Banker

Den reelle prisen på eierskap

Den reelle prisen på eierskap

Nå kan det være flott å komme inn i en bil! 2010 er på vei ut av partiet, og 2011-modellene begynner å ankomme. Også bilsalgene har vært svake, så du kan kanskje få gode tilbud før økonomien gjenoppretter. Du bør imidlertid være oppmerksom på disse felleskostene når det gjelder å kjøpe bil.

avskrivninger

Først er avskrivninger. Hvis du kjøper en ny bil, mister du ca 50% av verdien i løpet av de første 5 årene av eierskapet. Hvis du er den typen kjøper som kjører bilen til den ikke kan gå lenger, betyr dette ikke noe sånn. Men for den typiske kjøperen, som kjøper en bil hvert 3-5 år, er dette et stort tap. Den beste måten å unngå dette på er å kjøpe brukt. Du kan vanligvis finne en som er 2-3 år gammel, med lave mil, og få mye på det. Disse bilene er vanligvis lease innkjøp, og så har de blitt tatt vare på ganske bra.

Men hvis du insisterer på å kjøpe nye, sjekk ut Edmunds.com og Kelly Blue Book for å se på kjøretøyets estimerte videresalgsverdi. Noen merker og modeller holder sin verdi bra, mens andre ikke gjør det. Hvis du skal kjøpe, vil du i det minste være bevæpnet med riktig informasjon.

Gass

Den neste største utgiften du vil ha på kjøretøyet ditt, er gass! Hvis du kjører 12.000 miles per år til dagens hastighet på ca $ 3 per gallon, og du får 25 MPG, skal du bruke rundt 7.200 dollar i løpet av de fem første årene av bilens levetid på drivstoff. Men hvis du øker disse MPGene opp til 30, vil du slippe det ned til rundt $ 6000, og spare deg nesten $ 1200!

Det er nesten garantert at gassprisene vil fortsette å stige over tid, så sørg for at du har råd til å fortsette å fylle bilen selv med høyere gasspriser eller lengre communtes.

Vedlikehold

Vedlikehold kan være en stor utgift for biler, spesielt hvis du har en bil med unike deler som krever mye vedlikehold. Den gode nyheten er at de fleste biler i disse dager kan gå enda lenger uten å måtte ha oljeskifte eller annet vedlikehold - noen opp til 10.000 miles. Også mange bilfirmaer prøver å bevise at bilene er pålitelige ved å tilby vedlikeholdspakker med nye kjøretøykjøp.

Hvis du ønsker å kjøpe bil, les anmeldelser og få en som er vedlikeholdsfri. Det vil spare deg tid og penger nedover veien.

Lesere, hvilke andre kostnader for bileierskap er der? Eventuelle råd for å minimere det?

Skrive Inn Din Kommentar