Investere

Er det å samle "ting" en investering?

Er det å samle "ting" en investering?

Jeg har hørt og lest mange historier i det siste om folk som kjøper og samler "ting", som mynter, kunst, baseballkort, etc., og vurderer at en investering. Dette ser alltid ut til å skje når aksjemarkedet og økonomien er i uro. Folk ser ut til å grave seg mot «harde eiendeler» som gull, sølv og samleobjekter.

Hvorfor liker folk å investere i disse typer eiendeler? På samme måte som enhver annen investering, tror enkeltpersoner at prisen på samlerobjektet vil vokse raskere enn markedet. Det er viktig å merke seg at kollektive markeder er illikvide, ugjennomsiktige og uregulerte. Også transaksjonskostnadene kan være ganske høye, siden de fleste high-end samleobjekter må selges på auksjon.

Mest vanlige samleobjekter

Kunst: Kunst er langt den vanligste samleobjektet "investering". Kunst har vært attraktiv som investering i århundrer, og mange alternative investeringsvogner som hedgefond og statlige verdipapirfond eier store kunstbeholdninger. For eksempel holdt Lehman Brothers ved sammenbrudd over $ 10 millioner i kunstarbeid.

- Mynter: Mynter er en annen veldig vanlig kollektiv investering. Folk begynte å verdsette mynter fordi de var laget av hardmetaller, som gull og sølv. Nå har mange gamle mynter en samleverdi langt over verdien av metallinnholdet. Årsaken er sjeldenhet og tilstand. Mynter, for eksempel fra 1700-årene, er svært sjeldne, spesielt under gode forhold. Som et resultat, samlere pris dem.

- Annet: Det er bokstavelig talt tusenvis av forskjellige typer samleobjekter. Her er en liten liste som jeg kunne tenke på fra toppen av hodet mitt: baseballkort, antikke våpen, antikke våpen, figurer, antikke møbler, klokker / klokker, glass og keramikk.

Det samlebare markedet

Hvis du investerer i samleobjekter, er det viktig å huske hvordan markedet fungerer. I motsetning til aksjemarkedet, hvor alle kan se hva folk betaler, må de fleste samleobjekter bli solgt privatfest eller på auksjon. Dette betyr at det er svært begrensede prisdata. Det kan også bety at det er svært få tilbudsgivere for varen. Som et resultat er markedet ikke veldig flytende og prisene kan variere mye fra år til år eller sted til sted. Det betyr også at transaksjonskostnadene er svært høye. Selge på auksjon kan koste opptil 25% av totalen. Selv ved å bruke en tjeneste som eBay har høye transaksjonskostnader.

Noen markeder er mye mer gjennomsiktige enn andre. Mynter, for eksempel, har blitt mye mer gjennomsiktig over tid, med angitt gradering for forskjellige forhold, og en prisguide for mynter solgt i den tilstanden. Faktisk har et stort selskap i dette rommet, Professional Coin Grading Service, satt sammen en indeks på de 3000 høyest verdifulle mynter. Se til høyre for å se 10 års trenden i det markedet.

Også kollektive markeder er svært avhengige av kortsiktige trender og individuelle smaker. Det er utallige historier om samleobjekter og utbrudd. Kan noen huske Beanie Baby mani for noen år siden? Folk betalte hundrevis av dollar for et dyr! Nå er alle av dem ganske verdiløse. Som et resultat av dette bør det kollektive markedet betraktes som ekstremt høy risiko.

Endelig er det vanligvis bare bevist verker som holder sin verdi. Ved dette mener jeg samleobjekter som har et marked, en stamtavle og en lenke til noen kjente. For eksempel vil kunstverkene fra Picasso trolig alltid være verdifulle. Dette betyr ikke at hvis et maleri selges for 100 millioner dollar, vil det ikke selge for 80 millioner dollar noen få år senere. Jeg sier bare om det er verdsatt i millioner til å begynne med, vil det vanligvis alltid være slik. Jeg tviler på at det noen gang vil gå tilbake i pris til noen få tusen.

Faren for å selge samleobjekter som en investering

Hvis du kjøper en kollektiv som investering, har jeg noen dårlige nyheter for deg. IRS anser det fortsatt som en kollektiv og skatter det annerledes enn andre investeringer. I motsetning til kapitalgevinster, som kan være så lave som 15%, er samleplikten 28% av overskuddet. Og, hvis du holder samleobjektet i mindre enn et år, betaler du vanlig inntektsskatt på den. Gitt at du er ganske rik til å kjøpe kollektiv til å begynne med, kan dette gjøre din rente 35%.

Under skattelovgivningen refererer samleobjekter til:

  • Kunstverk
  • Tepper og antikviteter
  • Metaller og perler
  • Frimerker og mynter
  • Alkoholholdige drikker (det vil si vintagevin)
  • Eventuell annen personlig eiendom spesifisert

Bunnlinjen

Poenget er at du ikke bør vurdere din samling en investering. Hvis du samler, gjør det fordi du elsker ting du samler, ikke fordi du håper det vil gjøre deg rik. Samleobjekter som investering er svært risikable. Samleobjekter som nytelse er morsomme.

Skrive Inn Din Kommentar