Penger

Disse kvinnene tjener $ 500 + en måned som rydder opp etter gale huspartier

Disse kvinnene tjener $ 500 + en måned som rydder opp etter gale huspartier

En morgen, etter en kveld med å drikke, våknet Rebecca Foley opp med heving, og dreaded husholdningsrengjøringen som ventet henne.

Foley klaget til hennes romkamerat Catherine Ashurst at hun ønsket at hun bare kunne betale noen å komme, gjør rengjøringen for henne.

Den kjernen til en ide, født av en bakrus, inspirerte til slutt Foley, som går forbi Bex, og Ashurst, som går av Cat, for å lansere Morning-After Maids.

De har vært oppe i bare to måneder, men allerede har ideen deres brutt.

Siden de lanserte Morning-After Maids med Facebook-side og et nettsted, har de to kvinnene, som er basert i Auckland, New Zealand, vært fielding forespørsler for sine tjenester over hele verden. De er booket hver helg og tenker allerede på franchising av virksomheten.

Bakrus Cures: Et rent hus og frokost

Hvis du har en fest, og du vet at du ikke vil ønske å takle rotet etterpå, kan du be om at Foley og Ashurst stopper neste morgen for å rydde opp.

De vil også lage hurtigmat kjører for deg, lage deg kaffe, ta deg energidrikker eller koker deg frokost.

Standardrengjøringsrenten er NZ $ 30, eller omtrent US $ 21, som Foley og Ashurst deler. De belaster også en bestillingsavgift på NZ $ 20 til $ 80 (US $ 14 til $ 58), avhengig av antall personer du forventer på festen din. Hvis du ringer til en nødsituasjon, tar de et gebyr på NZ $ 50 (US $ 36).

De belaster NZ $ 10 til $ 40 (US $ 7 til $ 28) for kjørelengde, avhengig av hvor du bor i Auckland, og $ 45 for å hale søppelet ditt bort.

De vil fikse deg tradisjonell frokostpris for NZ $ 20 til $ 25 (USD 14 til $ 18) per person, eller gjør en McDonald's kjøre for prisen på mat pluss NZ $ 10 (US $ 7) for kjørelengde.

Med gjennomsnittlig tre jobber per helg - Ashurst og Foley kan bare ha mellom 720 og 1 440 dollar i måneden kombinert (US $ 510 til $ 1.022).

Og dette er deres sidegig!

"Vi ønsket at det skulle være rimelig for alle, så universitetsstudenter kan bruke oss, selvfølgelig kan de rike og berømte bruke oss," sa Ashurst.

"Vi ønsket ikke å være rettet mot bare ett marked. Vi vil at alle skal tenke 'Hei, vi kan bruke disse jentene til enhver anledning.' "

Så langt har de gjort tre jobber hver helg, alt fra to til fire timer hver. Deres tøffeste rengjøringsøkt var et stort hus som var dekket av gjørme etter en fest med 120 personer.

"Da vi prøvde å rense, flyttet vi bare gjørme. Det var faktisk ikke ren, "sa Ashurst, ler. "Det tok oss så lenge. Det var skitt overalt, alkohol overalt. Det var bare opprørende. Men vi kom dit til slutt. "

Mer enn en rengjøringstjeneste

Ashurst sier Morning-After Maids er mer enn bare en tradisjonell rengjøring. Hvis du vil, vil de til og med bringe hundene sine Patrick og Larry til å leve opp om morgenen.

"Så mange mennesker er som," Åh, hvorfor ville du ikke bare bruke en renser? "" Ashurst sa.

"Vil du virkelig at noen middelaldrende kvinne kommer inn og rydder opp huset ditt etter en fest? Med oss ​​er det faktisk mer en anledning. Vi er der for å lyse om morgenen. Vi tar med Red Bulls, vi tar med Powerade, vi tar deg frokost. Vi gjør morgenen litt lykkeligere. "

Ashurst sier at forskjellen gjorde virksomheten øyeblikkelig vellykket - de er lovende å gjøre livet ditt lettere, dagen din bedre og hodepinen din går bort.

Virksomheten er også bygget på en premiss som de fleste kan forholde seg til - følelsen av frykt når du våkner hengekøye og ser deg rundt på ditt rotete hus.

Ashurst, 33, og Foley, 25, er unge og de har gjort sin gode del av festing. Deres ikke-dømmende holdninger går langt, sa Ashurst.

"Folk vet at vi ikke skal være dommedige," sa hun. "Det er ikke derfor vi er her."

De håper å holde den kulturen intakt som virksomheten ekspanderer. Ashurst og Foley er i ferd med å ansette noen ekstra medarbeidere, for nå er deres virksomhet begrenset til det arbeidet de to kan gjøre på lørdager og søndager.

Hvor skal de ta denne siden?

Morning-After Maids er fortsatt en sidespill for Foley og Ashurst.

Ashurst jobber heltid som en brannsikkerhetskonsulent og driver PR-aspektet av sin voksende sidehandel. Foley jobber som finansiell regnskapsfører, så hun crunches tallene.

For nå er deres utgifter nesten ikke-eksisterende. De betaler for sine rengjøringsmateriell, som de får engros fra et selskap som har hørt sin historie og tilbød å sponsere dem, og de har betalt for råd om ting som varemerker og merkevarebygging fra en håndfull fagfolk.

"Vi jobber begge fortsatt 40-timers uker (på jobbene våre)," sa Ashurst etter å ha fullført en rengjøringsjobb på en ny søndag ettermiddag.

"Og for ledelsens side av virksomheten, gjør vi bare møtene våre under lunsepausene, og så gjør vi noen form for administrativt arbeid som vi trenger å gjøre om kveldene og deretter gjøre ryddet i helgen.

"Det er ingen balanse," spøkte hun.

Ashurst sa at hun ikke vet hva de forventet da de lanserte virksomheten, men de bestemte ikke bestemt for at den skulle ta den måten den gjorde.

Det som startet som en sidegig vil sannsynligvis bli en heltidsjobb for de to kvinnene.

"Dette kommer faktisk til å skifte seg, slik at vi bare går med det," sa hun. "Vi synes det er sjeldent at oppstart får denne typen eksponering. Så vi bruker bare det så godt vi kan. Jeg forventer ikke å gi opp dagen jobben min, men nå er det i kortene. Vi tar bare det dag for dag. "

De ekspanderer sakte og forsiktig, spesielt i franchiseområdet. Selv om folk har bedt om franchising muligheter allerede, sa Ashurst det vil være en stund.

De håper å først ekspandere i Auckland, deretter i hele New Zealand. Til slutt planlegger de å forgrene seg til USA, Australia og Storbritannia.

For nå ser Foley og Ashurst seg selv om å tilbringe sine helger, rengjør mat og gjør folks hengere litt mer tolerable.

"Alle drikker, ingen kommer til å slutte å drikke," sa Ashurst. "Vi er veldig mye en drikknasjon og en sosial nasjon. Alt vi gjør er å rydde opp etter det. Det var nødvendig. Det kommer aldri til å gå vekk. "

Din sving: Hva synes du om deres sidegig?

Sarah Kuta er utdannelsesreporter i Boulder, Colorado, med en forkjærlighet for helgedrift, oppussing av møbler og gode tilbud. Finn henne på Twitter: @sarahkuta.

Skrive Inn Din Kommentar