Investere

Hvordan investere hvis du ikke tjener mye penger

Hvordan investere hvis du ikke tjener mye penger

En av de vanlige "main stream media" -myter om hvorfor tusenårsavis ikke investerer, er fordi de er redd. De er redd for å miste penger på aksjemarkedet. De er redde for ikke å vite hva de skal gjøre, hvilke verktøy de burde bruke, og tror ikke de kan lære Wall Street-jargongen. De er redd for skyggefulle rådgivere som kan styre dem i feil retning.

Imidlertid ville jeg argumentere for at, som en gruppe,frykt er ikke det som holder årtusener tilbake fra å investere.Hva holder egentlig tusenår og unge voksne tilbake fra å investere er konkurrerende prioriteringer på et begrenset budsjett.

Vel, du kan si at det ikke er noe nytt - og du har rett. Alle måtte spare og investere med konkurrerende prioriteringer. Men jeg vil hevde at tusenår og unge voksne har noen forskjellige utfordringer enn tidligere generasjoner.

Forståelse for ungdomspengerprioriteter

Når vi diskuterer en generasjon, kan det være vanskelig å generalisere - bare se på den gjennomsnittlige nettoverdien av tusenårene etter alder. Men det er noen ting som mange tusenår har felles.

Mange unge voksne har uteksaminert høgskolen med studielånivåer uhørt i tidligere generasjoner. Lønnsveksten har også stagnert i løpet av de siste tiårene, og inntektene som helhet er ikke der for å støtte mye utover verdens første livsopphold. For de fleste tar det noen år etter opplæringen å begynne å tjene en "god" lønn - kanskje 4-5 år. Så, nå på 27, kan de begynne å ha noen skjønnsmessig inntekt utover regninger og gjeldsbetaling som de kan begynne å investere med.

Men hva skjer i de fleste folks sena 20 og tidlig på 30-tallet? Livet skjer - bryllup, babyer, boliger. Alle disse store utgiftene begynner å vises, og det kan være enda mer skremmende å spare og investere.

Real Life Priorities

Jeg har nylig fått denne e-posten fra en leser om hva som holder henne tilbake fra å begynne å investere. Du kan være litt overrasket av hennes tankeprosess, men du må innse at dette er ekte liv her.

Du kan føle at Amber ønsker å investere, og det er ikke at hun er redd. Hun sier noen ting som virkelig stikker ut for meg (og jeg ser e-post som denne daglige):

  • Jeg må betale for dagligvarerog diskretionære utgifter som å gå ut med venner
  • Ektemann er i videregående skole
  • Jeg legger bare 2% i selskapets 401k(som sannsynligvis ikke er fullverdien)

Bunnlinjen er at det ikke er frykt for at Amber er tilbake - det er å finne økonomisk balanse for å håndtere konkurrerende pengeprioriteter.

Men jeg vil buste denne myten i dag - hvorfor du ikke trenger å tjene mye penger til å investere. La oss ta en titt på noen tall ...

Hva betyr "Jeg gjør ikke mye penger" egentlig betyr

Det kan høres vanskelig å investere hvis du ikke tjener mye penger eller føler seg begrenset i budsjettet ditt - men det er veldig mulig, og det er en ganske smart ting å gjøre. Jeg skal vise deg hvorfor det ikke trenger å være enenten / eller avgjørelse, det kan også være et OG valg.

Men først, la oss se på hva "jeg ikke tjener mye penger" betyr egentlig.

Under alle omstendigheter betyr "jeg ikke tjener mye penger" egentlig at du bare har et stramt budsjett. Penger er alltid relativ. Ikke å tjene mye penger betyr at inntekten din er lik din utgift (eller enda verre, utgiftene dine er større enn inntekten din).

Duføle som du ikke tjener mye penger hvis du tar med hjem $ 2000 per måned, og har utgifter på $ 1,990 per måned. Men noen som gjør $ 20.000 per måned ogsåfølessom de ikke tjener mye penger hvis deres utgifter er $ 19,900 per måned. Samtidig er det folk som tar med hjem $ 2000 per måned, og bor på $ 1500 per måned, og føler seg bra. Det er alt relativt.

Så, du gir deg feil unnskyldning for ikke å kunne investere.

Du har to valg

Matematikken rundt dette er rett frem - INNTEKTER - UTGIFTER = PENGER VENSTRE Å SPARE.

Hvis du føler deg som om du har et stramt budsjett og ikke kan spare, har du alltid to valg:

  1. Tjene mer penger
  2. Bruke mindre penger

Det er ingenting annet. Det dekker begge deler av ligningen.

Jeg har delt historien om min venns mor før, og jeg deler det igjen akkurat nå. Moren jobbet hele livet. Hun reiste sin sønn og gjorde nesten alt riktig. Hun var imidlertid for sparsom å investere. I stedet lagret hun nettopp. Hun lagret en fin sum penger i 30-40 år - ca $ 300.000. Men det var ikke nok til å pensjonere seg på hvor hun bodde. I stedet måtte hun fortsette å jobbe. Hun måtte komme til 70 for å få mest mulig sosial sikkerhet, og øke hennes besparelser. Hun begynte etter hvert å investere, men startet klokken 62 da hun burde ha tenkt på pensjon. Nå var hennes liv plutselig basert på et valg hun ikke kunne kontrollere - hun måtte jobbe. Hun måtte investere og tjene mer. Hun måtte vente. Valget borte. Det suger.

Hvis hun hadde investert det samme beløpet i stedet for bare reddet det, kunne hun ha pensjonert seg på 62 år. Hun ville ha hatt dobbelt eller tredoblet beløpet hun endte med. Hennes liv ville ha vært i hennes kontroll. Hun kunne ha bestemt seg da hun ønsket å pensjonere seg.

Endre tankene dine

I stedet for å tenke på å investere med penger som du har igjen, er det på tide å endre tankegangen om å investere. Slik ser jeg den samme formelen:

INNTEKTER - UTGIFTER - SPARINGER = PENGER VENSTRE TIL SPILL

For mange mennesker faller inn i fellen som spiller penger (som å gå ut med venner) er en utgift. Det er ikke. Det bør gjøres med pengene du har igjen. I stedet bør du se på å spare penger som en kostnad - noe obligatorisk at du må gjøre. Ved å gjøre det obligatorisk, begynner du å hindre unnskyldninger fra å hindre fremdriften din.

Ikke la unnskyldninger hindre deg i å investere

I Ambers tilfelle hadde hun begge valgene. Amber er journalist, og kan skrive svært godt. Jeg tilbød to forslag til henne, slik at hun ikke kunne fortsette å gjøre unnskyldninger.

1. tjene mer penger - hun kunne lett freelance skrive og gjøre en ekstra $ 100 til $ 200 per måned. Vi har dekket hvordan du kan tjene mer penger frilansskriving her. Jeg har også en stor liste over måter å tjene ekstra penger også.

2. Bruk mindre penger - hun kunne kutte det "spise ute med venner" penger litt og spare en annen $ 100 til $ 200 per måned. Det er også mange andre måter å spare penger på og bruke mindre. Vi har min personlige liste over måter som jeg har lagret over $ 500 per måned fra tilfeldige aktiviteter rundt huset mitt.

Heck, hun kan kombinere dem begge og ha $ 400 per måned mer - det er $ 4 800 per år! Det er nesten maxing ut en IRA!

Hvor mye ville hun ha hvis hun gjorde dette? Vel, hvis du starter på $ 0, og bidrar $ 400 per måned i 30 år, med en 6% avkastning som vil bringe det totale beløpet i hennes IRA til $ 402,000! Hvis avkastningen gikk opp til 8%, kan det gå opp så høyt som $ 580,000!

Endelig kan Amber alltid bidra til å endre ligningen. Hun setter allerede 2% i hennes 401k. Bare å øke det til 5% eller mer, automatiserer ikke bare besparelser (som gjør det til en obligatorisk kostnad), men det hjelper henne å nå sine mål om å investere mer. Plus, sjansen er at hun nesten ikke ville merke endringen i hennes lønnsslipp med potensielle skattebesparelser.

Hvis du er klar til å slutte å gjøre unnskyldninger og lære å investere, hvorfor sjekker du ut min gratis investeringsvideoopplæringsserie?

Hvilke andre råd har du for å hindre Amber fra å gi unnskyldninger, hindrer henne fra å tjene $ 580 000?

Skrive Inn Din Kommentar