Penger

Hvordan en ny grad betalte av $ 30k av studielån i et år på en $ 48K lønn

Hvordan en ny grad betalte av $ 30k av studielån i et år på en $ 48K lønn

Phil Risher endret college majors et par ganger før han slo seg på internasjonal virksomhet. Han studerte i Italia og Kina, og hadde tenkt å finne en drømjobb etter oppgradering som ville føre til en karriere for jet-setting.

"Og så slår det virkelige livet deg i ansiktet," sa Risher og så tilbake.

Risher snakket ikke et fremmedspråk, så han bestemte seg for å kapitalisere på kommunikasjons- og kundeservicen. Hans første heltidsjobb ved hjelp av disse ferdighetene var hos et bilutleiefirma, hvor hans plikter inkluderte å rydde ut biler mellom kunder. Men det betalte $ 48 000 per år, noe som kunne gå langt for å betale sine $ 30 000 i studielån.

Hvordan gjør en ny høgskole grad i den dyre Washington, D.C., området i gang med å betale sine studielån med en gang? Ved å sette et stort mål - og blogge om opplevelsen, kan andre replikere sin suksess.

Risher betalte hele studentlånet på 12 måneder, men han måtte gjøre noen kompromisser for at den skulle fungere.

Hvordan dette New College Grad laget $ 500 per måned sist

Ja, Risher flyttet hjem i løpet av sin aggressive gjeldsutbetaling. Men det var ikke det enkleste valget.

Da Risher nærmet sin far og bestemor om å leve med dem, ønsket de å leie. Han forklarte sitt økonomiske mål og hva det ville ta for å oppnå det. Deretter frivillig han å kutte gresset, rense rennene og tjene som barnevakt for sine to unge brødre i stedet for å leie. De aksepterte.

"Det er en vinn-vinn hvis du kan holde din side av prute," sa Risher. "Hvis de så meg ut å bruke en masse penger, ville det ikke se bra ut. De så at jeg jobbet og slitret på dette budsjettet. "

Risher brakte hjem om $ 3000 per måned etter skatt. Han betalte $ 2500 mot studielånets gjeld og strakte de resterende $ 500 per måned for å dekke sine utgifter.

Han stashed $ 65 til $ 70 hver måned for hans to-årige bil forsikringsregning for dekning på den brukte Saturn han betalte penger for på college. Han brukte 20 dollar for gass to ganger i måneden. Siden han var under 26, kunne han bli på foreldrenes helseforsikring, og moren la Risher til sin familiefamilieplan i stedet for å kjøpe ham en julegave.

Hva med besparelser, eller et nødfond? "Dave Ramsey sier at han skal ha minst $ 1000," sa Risher, og så bestemte Risher at han burde ha den mengden klar i nødstilfelle - spesielt siden han eide en eldre bil. Han reddet en $ 500 nødfond på college, og han satte pengene han mottok som uteksamensgaver i det fondet.

Hans første lønnssjekk på sin heltidsjobb ga ham det ekstra sparken for å få sitt nødfond opp til $ 1000. Da hans andre lønnsslipp kom i juni, begynte han sin aggressive tilbakebetaling av lån.

Han begynte med hans usubsidierte lån Først, som påløpte renter umiddelbart etter eksamen. Risher visste at hans subsidierte lån hadde en seks måneders grace periode før renter begynte å påløpe, så han forsøkte å gjøre fremdrift som betalte de av neste gang - før interessen startet.

Og så var det livsstilsendringen som var nødvendig for å leve på $ 500 hver måned, og ikke gå litt rystet i foreldrenes kjeller. Da han ikke var tilbøyelig til å jobbe for sine foreldre, prøvde Risher å være opptatt.

"Finn ting som er gratis og morsomme som du liker å gjøre," sa Risher. Han elsker å spille basketball og selv trente sin lillebrors basketball team. "Jeg liker vandring, og det er gratis, og Jeg kan ta hunden min, "sa han. Hans sparsomme hobbyer har selv ført over post-gjeld.

Legenden om Yum-Yum fredager

Da Risher fortalte sine medarbeidere, ville han bringe sin lunsj til å jobbe fire dager i uken og lese i en park i nærheten av arbeid, det var alle vitser først.

"Det er rart for en 22 år gammel sosial sommerfugl å ta med en bok," sa han.

Men han kalt den femte dagen i arbeidsugen "Yum-Yum fredager," den ene dagen hver uke kunne han kjøpe lunsj.

Før han visste det, var hans kolleger begeistret for hans engasjement for budsjettet hans, sammen med sitt engasjement for Yum-Yum fredager.

"Hver uke ville jeg sette bort $ 20 for å spise ute," sa han. "Yum-Yum Friday var så gøy å se frem til, og mine medarbeidere begynte å komme inn på det og ønsket å komme."

Lunsj i Washington, D.C., forsteder kan være pricy, og en populær smørbrødsbutikk var utenfor grenser fordi en enkelt tur spiste opp mer enn halvparten av Rishers spisepenger. Eventuelle penger igjen fra Yum-Yum fredag ​​gikk mot en og annen kopp kaffe eller iste, men bare hvis han hadde penger.

"Noen ganger ville jeg finne forandring i bilene jeg rydde, og jeg ville legge det opp og gå til McDonalds for å få en søt te til å gå med lunsjen jeg pakket," sa Risher. "Én gang hadde jeg bare en dollar, og jeg visste at jeg trengte en dollar og 10 cent for å dekke skatten. Jeg så en hjemløs mann på hjørnet, og han spurte meg om penger. I stedet spurte jeg ham for 10 cent. Mine medarbeidere kunne ikke tro at jeg spurte en hjemløs mann for penger. "

Risher forklarte Yum-Yum fredager til mannen, og på den neste sendte Risher en ordre av McNuggets til ham.

"De fleste ville bare ha satt det på kredittkortet og swiped away," sa Risher. Men han var fast bestemt på å holde fast i sin plan.

Han sa tankegangen om å ha en kort belønning for å se frem til å hjelpe ham med å holde fokus på sitt mål. "Pakke lunsj fire dager i uken var et offer, men hvis jeg ønsket et annet liv senere, visste jeg at jeg måtte gjøre ting annerledes akkurat nå."

Risher liv etter gjeld

Risher oppnådde sitt mål om å betale sine $ 30.000 i studielån på 12 måneder. Og så ... fortsatte han å bo hos foreldrenes hus.

Han gjorde et arrangement for å betale leie, mens han fortsatt betjente som barnevakt og gutter fyr, da han sparte $ 60.000 for å kjøpe en leilighet utenfor Washington, D.C.

Han vet at banen er noe helt normalt. "Jeg kunne ha flyttet inn i andres kjeller eller leid et rom, og det kan ha tatt et og et halvt eller to år å betale lånene mine," sa han. "Bare fordi drømmen din ser annerledes ut (fra min) betyr ikke at du ikke kan oppnå det."

Utover fordelen av å vite at han er ute av college gjeld, sa Risher, "Jeg er ikke lenger redd for penger."

Han sa at siden vi ikke lærer mye om personlig økonomi i skolen, har vi sjelden en sjanse til å mislykkes med pengene våre til vi er utdannet. Når vi når det punktet, er vi redd for å mislykkes - og redd for å snakke om penger og budsjettering. Tankegangen var vanskelig å skifte, men Risher føler nå at han har ansvaret for pengene sine.

"Da jeg traff målet mitt, tenkte jeg:" Nå, nå kan jeg virkelig gjøre noe hvis jeg tenker på det, "sa Risher.

Kjæresten hans på ni år blir redd når Risher begynner å snakke om en ny ide, sa han, fordi hun vet at han vil gjøre det. "Jeg vil ikke være fyren som bare snakker," sa han. "Jeg vil være fyren gjør ting."

Hva med all reisen han planla å gjøre da han var en internasjonal forretningsmessig? "Det er faktisk mitt mål i år," sa han. "Jeg planlegger en episk biltur for mars 2018." Bortsett fra årlige sommerturer til stranden og en tur til Florida i sommer, har han ikke hatt sjansen til å reise mye.

Men det er alltid tid til å jobbe med et nytt mål.

Lisa Rowan er en senior forfatter og produsent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar