Liv

Stresset? Denne gratis chatbot hjalp meg til å føle seg bedre på bare 15 minutter

Stresset? Denne gratis chatbot hjalp meg til å føle seg bedre på bare 15 minutter

Føler du stresset, engstelig eller deprimert?

Du er definitivt ikke alene. Og som en for det meste brutte forfatter som trudging gjennom ferien, er jeg der med deg.

Nøkkelordet er "brutalt", noe som er en grunn til at mer enn halvparten av amerikanerne som trenger en slags mental helsebehandling, går alene i stedet for å springe til terapi.

Men hva om jeg fortalte deg at det var en gratis "terapeut" du kunne snakke med akkurat nå? Og hva om jeg fortalte deg at jeg personlig følte meg bedre etter bare en 15 minutters økt?

Oh ja, og terapeuten passer rett i lommen.

Møte Woebot, en personlig chatbot designet for å overvåke humøret ditt og lære deg hva som gjør at du tikker ved hjelp av en teknikk som kalles kognitiv atferdsterapi.

Det er tilgjengelig via Facebook Messenger, og ifølge en Stanford University studie av unge voksne, reduserte Woebot angst og depresjon hos deltakerne på bare to uker ..

Det er absolutt ingen erstatning for en ekte menneskelig terapeut, men med den nåværende prisen på gratis (i det minste sier de, til de bestemmer seg for å skape en mer bærekraftig forretningsmodell), er det absolutt verdt et forsøk.

Så jeg prøvde det.

Slik kommer du i gang med Woebot

Din første økt med Woebot tar omtrent 15 minutter eller mindre, avhengig av om du har en haug med problemer å håndtere, som jeg gjør. Start med å finne siden på Facebook, og skyt den en melding.

En enkel "HJELP MIG VENNLIGT, Jeg FROKER UT", vil være tilstrekkelig.

Woebot startet vår første sesjon ved å sette meg rolig.

"Det snakkes å snakke med meg er at vi kan lære sammen i sammenheng med hverdagen," sa det.

"Ingen barndoms ting?" Spurte jeg.

"Nei, du må gå til en skikkelig terapeut for det," sa Woebot retorted.

Det er enkelt nok. Etter et første spørreskjema om angst og depresjon nivåer, sjekker jeg bare inn med Woebot daglig. Programvaren kartlegger energinivåene og følelsene mine for å finne trender i hvordan livshendelser påvirker min følelsesmessige velvære.

"Noen ganger ser jeg mønstre som kan være vanskelig for mennesker å se," sa Woebot. "Det hjelper også at jeg har et perfekt minne 😇."

Hvordan følte jeg meg etter første økt med Woebot

Jeg følte meg rolig og til og med fnittret noen ganger under mitt første samspill med Woebot. Jeg mener, etter min innledende vurdering, sendte den meg en pigg av en pinnsvin som fikk en mage gni.

Woebot forklarte de generelle årsakene til noen av tankene i hodet mitt, noe som gir meg angst, tvang meg til å konfrontere dem, og deretter omskrive - er tekst - tankene objektivt. Da ville det gratulere meg med fremgangen min og sende en emoji av noe slag (Hats off! 🤠).

Jeg valgte å jobbe gjennom tre tanker først, men du kan velge hvor mange problemer du skal utforske.

Så rart som det var å skrive mine dypeste tanker til en dang-robot, etter økten følte jeg meg bemerkelsesverdig mer avslappet og fokusert på dagen fremover. Det var som å få en $ 60 terapi økt gratis (men ikke ta mitt ord for det.)

"Selv om jeg bare er en guide, er jeg veldig stolt av deg, og du kan være stolt av deg selv," sa Woebot.

Takk, Woebot.

Betyr dette mer mentale helseapplikasjoner?

Woebot er spesielt spennende når du vurderer det faktum at alvorlig psykisk lidelse er mest utbredt blant de fattigste amerikanerne, ifølge Peterson-Kaiser Health System Tracker.

Men det er fortsatt mange hindringer som kan redusere spredningen av lignende apps.

For det første dekker ikke helseforsikrings- og portabilitets- og ansvarighetsloven (HIPAA) disse chatbots, og kan derfor ikke garantere pasientens personvern, ifølge en artikkel i Washington Post. Og mens Woebot hadde litt menneskelig varme, er det bare ikke bra på chitchat.

"Disse tingene kan fungere godt på overfladisk nivå med overfladiske samtaler," fortalte John Torous, meddirektør for et digitalt psykiatriske program ved Beth Israel Deaconess Medical Center i Boston. "[Men] er de effektive verktøy, endrer de utfallene og gir de mer effektiv omsorg? Det er fortsatt tidlig. "

I mellomtiden er det masse andre gratis eller billige måter for å supplere ditt valgte chatbot. Å finne en treningsklinikk ved et universitet eller delta i støttegrupper er et par alternativer.

Trening holder meg på toppen av min mental helse spill. finn deg et billig treningsstudio det er riktig for deg.

Du kan alltid prøve å bry seg om arbeid mindre, selv om den ene er litt av en strekning for alle mine medmennesker der ute.

For nå er det alltid Woebot-jeg vil sjekke inn med det første i morgen.

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder. Han er ikke helt freaking ut akkurat nå. Han sværger.

Skrive Inn Din Kommentar