Banker

Hvordan lagre for college for flere barn

Hvordan lagre for college for flere barn

Lagre for høyskole kan være vanskelig for foreldre med bare ett barn, men å legge til mer kan gjøre det virke vanskeligere. Utover å bare finne pengene til å bidra, må foreldrene håndtere spørsmål om rettferdighet, unikthet for hvert barn og mer.

Mange ganger disse ekstra tankene og bekymringene bare gjør foreldre ikke ønsker å starte prosessen med å spare på college, selv om de vet de burde.

La oss stoppe analyselammelsen i dag og se nærmere på hvordan du praktisk talt kan spare på college når du har flere barn.

Hvordan lagre for college basert på tankegang

Det er to viktige tankesett om hvordan du redder for college - utnytte en 529 sparekonto, eller lagre dine egne penger og betal for høyskole ut av lommen.

Jeg finner at når folk bare har ett barn, er det veldig enkelt å se hvordan en 529 høyskolekonto kan gi mening. Det er en enkelt konto, det er enkelt, og det ene barnet kan bruke det når de er klare.

Men en gang et sekund barn (eller mer) kommer inn i blandingen, ser jeg flere og flere foreldre som ønsker å unngå å ha individuelle kontoer per barn. De er redd rettferdighet, eller de vet ikke hva de skal gjøre hvis ett barn ikke går på college. Som sådan har de en tendens til å avlede til å spare penger i sine egne kontoer i motsetning til en dedikert opplæringskonto.

Dette kan være en kostbar feil, da vi har dekket årsakene til at en 529-plan er et godt besparelsesverktøy før. Men la oss se på problemene, og kanskje vil du se hvordan du kan lage en 529 plan for flere barn.

Håndtering av rettferdighetsproblemet

Når det kommer til å spare på college for familier med flere barn, # 1 problemet jeg alltid hører brakt opp er rettferdighet. Foreldre (vanligvis mor) er bekymret for det faktum at ett barn kan ha mer lagret på college enn et annet barn. De er bekymret for hvordan barnet med færre penger på kontoen kan føle seg.

Det er en gyldig bekymring. Bare tenk - hvis det førstefødte barnet hadde en 529 konto åpnet for dem, og kontoen vokste og fungerte bra, kunne de tilbringe mye mer penger på sin konto enn sine yngre søsken.

Og matematikken er der for å støtte dette - siden avkastningen på aksjemarkedet svinger hvert år, selv om du bidrar til det samme for hvert barn, kan veksten skape mange forskjellige utfall over 15-20 år. Lurer på hvor mye kan være i en 529? Her er hvor mye det kan være i en 529 etter alder.

Så hvordan håndterer du det? Det korte svaret er at du gjør det rettferdig.

Det lange svaret er at du virkelig må huske hvordan en 529 plan er strukturert. Når du åpner en 529 høyskole sparingskonto, eies kontoen faktisk av noen (typisk foreldrene) til fordel for noen andre (typisk barnet). Siden mamma og pappa fortsatt eier penger på kontoen, og det er til fordel for barnet, har du bare en samtale om hvor mye du skal betale for skolen for barnet ditt, uansett hvor mye det er på et barns konto .

Whoa, whoa - så du sier at 529 høyskoleplanen ikke er for barnet å gå på skole? Nei, det er ikke det jeg sier i det hele tatt - det jeg sier er at balansen i 529-planen skal være en del av samtalen om hvor mye foreldrene skal betale for college.

Jeg ser at dette vanligvis spilles ut på to måter:

  1. Foreldre gir et angitt beløp per år (si, vi kan bidra med $ 5000 per år til collegeopplæringen din)
  2. Foreldre tilbyr å dekke kostnadene ved en bestemt skole (si, vi kan dekke undervisningen på en statsskole)

Pengene som er lagret i 529, kan spille en stor rolle for å finansiere hva foreldrene deres er enige om - og de bør gjøre det samme for hvert barn, uavhengig av hvor mye penger som er i hver av sine 529 planer.

Så hvis Child A har $ 20.000 i 529-planen, og Child B har $ 18.000 i 529-planen, og foreldrene tilbød å hjelpe med $ 5000 per år i 4 år, sparte de nok for Child A, og de skulle komme opp med $ 2000 for barn B.

Jeg har funnet denne strategien for å være rettferdig, men som noe penger relatert, å ha samtaler om hvem som betaler for college kan være tøft. Foreldre må være ærlige med sine barn om hva de har råd til å betale, og hva de hadde tenkt å gjøre. Jo tidligere jo bedre - slik at alle involverte har klare forventninger.

Hva hvis en av dem ikke vil gå til college?

Et annet vanlig scenario når du lagrer for college for flere barn, er at hvert barn er unikt. Enda hardere vil du ikke vite hvem de er før de er eldre. Hvis du begynner å lagre når de er veldig unge, og har en masse lagret, hva gjør du når en av dem ikke vil gå på college?

Det er også variasjoner på dette - hva om en av barna blir stjerneutøver og får en gratis tur? Eller hva om de egentlig bare vil gå til yrkesskolen og du reddet altfor mye for det de trenger?

Vel, det er mange alternativer her, og mens ingen er perfekte, er det ikke som om du "mister" pengene du sparte.

Når et barn ikke skal bruke sine 529 penger, har du et par alternativer:

  1. Du kan overføre 529 til et annet barn
  2. Du kan trekke pengene tilbake
  3. Du kan vente og se

Med en 529 høyskolebesparelsesplan kan du endre mottaker av kontoen som skal brukes til et annet barn (eller noen virkelig). Hvis ett barn ikke går på college, uansett grunn, kan du bare bruke pengene til å betale for college for noen andre.Det kan ikke sitte riktig med noen mennesker, men det er et levedyktig alternativ. Hvis du vurderer denne banen, anbefaler jeg på det sterkeste å få innkjøpet av barnet først.

Du kan også alltid trekke pengene tilbake. Hvis du trekker ut pengene og ikke bruker det til en kvalifisert utdanningskostnad, vil du betale en 10% straff på toppen av skatt på gevinstene. Men hvis du bare vil ha pengene, kan det være fornuftig å gjøre dette.

Til slutt kan du bare vente og se. Jeg foretrekker dette valget, fordi du aldri vet hvordan livet vil skille seg ut. Kanskje barnet ditt hoppet over college for å bli med i militæret, men 8-10 år senere, vil endelig gå tilbake til skolen. Eller kanskje du og dine barn er enige om å bruke 529 for barnebarns måte i fremtiden. Den store tingen her er, det er ingen rush. Du kan bare la pengene sitte i 529 til du bestemmer deg for hvordan du vil fortsette.

Hvor finner du penger å spare

Den siste store utfordringen jeg ofte hører fra foreldrene til er - "hvordan kan jeg til og med lagre for college for en, enn si to / tre / etc". Se, å finne penger å spare på college er tøft. Derfor anbefaler jeg sterkt å starte små når du lagrer på college. Du trenger virkelig ikke å finne store mengder å komme i gang.

Min eneste favorittstrategi for å spare på college er å spørre venner og familie for å gi et bidrag til 529 i stedet for gaver til fødselsdager og jul. Foreldre elsker å gi leker og søppel fordi de er litt egoistiske - de vil se barna fornøyd med gaven de ga dem.

Vår regel er at besteforeldre (og andre familiemedlemmer) bare har lov til å gi leketøy eller gave. Resten skal gå til barnets 529. På den måten kan besteforeldre fortsatt få glede av at barnet åpner en gave, men de hjelper også med å redde for college på veien. I tillegg innser alle foreldre at deres barn ikke trenger 10-15 nye leker hver bursdag og ferie. Det meste av det går til avfall.

Lagring for høyskole for flere barn er mulig

Bunnlinjen er at lagring for høyskole for flere barn kan gjøres, og det er fortsatt fornuftig å bruke en 529. Oppsett en konto for hvert barn på en 529-plan som ScholarShare, bidra med hva du kan og være rettferdig om det når det gjelder å betale for college.

Ja, hvert barn er annerledes, og hver situasjon er annerledes. Men det forandrer ikke det faktum at du skal begynne liten og begynne å spare på høyskolen så snart som mulig - for hver av barna dine.

Hvis du er forelder for flere barn, har du noen kreative tips for å spare på college?

Robert Farrington er en merkevareambassadør for ScholarShare, og denne artikkelen ble sponset av ScholarShare. Alle meninger er min egen.

Fotokreditt: jwohlfeil / 123RF arkivfotografi og deberarr / 123RF arkivfotografi

Skrive Inn Din Kommentar