første årene da mine to barn ikke visste kornblanding eksisterte, men når de fant den, ble det raskt deres favoritt måte å starte dagen på. De ville tømme en stor boks i to dager flat.

Jeg får appell fra frokostblandinger, fra et opptatt-mamma-i-morgen-perspektiv. Å gjøre alt som tar mer enn et par minutter, er urealistisk for oss de fleste ukedager, men da jeg lærte det kornblanding har en av de høyeste fortjenestemarginene av noe i butikken, ble det en forretningsbeslutning for meg: Ikke mer frokostblanding. Vi har ikke råd til det.

Jeg knuste tallene på noen like raske ukedagsmiddag ideer, og jeg var begeistret for å lære det bokstavelig talt hver økologisk frokost Jeg kom opp med var billigere enn hva jeg hadde brukt på merkenavn kornblanding.

  • Økologisk yoghurt med hjemmelaget granola og et stykke frukt? CA $ 1,43.
  • To frittgående egg (hardboiled natten før) med en mini-bagel og syltetøy? CA $ 1.18.
  • Økologisk hytteost med en smørret engelsk muffin? CA $ 1.11.
  • Økologisk toast med nøttermør og frukt? CA $ 0,75.

Korn kan koste mindre per porsjon, men når barna dine spiser flere porsjoner på en gang i et forsøk på å fylle opp, er det ingenting billig om det.

Når det er mer tid til å bli, som i helger eller helligdager, lager vi økologisk havregryn (pennies per porsjon), pannekaker, frittatas og fruktsalater. Helt ærlig, det ser ikke ut til å ha betydning hva vi lager. Vi bruker fortsatt mindre enn vi noen gang gjorde på kornblanding.

6. Gjør alt en sidefat

Jeg pleide å bære meg selv brainstorming protein, grønnsak og kornkombinasjoner for å fylle de riktige kakediagrammengdelene av en tallerken. Nå er våre måltider nesten utelukkende av en-pottvarianter (hashes, parfaits, granolas, rør-fryser, supper, stuvninger, salater og stekebrett).

Kategoriene er uendelig tilpasningsdyktig, men denne tilnærmingen har noen enda større fordeler: Ingen av disse måltidene spotlights noen bestemt ingrediens, er altfor opptatt av nøyaktige proporsjoner, eller koster mye å skape. En-potte-retter tillater meg å bruke økologiske ingredienser, alt i moderasjon, og fremdeles skape store måltider med mange rester.

Når alt er blandet sammen med saus eller dressing, er opplevelsen av å spise mindre om noen enkelt gjenstand (noe som gjør det enkelt å erstatte ting), og mer om hvor bra alt fungerer som et komplett måltid.

7. Kok overkjøttssuppe

Uansett hva som er igjen på slutten av uken, går det inn i en stor suppepotte som mater familien min i to dager. Vi har alltid løk, gulrøtter og selleri igjen, og hvis jeg legger dem til en pott med vann (sammen med en krukke tomater, noen kikærter, krydder, pølse og ris eller bygg), kan jeg fylle alle sultne mage i min hus og helt eliminere produsere avfall.

Vi har utviklet et rykte for sorter for vårt store bibliotek med suppeoppskrifter, men hemmeligheten er at det ikke er noen oppskrift i det hele tatt. Uansett hva som blir igjen blir suppe.

Går organisk har hatt mange fordeler for familien min, ikke minst som er en drastisk redusert dagligvarehandel. Alt sagt, vi bruker ca $ 130 ($ 104) i uken på dagligvarer. Hvis vi tilfeldigvis har pantry stifter igjen fra uken før, kan vi bruke så lite som $ 58 ($ 46) for en ukes verdi for økologisk produksjon og egg.

Din sving: Har du prøvd å bytte til økologisk dagligvarer, og gjorde det hjelpe deg å spare penger? Del dine strategier i kommentarene!

Chantel Hamilton er en forfatter på oppdrag for å bevise at organikk kan være billigere for familier overalt. Prøv det selv, og se hvor mye du kan spare.

Skrive Inn Din Kommentar