Penger

Denne gratisappen betaler deg for å fortelle vennene dine om ny musikk

Denne gratisappen betaler deg for å fortelle vennene dine om ny musikk

Har du noen gang fancied deg selv en rekordpromotor? Er du den som oppdager og deler nye kunstnere med vennene dine?

Vel, nå er du sjansen til å få betalt for det.

Alabama-baserte sanger-låtskriver Matthew Mayfield har lenge vært en ukonvensjonell artist, og hans nye eksperiment kan hjelpe deg med å tjene penger. Mayfield tillater fans å betale inn penger ved å betale dem for å markedsføre sitt nye 10-track album, Wild Eyes, gjennom LOUD Record Deals. Og Mayfield er bare en av flere artister, inkludert Adam Sams og Levi Lowrey, ved hjelp av plattformen for å markedsføre sin musikk og heve penger for seg selv og deres fan-promotorer.

LOUD, som nettopp lansert i mars, er en måte for fans å sette inn på artisters popularitet ved å promovere album og tjene provisjoner på deres salg. Så når du finner en kul ny artist eller band og forteller vennene dine om å kjøpe deres album, får du betalt for din anbefaling.

"Det føles litt mer som en felles opplevelse," sa Mayfield til AL.com. "Å begynne å gjøre direkte avtaler med fansen, kan virkelig riste opp ting og gjøre det interessant."

Hvor mye penger kan du gjøre med høyt?

Hver kunstner vil at fansen skal dele sitt arbeid med verden via sosiale medier, muntlig eller annen måte de kan tenke på - dette hjelper kunstneren å bygge et forhold til sine fans og utvikle en bredere fanbase. Men Mayfields kampanje (og andre LOUD-kampanjer) er unike fordi de gir et økonomisk incitament til å gjøre det.

Tanken er at du kan dele Mayfields kampanje via appen LOUD Record Deals, som er gratis og tilgjengelig for Android og iOS, eller den nettbaserte plattformen. For hvert salg laget av ditt delte innlegg eller melding, får du 10% provisjon.

En deluxe-versjon av Wild Eyes, inkludert tre ekstra sanger som bare er tilgjengelige via LOUD-plattformen, koster $ 9,99, så du vil tjene $ 0,99 på hver henvisning. Du må tjene minst $ 2 før du blir betalt, og du vil bli betalt to til fem virkedager etter at du har bedt om inntektene dine. LOUD overfører pengene tilbake til kredittkortet du pleide å registrere deg, eller bankkontoen din, selv om de jobber med et mer strømlinet utbetalingssystem.

Et potensielt mer lukrativt alternativ

For enda mer hengiven fans, eller de som er på utkikk etter en større lønningsdag, er det et Gold Record Deal-alternativ. Først ponerer du opp $ 99 (din investering) og laster ned en kopi av albumet. Deretter jobber du for å markedsføre det, og tjener 100% av salget til du henter inn din $ 99-investering etter 10 salg og pause selv.

Det er da det virkelige inntjeningspotensialet sparker inn. Du vil tjene 50% av ekstra salg etter $ 99 -merket, sammen med en del av albumets samlede digitale salg - så minst $ 4,99 fra hvert ekstra salg du lager. Mayfield legger til side 15% av det totale digitale salget fra over 300 digitale uttak for å splitte blant Gold Record Deal-deltakerne.

Inntjeningspotensialet er ubegrenset, så hvis du er i stand til å referere mye salg, kan du tjene litt seriøse penger. Du må gjøre det innen ett år fra datoen du registrerer deg, selv om Gold Record-avtalen utløper etter et år.

Gold Record Deal-deltakere vil også motta ytterligere fordeler, inkludert eksklusivt digitalt innhold og "andre unike opplevelser direkte fra kunstneren", ifølge Mayfields LOUD-profil.

Hvordan registrerer du deg?

For å dra fordel av avtalen, melde deg direkte gjennom Mayfields profil eller LOUD hjemmeside. Selskapet har ingen alders- eller lokasjonsbegrensninger, selv om mindreårige bør ha foreldrenes tillatelse til å kjøpe en Gold Record-avtale. Du kan også sjekke ut de andre artistene som er omtalt på LOUD.

Hvis du er en artist som ønsker å samarbeide med LOUD, kontakt [email protected] for mer informasjon om scouting og utvalgsprosessen.

Hvor kom dette Alternativ til Crowdfunding fra?

Selskapet ble dannet av fire medstiftere, alle tidligere heltidsmusikere som forstår vanskelighetene i musikkbransjen. De lanserte LOUDs søsterside, Loudfund, i 2014 som en måte å hjelpe musikere og gi fans med mer av et incitament til å fremme deres favorittartister. Loudfund er en investering crowdfunding plattform likt Kickstarter, en annen populær plattform for kunstnere å samarbeide med fans og samle inn penger.

Men LOUDs modell for å jobbe i samarbeid med kunstnere og fans (og betale fans en provisjon om salg de bidrar til å generere) er forskjellig fra teknikkene som brukes av en rekke andre crowdfunding-plattformer.

Mayfield har brukt Kickstarter-stilkampanjer tidligere, fortalte han AL.com, men han ville prøve noe annerledes denne gangen. Hans eksperiment med en ukonvensjonell markedsføringsstrategi kan være din billett for å tjene litt ekstra penger for noe du kan gjøre uansett - fortell vennene dine om et søtt nytt album. Vi ser om denne ideen kommer til å bli tatt med andre artister!

Din sving: Vil du registrere deg for å markedsføre favorittartister, eller nye og nye?

Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming.

Skrive Inn Din Kommentar