Penger

TFW du eier $ 100m verdt av bitcoin ... men kan ikke huske ditt dang passord

TFW du eier $ 100m verdt av bitcoin ... men kan ikke huske ditt dang passord

Noen ganger mister du en sokk i tørketrommelen. Eller du ser på håndleddet ditt og skjønner at håret ditt er borte. Noen ganger kan du til og med miste kulten din (uh, beklager, jeg måtte).

Disse små, men frustrerende tapene kan begynne å legge seg opp. Plutselig treffer ingen av sokkerne dine. Stacken av hårbinder på din gearskifter forsvinner. Dine venner begynner å hate deg.

Men du vet hva som faktisk kan være verre enn å miste de tingene? Å miste penger. Og å miste selv den minste mengden penger kan få stor innvirkning på psyken din.

Den psykologiske effekten av å tape penger

Kanskje du har plassert din lommebok full av penger, eller en investering gikk galt. Kanskje du plutselig møtte en gigantisk regning du bare kunne ha råd til ved å slå ut hele beredskapsfonden.

Eller kanskje har du glemt ditt Bitcoin-passord (ja det skjer egentlig). Det er folk der ute som kjøpte Bitcoin år siden før det blåste opp - og nå som prisen blomstrer, kan de ikke huske passordene til sine digitale lommebøker. Som et resultat blir de igjen med store summer av penger sittende på internett et sted - og går glipp av store avkastninger som et resultat.

The Wall Street Journal rapporterer:

"James Howells, en IT-arbeidstaker i Newport, Wales, mistet 7.500 bitcoin han gruved i 2009 etter at en harddisk med sin private nøkkel ble ved et uhell kastet bort under et kontoropprydding. Hans historie gikk viral denne måneden da verdien av harddisken innholdet raket til mer enn $ 100 millioner. Nå forsøker han å utgrave deponi og grave gjennom fire års verdistap for å finne den. "

Andre har vendt seg til hypnose og "brute force attacks" med en supercomputer, ifølge WSJ.

Uansett hvordan du mister en bit av forandring, brenner den fortsatt det samme. Og et økonomisk tap kan ha skadelige effekter på ditt mentale spill.

Når du mister noe viktig, er følelsen du mest sannsynlig føler, sinne. Og en Boston College studie fant at folk er mer sannsynlig å svare på belønninger enn trusler når de er sint.

Hvis du seriøst P.O.'ed at du mistet pengene dine, du kan ta store farer for å gjenopprette det.

Kanskje du begynner å investere mer. Kanskje du vil låne penger fra 401 (k). Du kan begynne å føle deg desperat, panikk og alene, klar til reagere i stedet for å handle.

Hvordan gjenopprette fra et stort økonomisk slag

Det viktigste trekket du kan gjøre etter å ha tatt en hard hit for økonomien din? Det kan ikke være det du tror.

Det første du bør gjøre er ta et skritt tilbake. Ja, du er sint og følelsesmessig investert i situasjonen, men en Ohio State University-studie fant at et øyeblikk for å se vanskelige situasjoner objektivt kan bidra til å redusere sinne nivåer, noe som i siste instans kunne føre til tydeligere beslutningsprosesser.

Tenk på det: Er du i den beste posisjonen til å ta store økonomiske beslutninger mens du er opprørt? Setter du dine beste interesser fremover eller bare prøver å gjenopprette det som er borte?

Sannsynligvis flere av sistnevnte. Så ta et skritt tilbake, sov på det eller hva annet du trenger å gjøre for å la støvet slå seg ned, men gjør ingen knekkerreaksjoner!

Etter at du har simmet ned, må du vurdere disse måtene for å gjenopprette tapene dine:

Re-evaluere budsjettet ditt. Hvis du allerede har et stramt budsjett, er dette kanskje ikke det beste alternativet for deg. Men hvis du har noe wiggle-rom, kan det bidra til å kutte på personlige utgifter, som å spise ute på restauranter eller handle. Trekke pengene tilbake til uansett hvor stor du har mistet.

Plukk opp en sidestrøm. Hvis du ikke vil endre dine daglige utgifter, bør du vurdere å plukke opp en sidekast. Ved å legge til mer inntekt, har du flere måter å gjenoppbygge uansett midler du mistet.

Bli strategisk. Vil du jobbe smartere, ikke hardere? Bli strategisk med økonomien din. Vurder å bruke ting som Ebates eller cash-back belønner kredittkort - ansvarlig selvfølgelig - å sakte tjene penger uten å prøve.

Og husk: Vi er her for deg hvert skritt av veien.

Kelly Anne Smith er en junior forfatter og engasjementspesialist på The Penny Hoarder. Fang henne på Twitter på @keywordkelly.

Skrive Inn Din Kommentar