Virksomhet

3 viktige jobbjakt tips for college grad

3 viktige jobbjakt tips for college grad

Det er et grovt arbeidsmarked der ute, og ingen føler følgene av det mer enn nye grader. Når du er på bunnen av totempolen, kan det være vanskelig å få en bein opp, og det er ikke noe mer frustrerende enn å sortere gjennom hundre applikasjoner som alle krever erfaring du ikke har hatt anledning til å samle.

Men hvis du er en ny grad, vet du dette: du er ikke hjelpeløs. Det er mange ting du kan gjøre for å skifte oddsene og forbedre sjansene dine. Les videre for noen forslag.

Start et nettsted

Noen måneder etter at jeg ble uteksaminert fra college, deltok jeg på en alumni-begivenhet for programmet jeg hadde uteksaminert fra. Jeg håpet å møte folk hvis publikasjoner var ansatt og hvem som kunne fortelle meg hvordan man skulle finne en jobb.

En kvinne sa at hun ikke visste noen ansette, men hun foreslo at jeg startet en blogg om hva jeg var interessert i. Jeg avviste hennes forslag - hvordan ville en blogg starte meg med å finne en jobb? Jeg prøvde å være magasinforfatter; hva slags person vil helst lese blogginnleggene mine enn klippene jeg hadde i ekte publikasjoner?

Rask fremover to år, og jeg startet en blogg kronisk studietilbudet mitt for studentlån. Mitt hovedmål var å holde meg selv ansvarlig for å betale min gjeld om tre år, men det var også et tema jeg elsket å skrive om. Til slutt ble bloggen mer kjent, og jeg landet medieoppgaver på grunn av det. Deretter spurte folk om jeg var interessert i å bidra til sine nettsteder og skrive om hva jeg elsket.

Jeg brukte de neste månedene til å skrive på siden til jeg jobbet mer frilansende enn i dagjobben min. Det viste seg at kvinnen hadde rett: bloggen min hadde fått meg en jobb.

I det minste bør hver høyskole kandidat ha en nettside der de oppgi CV, kvalifikasjoner, portefølje og alt annet potensielle arbeidsgivere kan finne relevant. Du kan også begynne å blogge om feltet du prøver å finne arbeid på - som også kan hjelpe deg med å lande en konsert. Det kommer opp når potensielle arbeidsgivere søker etter deg på Google, og vil gjøre deg til å virke mer profesjonelle.

Spør folk til kaffe

Hvis du er interessert i å jobbe for et selskap som ikke jobber for tiden, kan du prøve å kontakte noen som jobber der og spørre dem om kaffe. Du kan stille dem spørsmål om å jobbe i bransjen, hvilke kvaliteter de ser etter i en ny leie og hva som vil gjøre deg bedre egnet til jobben.

Etablering av forhold til noen vil gi deg en sterkere kandidat når de har en åpning - eller når de kjenner noen andre som ansetter. Å ha et sterkt nettverk kan være en mer verdifull ressurs enn din GPA eller noen priser du har vunnet i skolen.

Du kan finne folk i din bransje ved å lese skolens alumnimagasin, bli med i ditt lokale alumni-kapittel eller delta i handelskammeret. Noen konferanser og arrangementer kan til og med tilby rabatter for nye grader hvor du kan møte folk som ser etter opplæringshjelp eller villig til å være mentor.

Send ut tilpassede dekselbrev

Ikke gjør den samme feilen jeg gjorde mens jobben jaktet. Jeg var så opptatt av å sende ut så mange jobbsøknader som mulig at jeg brukte samme følgebrev med hver oppføring - noen ganger til og med glemte å endre navnene.

Da jeg var i en stilling der jeg var ansatt praktikanter, lærte jeg raskt at jeg kunne fortelle forskjellen mellom prospekter som hadde gjort leksene sine på firmaet mitt og de som ikke hadde det. Du kan sikkert gjette hvilke som fikk jobben.

Ja, det vil ta deg lengre tid å gjøre hver nyhetsbrev forskjellig, men det er verdt det. Ta et par setninger for å nevne din forbindelse til firmaet eller personen du skriver til. Var dere begge på samme videregående skole? Er du en fan av bedriftens blogg? Drømmer du om å jobbe for en av sine kunder?

Finn hva som vil sette ditt brev fra hverandre fra de utallige andre de vil motta, og du vil være mer sannsynlig å høre tilbake.

Hvis du nylig har landet en jobb, hvilke tips har du for andre?

Fotokreditt: paylessimages / 123RF arkivfotografi

Skrive Inn Din Kommentar