Penger

Slik får du kuponger hver måned

Slik får du kuponger hver måned

Husker du den episoden av Seinfeld hvor Jerry blir avslørt for å være kjent i Japan, og han fortsetter å få royalty sjekker fra sitt utseende i "Super Terrific Happy Hour?"

Kontrollene blir senere avslørt for å være bare en halv tolv cent på grunn av valutakursen. 🙂

I mange intellektuelle næringer betales royalty til både kunstneren og utgiveren av arbeidet. I musikkverdenen er royalty en prosentandel av de tjente penger fra salget av sangen eller bruken av sangen på radioen, Pandora, etc.

Hvis du er en artist, bør du sjekke med SoundExchange.com som ble opprettet av Library of Congress for å hjelpe spore artister med uoppnådde royalties. Sound Exchange holder for øyeblikket mer enn $ 40 millioner i uanmeldte sjekker, og det er ganske enkelt å søke gjennom databasen deres for eventuelle royalties som kan skyldes deg.

Hvordan få noen andre til å sjekke

Hvis du ikke er en artist, er det fortsatt mulig å få royalty sjekker ved å kjøpe andres andel til en sang i det som kalles en forfatters auksjon. Du skjønner, hvis en sangskriver dør, vil arvinger av og til annullere en prosentandel av sangen for å samle inn penger under et salg av eiendom. Omvendt vil noen artister som fortsatt lever, auksjonere sin forfatters andel for å hjelpe med gjeld og konkurs.

Det er enda et par nettsteder som SongVest.com og TheRoyaltyExchange.com som bidrar til å lette disse auksjonene.

For eksempel er en av auksjonene som for øyeblikket er til salgs, temasang for Monkees! Auksjonen er for 1% av forfatterens andel og kostnaden er $ 3000. Nettstedet har også noen nyttige opplysninger om de økonomiske regnskapene og gjennomsnittlige royalties av sangen.

Det ser ut til at gjennomsnittlig royalty for denne sangen er $ 10 200 i året, noe som betyr at hvis du kjøpte en 1% -andel, vil du få en gjennomsnittlig sjekk på $ 102 per år. Det er en årlig avkastning på 3,4% av investeringen. Ikke fantastisk, men absolutt bedre enn min sparingskonto.

Vinneren mottar også en plakett som kan vises (som sikkert vil bli brukt til bragging rettigheter til venner og familie).

Noen av de andre Monkees-sangene er også for tiden tilgjengelig for salg (Jeg vil være fri, ord, Steppin 'Stone, etc.). For noen måneder siden så jeg en del av Disney-katalogen opp for auksjon.

Ett ord med forsiktighet før du kjøper ... vil du kontrollere hvor mange år som er igjen på opphavsretten før du kjøper. Varigheten av opphavsretten avhenger av når et arbeid ble utgitt, men for verk publisert før 1978, opphører opphavsretten i 95 år etter artistens død. Unødvendig å si, kan du få $ 102 sjekker i svært lang tid ... 🙂


Skrive Inn Din Kommentar