Banker

Seks studentlån gjeld feil (og hvordan unngå dem)

Seks studentlån gjeld feil (og hvordan unngå dem)

Det er ingen hemmelighet at studentlånsgjeld i USA er svimlende. Ifølge studentlånshelten på studentgjeld, skylder over 44 millioner låntakere en samlet sum på 1,4 milliarder dollar på studielån. Den gjennomsnittlige studielånsbelastningen for klassen 2016 var $ 37.172. Dette er $ 620 milliarder mer enn det totale beløpet av kredittkortgjeld i USA

I lys av disse kjevefallende tallene, hvis du er på høyskole eller en nyutdannet vil du vil gjøre alt du kan for å unngå å ha på studentgjelden. Jo mindre du skylder på eksamen, desto lettere blir det for deg å fokusere på dine korte og langsiktige økonomiske mål.

Her er noen store studentlån gjeld feil andre har gjort, og hva du kan gjøre for å unngå dem:

1. Leaving penger på bordet

Da Jacob Brad Johnson var en bachelor, avsluttet han et presidentstudium. På toppen av det, etter hans første år på høyskole, forsømte han å forny et stipend som ville ha dekket halvparten av hans opplæring.

Hvordan unngå denne feilen

Undersøk så mange finansieringskilder for høyere utdanning som mulig. For det første, send inn en FAFSA, den gratis søknaden om føderal studenthjelp. Det vil hjelpe deg med å finne ut hva slags økonomisk støtte du er kvalifisert for, inkludert stipend, stipend, studieoppdrag og lån.

Hvis du ikke sender inn en FAFSA, vil du ikke være berettiget til noen av de nevnte hjelpene. Du vil bli begrenset i stedet for de private lånene og stipendene du kan finne på egen hånd.

Måter å søke etter studiestipendier inkluderer å se på stipendier tilknyttet religiøse og samfunnsorganisasjoner, gjennom foreldrenes arbeidsgivere, eller på US Department of Labor's gratis stipendfunn.

2. Velge inntektsbasert tilbakebetaling (IBR) når en annen plan ville være bedre egnet

Da Dr. Julie Gurner fullførte sin utdannelsesskole, registrerte hun seg for inntektsbaserte tilbakebetalinger, hvor beløpet du betaler hver måned, avhenger av inntektene og størrelsen på husstanden din. Så når du tjener mer eller husholdningen din reduseres i størrelse, øker den månedlige betalingen.

Dette kan være fordelaktig når du er tidlig i karrieren din og ikke tjener mye, eller hvis du støtter en familie mens du betaler tilbake lånene dine.

Hva Dr. Gurner ikke skjønte, er at mens hennes utbetalinger faktisk var mer overkommelige, betalte hun bare mot interesse, og ikke satte seg i hovedstolen hun skylde. "Jeg gjorde dette for en stund, følte meg veldig godt om meg selv for å betale ned lånet mitt," sier Gurner, som er en forretnings- og produktivitetskonsulent og høyttaler. "Da jeg sjekket balansen ble jeg forferdet: min rektor hadde gått opp."

Hvordan unngå denne feilen

Undersøk tilbakebetaling alternativene tilgjengelig for deg, men også betale så mye som du har råd i stedet for å bosette seg på det laveste månedlige beløpet du kan få. I tillegg til inntektsbasert tilbakebetaling (IBR) er det også standardisert tilbakebetalingsplan som har faste utbetalinger i 10 år for ikke-konsoliderte lån, og hvor som helst fra 10 til 30 år for konsoliderte lån.

Den 10-årige avdragsplanen kan være vanskeligere å administrere på kort sikt, med høyere månedlige innbetalinger, men kan spare deg for tusenvis av dollar i renter ved å få deg ut av gjeld raskere.

Du kan også være kvalifisert for Student Loan Forgiveness, noe som betyr at en eventuell saldo på studenten din etter 10 års betalinger kan bli tilgitt hvis du har brukt den tiden på å jobbe i offentlig tjeneste, for eksempel for et kvalifisert myndighetsorgan eller nonprofit .

3. Unnlatelse til å foreta betalinger

Da Maggie McCombs ble uteksaminert fra college, hadde hun klart å spare $ 2000 og kastet hele beløpet mot hele lånet. Hun fikk beskjed om at lånet hennes ble betalt en måned fremover, og som et resultat ville hun ikke skylde noe i neste måned.

Selv om det ikke er noen straff for å gjøre ekstra eller tidlig betaling på studielån, gjorde McCombs en dødelig feil. Hun trodde feilaktig at hun ikke måtte betale for nesten et år. Hun utilsiktet racked opp nesten $ 1000 i sena avgifter.

Hvordan unngå denne feilen

Hver gang du hopper over en eller flere utbetalinger fordi du er i en frist, betalte du forut eller du ba om en utsatt eller utholdenhet, vær ekstra sikker på at du forstår betingelsene for å gjøre det, inkludert datoen din neste betaling forfaller. Få alt i orden. Kontakt studielånetjenesten din, som kanskje ikke er den samme som utlåner som opprinnelig gjorde lånet.

Registrer deg for e-postvarsler. Åpne all e-post fra din servicer. McCombs meldte seg i automatiske betalinger for å sikre at hun aldri ville savne en annen forfallsdato.

4. Ta ut et studielån for våroppgjør

Da Andrea Worochs høyskolevenner planlagde en episk springferie, var hun for bratt til å ha råd til å gå. Hun jobbet over sommeren og i helgene for å betale for undervisning og bøker, men hadde ingen ekstra utgifter.

Dessverre kom hun ned med et alvorlig tilfelle av FOMO (frykt for å gå glipp av). Hun brukte sine studielånsmidler til å betale for turen. "Det var helt unødvendig og tok meg en stund å betale seg," sier Woroch.

Hvordan unngå denne feilen

Den harde sannheten er at du må avvise en utgift som du ikke har råd til. Planlegg noe mer i budsjettet ditt. Du har sannsynligvis venner i samme båt som vil bli med deg. Å låne for en stor underholdningskostnad er et alternativ du kan vurdere når du har en stabil lønnsslipp, men det er aldri en god ide.

Woroch foreslår planlegge turer nærmere hjemmet.«En tur til en nærliggende innsjø hvor du kan leir, vil gi deg de samme minner om å tilbringe tid med venner uten å blåse budsjettet eller få deg til å gå i gjeld,» sier hun.

5. Finansiering utenlandsk undervisning med studielån

Nikki Koontz vokste opp i Idaho, men studerte som skuespiller ved et universitet i California. Hun gjorde feilen i å finansiere sine fire års utenlandsk opplæring, inkludert et år i utlandet, med studielån.

Hennes lavere grad koster henne $ 80k. Min studentlån gjeld er off-the-charts latterlig, sier Koontz, som nå jobber i markedsføring på Southern Utah University.

Hvordan unngå denne feilen

Mens du går til en utdanningsskole, er det ikke nødvendigvis en feil, kan det være beklagelig at du kan få samme utdanning for mye mindre penger andre steder, eller du ikke utnytter stipender og stipend.

Mer rimelige alternativer inkluderer en skole i din stat, et felleskole for de to første årene, en yrkes- eller handelsskole, militærtjeneste eller en privat skole som tilbyr en betydelig mengde ikke-gjeldsstøtte.

Koontz anbefaler å møte med en finansiell rådgiver før du tar ut noen lån. Du bør også jakte på stipend og jobbe studiemuligheter. "Det er mange uoppfordrede penger, men du må være villig til å jobbe for det," sier Koontz.

6. Ikke å få mest mulig ut av ditt stjernekredittresultat

Da Lyn Alden ble uteksaminert fra college, var hennes kredittpoeng over 800. Hun tok ut studielånene sine i 2006 - 2009, da prisene slo historisk nedgang. Når hun ble uteksaminert, var renten på studielånene til en fast rente på 6 prosent.

Hennes feil ble ikke refinansiert da enda lavere priser var tilgjengelige. "Den lille feilen i å ikke handle når jeg kunne ha kostet meg tusenvis av dollar," sier Alden, som er 29 og driver sitt eget investeringsstrategi firma.

Hvordan unngå denne feilen

Vurder å refinansiere studielånene dine, som kan senke din månedlige betaling og den totale kostnaden av lånet. Selv om du ikke har stjerne kreditt score som Alden, kan du spare penger. Å komme ut fra under studentens gjeldsbyrde vil frigjøre deg for å fokusere på andre langsiktige finansielle mål.

Bare husk at den eneste måten å refinansiere føderale lån er med et privat lån, og dermed mister du fordelene med føderal tilbakebetaling, utsettelse og utholdenhet.

Mens du ikke kan unngå studentlånsgjeld helt, for å hindre deg i å grave et dypere studentgjeldshull enn du trenger, husk disse studentgjeldsfeilene. Husk at litt planlegging og forberedelse kan spare deg tusenvis.

Har du noen gang gjort noen av disse feilene før? Hva gjorde du for å fikse det?

Det er ingen hemmelighet at studentlånsgjeld i USA er svimlende. Ifølge studentlånshelten på studentgjeld, skylder over 44 millioner låntakere en samlet sum på 1,4 milliarder dollar på studielån. Den gjennomsnittlige studielånsbelastningen for klassen 2016 var $ 37.172. Dette er 620 milliarder dollar mer enn det totale beløpet av kredittkortgjeld i USA. I lys av de kjevefrigjørende tallene, hvis du er på høyskole eller en nyutdannet vil du vil gjøre alt du kan for å unngå å hevne studentgæld . Jo mindre du skylder på eksamen, desto lettere blir det for deg å fokusere på dine korte og langsiktige økonomiske mål. Her er noen viktige studielåns gjeldsfeil andre har gjort, og hva du kan gjøre for å unngå dem: 1. Leaving money on the table Når Jacob Brad Johnson var en bachelor, avsluttet han et presidiumstipendium. På toppen av det, etter hans første år på høyskole, forsømte han å forny et stipend som ville ha dekket halvparten av hans opplæring. Hvordan unngå denne feilen Undersøk så mange finansieringskilder for høyere utdanning som mulig. For det første, send inn en FAFSA, den gratis søknaden om føderal studenthjelp. Det vil hjelpe deg med å finne ut hva slags økonomisk støtte du er kvalifisert for, inkludert stipend, stipend, studieoppdrag og lån. Hvis du ikke sender inn en FAFSA, vil du ikke være berettiget til noen av de nevnte hjelpene. Du vil bli begrenset i stedet for de private lånene og stipendene du kan finne på egenhånd. Måter å søke etter studiestipendier inkluderer å se på stipendier tilknyttet religiøse og samfunnsorganisasjoner, gjennom foreldrenes arbeidsgivere, eller på US Department of Labor's gratis stipend finder verktøyet. 2. Velge inntektsbasert tilbakebetaling når en annen plan ville være bedre egnet Når Dr. Julie Gurner fullførte sin grunnskole, registrerte hun seg for inntektsbaserte tilbakebetalinger, hvor beløpet du betaler hver måned, avhenger av inntektene og størrelsen på din husstand. Så når du tjener mer eller husholdningen din reduseres i størrelse, øker den månedlige betalingen. Dette kan være fordelaktig når du er tidlig i karrieren din og ikke tjener mye, eller hvis du støtter en familie mens du betaler tilbake dine lån. Hva Dr. Gurner ikke skjønte, er at mens betalingene hennes faktisk var mer overkommelige, hun betalte bare mot interesse, og ikke satte seg i hovedstolen hun skylde. "Jeg gjorde dette for en stund, følte meg veldig godt om meg selv for å betale ned lånet mitt," sier Gurner, som er en forretnings- og produktivitetskonsulent og høyttaler. "Da jeg sjekket balansen ble jeg forferdet: Hovedmannen min hadde gått opp." Hvordan unngå denne feilen Søk etter tilbakebetalingstiltakene som er tilgjengelige for deg, men også betal så mye du har råd til i stedet for å avgjøre det laveste månedlige beløpet du kan få .I tillegg til inntektsbasert tilbakebetaling (IBR) er det også standardisert tilbakebetalingsplan som har faste utbetalinger i 10 år for ikke-konsoliderte lån, og hvor som helst fra 10 til 30 år for konsoliderte lån. Den 10-årige avdragsplanen kan bli vanskeligere å administrere på kort sikt, med høyere månedlige innbetalinger, men kan spare tusenvis av dollar i renter ved å få deg ut av gjeld raskere. Du kan også være kvalifisert for Student Loan Forgiveness, noe som betyr at at en eventuell saldo på studenten din etter 10 års betalinger kan tilgis hvis du har brukt den tiden på å jobbe i offentlig tjeneste, for eksempel for et kvalifisert myndighetsorgan eller non-profit. 3. Mislyktes å betale Når Maggie McCombs ble uteksaminert fra college, hadde hun klart å spare $ 2000 og kastet hele beløpet mot hele lånet. Hun fikk beskjed om at lånet hennes ble betalt en måned fremover, og som et resultat ville hun ikke skylde noe i neste måned. Selv om det ikke er noen straff for å gjøre ekstra eller tidlig betaling på studielån, gjorde McCombs en dødelig feil. Hun trodde feilaktig at hun ikke måtte betale for nesten et år. Hun utilsiktet racked opp nesten $ 1000 i sena avgifter. Slik unngår du denne feilenNoen gang du hopper over en eller flere betalinger fordi du er i en grace periode, betalte du forut eller du ba om en utsattelse eller utholdenhet, vær ekstra sikker på at du forstår betingelsene for å gjøre det, inkludert datoen din neste betaling er forfaller. Få alt i orden. Ta kontakt med studielånet ditt, som kanskje ikke er det samme som utlåner som opprinnelig lånte. Oppgi e-postvarsler. Åpne all e-post fra din servicer. McCombs registrerte seg i automatiske betalinger for å sikre at hun aldri ville savne en annen forfallsdato.4. Å ta ut et studielån for vårpause Da Andrea Worochs høyskolevenner planla en episk springferie, var hun for bratt for å ha råd til å gå. Hun jobbet over sommeren og i helgene for å betale for undervisning og bøker, men hadde ingen ekstra utgifter. Dessverre kom hun ned med et alvorlig tilfelle av FOMO (frykt for å gå glipp av). Hun brukte sine studielånsmidler til å betale for turen. "Det var helt unødvendig og tok meg en stund å betale seg," sier Woroch. Hvordan unngå denne feilen Den harde sannheten er at du må avvise en utgift som du ikke har råd til. Planlegg noe mer i budsjettet ditt. Du har sannsynligvis venner i samme båt som vil bli med deg. Å låne for en stor underholdningskostnad er et alternativ du kan vurdere når du har en stabil lønnsslipp, men det er aldri en god ide. Woroch foreslår planlegge turer nærmere hjemmet. «En tur til en nærliggende innsjø hvor du kan leir, vil gi deg de samme minner om å tilbringe tid med venner uten å blåse budsjettet eller få deg til å gå i gjeld,» sier hun. 5. Finansiering utenlandsundervisning med studielån Nikki Koontz vokste opp i Idaho, men studerte som skuespiller ved et universitet i California. Hun gjorde feilen i å finansiere sine fire års utenlandsk opplæring, inkludert et år i utlandet, med studielån. Hennes lavere grad koster henne $ 80k. Min studentlån gjeld er off-the-charts latterlig, sier Koontz, som nå jobber i markedsføring på Southern Utah University. Hvordan unngå denne feilen Mens du går til en utdanningsskole, er det ikke nødvendigvis en feil, det kan være en beklagelig hvis du kan få samme utdanning for langt færre penger andre steder, eller du ikke dra nytte av stipendier og tilskudd. Mer rimelige alternativer inkluderer en skole i din stat, et felleskole for de to første årene, en yrkes- eller handelsskole, militærtjeneste eller en privat skole som tilbyr en betydelig mengde ikke-gjeldsstøtte. Koontz anbefaler å møte med en finansiell rådgiver før du tar ut noen lån. Du bør også jakte på stipend og jobbe studiemuligheter. "Det er mange uoppfordrede penger, men du må være villig til å jobbe for det," sier Koontz. 6. Ikke å få mest mulig ut av din stjernekreditpoengsum Når Lyn Alden ble uteksaminert fra college, var hennes kredittpoeng over 800. Hun tok ut studielånene i 2006 - 2009, da priser slo historisk lavt nivå. Når hun ble uteksaminert, var renten på studielånene til en fast rente på 6 prosent. Hennes feil ble ikke refinansiert da enda lavere priser var tilgjengelige. "Den lille feilen i å ikke handle når jeg kunne ha kostet meg tusenvis av dollar," sier Alden, som er 29 og driver sitt eget investeringsstrategi firma. Hvordan unngå denne feilen Konsulterer refinansiering av studielånene dine, som kan redusere den månedlige betalingen og den totale kostnaden av lånet. Selv om du ikke har stjerne kreditt score som Alden, kan du spare penger. Å komme ut fra under studentens gjeldsbyrde vil frigjøre deg for å fokusere på andre langsiktige finansielle mål. Bare husk at den eneste måten å refinansiere føderale lån er med et privat lån, og dermed mister du fordelene ved føderal tilbakebetaling, utsettelse og overbærenhet. Mens du ikke kan unngå studentlånsgjeld helt, for å hindre deg i å grave en dypere student gjeldshull enn du trenger å, husk disse studentgjeldsfeilene. Husk at litt planlegging og forberedelse kan spare deg tusenvis.

Skrive Inn Din Kommentar