Penger

Fikk et uønsket gavekort til jul? Her er hvor å selge den

Fikk et uønsket gavekort til jul? Her er hvor å selge den

Få av oss avslutter ferien uten en bunke gavekort. Uunngåelig slutter vi med noen få vi ikke kan bruke eller ikke vil.

Kanskje sjefen ga deg Starbucks gavekort, og du er ikke en kaffedrikker?

Eller din tante Rita ga deg et gavekort til Dillard, og nærmeste er 50 miles fra huset ditt?

Det er ingen grunn til at den velmenende gaven skal gå til spill. Du kan alltid selge disse uønskede gavekortet for kontanter!

Hvorfor du ikke bør selge gavekort på ebay

Ebay har alltid vært en populær måte å selge gavekort på, men det kan være den verste måten å gjøre det på.

Først av alt, er en eBay-kjøper ikke sannsynlig å kjøpe gavekortet ditt for mer enn 80% til 90% av verdien. For et gavekort på $ 100 kan du stole på et tap på mellom $ 10 og $ 20.

Dessuten kan du være ansvarlig for innbetaling av Ebay, en 10% endelig verdiavgift og et gebyr på 2,9% for å motta pengene via PayPal. Æsj!

Plutselig er ditt 100 dollar gavekort bare verdt $ 70.

En bedre måte er å bruke et online gavekort utvekslingssted. De vil kjøpe gavekortene dine for 90% eller mer av verdien og videreselge den for deg.

Slik selger du gavekort på nettet

Å selge gavekortene dine online, alt du trenger å gjøre er å legge merke til og balansere for å få et tilbud. På de fleste nettsteder kan du legge inn gavekortnummeret for å selge det og motta betaling elektronisk - ikke nødvendig å sende noe.

Prisene vil variere, så jeg trodde det ville vært morsomt å se hvilke som ville gi meg den beste prisen for gavekortene mine.

For å gjennomføre mitt eksperiment valgte jeg seks ledende online gavekortkjøpere og ba om tilbud på tre forskjellige gavekort. Jeg ønsket å se hva de ville tilby for et $ 25 Starbucks gavekort, en $ 50 Banana Republic gavekort og et $ 100 Target gavekort.

Her er resultatene:

$ 25 Starbucks$ 50 bananrepublikk$ 100 mål
Kortbasseng$ 19.35 Amazon gavekort, eller $ 18,25 kontanter$ 37.10 Amazon gavekort, eller $ 35 kontanter$ 92.22 Amazon gavekort, eller $ 87 kontant
Kortkasse$18.25$34.50$83
GavekortboksVaremerke utilgjengelig$32.50$75
Gavekort Zen$17.88Varemerke utilgjengeligVaremerke utilgjengelig

Forsøket var ikke en stor overraskelse. Card Pool, som har slått sammen med flere andre nettsteder gjennom årene, slo konkurrenter på pris. Jeg antar det er hvordan de holder seg på toppen!

Gavekortutveksling

Gavekortets utvekslingssted Raise har alltid vært et av mine favorittsteder for å selge mine uønskede gavekort, fordi jeg får sette pris. Men som med Ebay, får du ikke betalt før gavekortet selger.

Likevel, jeg liker et par ting om å heve over direkte å selge kortet mitt til et nettsted.

På Raise kan du vise et kort uten å betale forhåndsavgifter, så det er ingen risiko.

Du kan selge et gavekort eller et kredittkort - nytt eller delvis brukt. De fleste kortene selges innen 24 timer, og Raise tar 15% av salgsprisen.

Som med noe produkt, jo mer etterspørsel, desto mer kan du be om det. Gavekort til store forhandlere - som Walmart, Target og Best Buy - pleier å gå innenfor 5% av verdien på markedet.

Du opprettholder også kontroll over oppføringen din. Hvis kortet ditt ikke selger de første par dagene, kan du alltid justere prisen for å tiltrekke seg flere kjøpere. Eller du kan unlist det hvis du skifter deg.

Hvis du bestemmer deg for å selge et gavekort denne ferien, husk å handle og finne det beste tilbudet. Sjekk med to eller tre selskaper før du overleverer gavekortet ditt.

Og husk, du kan kjøpe rabatt gavekort på alle disse nettstedene også! Husk dem når du trenger en gave neste feriesesong.

Din sving: Hvor er ditt favorittsted for å selge uønskede gavekort?

Skrive Inn Din Kommentar