Penger

Hvordan denne fotografen gjorde en fordel for en venn til en $ 81K-bedrift

Hvordan denne fotografen gjorde en fordel for en venn til en $ 81K-bedrift

Mange mennesker lever som fotografer.

Men hvor mange av dem tjener mens de bidrar til å øke kundenes tillit, lærer å elske kroppene deres og bli mer intime med sine partnere?

Det er det som Lindsay Pullen gjør.

Hun er grunnleggeren av Bad Girl Boudoir, et studio i St. Augustine, Florida, som spesialiserer seg på glamorøse makeovers og smakfullt sexy boudoir-bilder.

Dessuten klarte hun å starte en bedrift fra bakken på sine egne vilkår uten å gå inn i gjeld. Hun gikk fra skyting i eget hjem for å ansette heltidspersonale, leie et studio og tjene en lønnsom heltidslønn.

Oh ja, og hun elsker sin jobb.

Slik gjorde hun det.

Hvordan denne fotografen laget sin egen drømjobb

Tilbake i 2010 hadde en venn av Pullen nettopp begynt å se en ny beau. Ting gikk bra, så hun trodde hun kunne overraske ham med noen sexy bilder. Men hun ville at de skulle være kvalitetsbilder - ikke sketchy speilcellelinjer.

Så kom hun ut til nærmeste venn hun hadde som kunne bruke et kamera med nåde - Lindsay Pullen.

På den tiden jobbet Pullen en ni-til-fem i et bedriftsfirma, og satte sin Bachelor of Fine Arts i grafisk design til god bruk. Men siden hun tok et nødvendig mørkrom fotokursus på college, hadde hun utviklet et mykt sted for kameraet.

Hun supplerte ofte sin primærinntekt med fotograferingens hustler, skutt et sporadisk bryllup eller en serie barnas portretter til venner og familie som betalte henne hva de kunne.

Så Pullen var begeistret for å hjelpe sin venn - men på den tiden hadde hun ikke mye å jobbe med.

"Det meste av fotografering jeg hadde gjort før det var alt ute med naturlig lys," sier Pullen, men hun fikk det til å fungere. "Jeg lagde opp noen ark på veggen som bakteppe, brukt et par garasjelys som studiolampene mine."

Selv om det kanskje ikke var hennes mest teknologisk perfekte fotografier, virket skytingen: Pullens venns kjæreste elsket dem.

Og det gjorde også de andre kvinnene hun viste bildene til, og de slo snart ned Pullens dør. Hun begynte å oppfylle sine ønsker, og ba dem om å betale det de kunne. Snart hadde hun bygget et nettsted og kom opp med et merke - alt mens hun holdt sin heltidsjobb.

Men da Pullens liv ble travlere og hennes sidegig-stabler ble fattere, ble det tydelig at fotografiet hennes var starten på noe større.

"Jeg brukte hele tiden på helgene på å lage skudd og hele tiden etter at jeg jobbet med redigering," sier Pullen. Hennes private skudd begynte å påvirke produktiviteten hennes på kontoret - og dessuten var de vei mer moro.

Dessuten hadde hun ikke en ektemann eller noen barn - og takket være Floridas Bright Futures-program, hadde hun uteksaminert høyskoler uten gjeld.

Så gjorde Pullen spranget. Hun klekket ut en plan, avslutte jobben sin og begynte å kjøre sin fotograferingsvirksomhet på heltid.

Og hun har ikke sett tilbake siden.

Slik starter du en bedrift: Ett trinn om gangen

Selv om Pullens prosjekt var en nesten øyeblikkelig vellykket suksess, gikk hun ikke inn i det uten en reserveplan.

Hun tok seks måneder til betale av hennes kredittkort gjeld og billån og lagret opp en $ 2000 nødfond, bare hvis ting ikke gikk som planlagt.

Pullen sa at hun ble en "total recluse" for å forberede seg, unngår overdreven shopping, spiser ute og vedtatt svært strenge måltidsplaner for sin matbutikk.

Men siden hun skutt ut av leiligheten hennes og allerede eide kameraet, hadde virksomheten seg ikke mye overhead, og konsekvent lykkelige kunder mente at hun fikk tonnevis med gratis munn-til-munn-reklame.

Sakte men sikkert vokste hennes virksomhet.

Hun handlet henne Jacksonville-leiligheten til et hus i St. Augustine, ved hjelp av soverommet sitt store walk-in closet som et privat rom for sine klienter.

Innen 2013, Etter å ha kjørt Bad Girl Boudoir på full tid i to år, hadde hun økt selskapets omsetning fra $ 45K til $ 74K - og kunne ha råd til studio plass skilt fra hennes hjem. Hun hadde til og med blitt så opptatt at hun måtte vende kunder bort, så hun hyret en andre fotograf.

Så hvordan forklarer Pullen hennes suksess?

Å starte, hun forstår betydningen av merkevarebygging - og siden hun hadde vært en grafisk design major, kunne hun gjøre mye av fotverket selv. Hun laget også de ferdige produktene, som fotobøker og kalendere, og eliminerte behovet for å involvere (og betale) en tredjepart.

Hun også innså når hun trengte hjelp og var villig til å ansette tidlig - hun hadde en sminkeartist på personalet nesten fra begynnelsen.

"Jeg innså verdien av det før og etter, og hvordan flertallet av disse klientene aldri har hatt profesjonell sminke gjort, sier Pullen. "Jeg skjønte tidlig ... det var nødvendig for å være en del av det vi var kjent for."

Hun tok også fordel av den voksende kraften i nettbasert markedsføring.

Heldigvis hadde hun lært mye om webdesign som grafisk designer, både i skolen og i den profesjonelle verden.

Hennes nettside var en stor velsignelse for hennes virksomhet. Ikke bare solidifiserte hun merkevaren og gjorde det konsistent, det hjalp henne med å bestemme seg for å forfølge virksomheten på heltid i utgangspunktet. Ved å lage nettstedet hennes, innså Pullen at kvinner faktisk var på jakt etter dette "- og det var ikke et annet studio som det i området.

"Jo mer webdesign du vet, desto bedre, for enhver entreprenør," Pullen forklarer.

Men den viktigste bidragsyter til hennes suksess? Hun er over hælene forelsket i det hun gjør.

"Det var ikke før jeg fant den nisje ... at det virkelig slags falt på plass," forklarer hun. Boudoir fotografering fikk henne til å føle seg annerledes - bedre - enn noen bryllupsskudd eller sett av portretter hun hadde gjort noen gang.

«Jeg likte alle deler om det, fra forretningssiden til hvordan klienten ser i speilet når hun ser seg selv etter at hun får sminke gjort, til utseendet på ansiktet hennes når hun ser baksiden av kameraet fra skytingen hennes,» Pullen sier.

"Når jeg hører fra en venn at hun er henvist, hvor mye hun bare elsket alt ... det er bare veldig givende."

Og belønningene er ikke bare emosjonelle: I fjor trakk virksomheten inn $ 81 000.

Hennes neste mål? Opprettholde sin heltidslønn ($ 45K) mens hun kutter hennes timer i halvparten. Hennes entreprenørånd gir henne beskjed om å utforske nye veibeskrivelser, inkludert en fotoboks.

Og siden Pullen har produsert drømmeforretningen, har hun friheten til å følge samtalen.

Ønsker du å starte din egen bedrift?

Uansett hva du er lidenskapelig om, kan du ta kontroll over din karriere og starte din egen virksomhet - så lenge du er forpliktet og villig til å jobbe hardt.

Du kan kanskje ikke starte med det aller beste utstyret, men heller ikke Pullen. Det som er viktigere er å finne din nisje og finne ut hvordan du fyller et påvisbart hull i markedet.

Og selvfølgelig gjør du det du gjør bra.

"Så lenge du ... perfeksjonerer håndverket ditt, spiller det ingen rolle hva du bruker som verktøy," sier Pullen.

"Så lenge du vet hvordan du kan manipulere verktøyene dine, kan du virkelig skape alt du vil med alt utstyr du har."

I stedet, fokus på å finne det du gjør best. Og det første skrittet? Utforskning.

"På begynnelsen, prøv alt," anbefaler Pullen. "Se hva du føler deg mest behagelig å gjøre, og det som kommer mest naturlig for deg."

Deretter lage en solid plan, bygge opp et heftig nødfond og hold fast - det blir en lang, gal - og forhåpentligvis fantastisk - ri.

Din sving: Hvilken hobby kan du gjøre til din heltidsvirksomhet?

Jamie Cattanach er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hennes skriving har også blitt omtalt på The Write Life, Word Riot og andre steder. Finn @JamieCattanach på Twitter for å bølge hei.

Skrive Inn Din Kommentar