Penger

Er det en gjeldssamler som ringer ... eller en svindler? 3 klare måter å finne ut

Er det en gjeldssamler som ringer ... eller en svindler? 3 klare måter å finne ut

Telefonen ringer, og det er et nummer du ikke gjenkjenner. Mot din bedre dømmekraft svarer du.

På linjen er noen som sier at de ringer fra et inkassobyrå. Du skylder penger fra en ubetalt parkeringsbillett. Eller kanskje en gammel medisinsk regning. Eventuelt kan det gamle Navy-kortet du har kjøpt på alle lasteskoene du kunne få hendene på når du var på college.

Personen forteller deg at det er på tide å betale opp, og de kan ta med bankinformasjonen for å avgjøre gjelden akkurat nå over telefonen.

Det er bare ett problem: Du er ikke sikker på om overlevering av informasjonen din virkelig vil rydde deg fra den gamle gjelden - eller hvis du faktisk ville spille rett i hendene på en svindler.

Dette dilemmaet er så utbredt at det er på radaren til Consumer Financial Protection Bureau. En ny rapport gir et øyeblikksbilde av de vanligste bekymringene blant de 400 500 innkrevingsklagerene forbrukerne sendte til byrået siden 2011.

Andre vanlige temaer i klagerne var:

  • Gjeld som vises på forbrukerens kredittrapporter før de fikk skriftlig varsel.
  • Gjeldssamlere fortsetter samtaler etter at en låner har bedt om ikke å bli kontaktet via telefon.
  • Gjeldssamlere holder tilbake informasjon om gjelden.
  • Samtaler på ulike timer.

Hva å gjøre når en gjeldsinnsamler ringer

Med antall svindelsamtaler får vi alle hver måned, ingen ønsker å utilsiktet hjelpe en kriminell mens de reparerer sin økonomi.

For å hjelpe deg med å navigere innsamlingssamtaler ringte vi til Bruce McClary med National Foundation for Credit Counseling (NFCC), en økonomisk rådgivende ideell organisasjon.

Før han begynte i NFCC, jobbet McClary som en gjeldssamler. Han har noen ideer for hvordan du kan betale din gjeld uten å utsette deg for en kunnskapsrik svindler.

1. Betal ikke over telefonen

Det er få omstendigheter når betaling over telefon er det eneste alternativet.

Ifølge McClary bør et legitimt innkrevingsbyrå gi deg minst et par dager for å se på selskapets legitimasjonsbeskrivelser og gjelden sine ansatte hevder at du skylder før du foretar en betaling.

"Det er svært få situasjoner der hvis du ber om nok tid til å validere hva de sier at det ville ende med å sette deg i en situasjon der det er for sent," sa McClary. "Hvis de ikke kan vente en eller to dager eller en uke, vil jeg bli veldig overrasket."

Når du har tatt den tiden, kan du betale over telefonen hvis du vil, men McClary anbefaler fortsatt å betale online på et sikkert nettsted. Det sikrer at du får kvittering for å bevise at du har gjort betalingen. Hvis du velger en telefonbetaling, må du sørge for å spørre selskapet om å sende deg en oversikt over betalingen så snart som mulig.

2. Be om bevis på at du skylder gjelden

"Du har rett til å be om bevis på at gjelden er lovlig din," sa McClary. "Og du vil få beviset skriftlig. Ikke bare ta sitt ord for det over telefonen. Du vil ha full dokumentasjon. "

Gjør dette selv om du tror at gjelden høres legitim, foreslo McClary. Du vil vite sikkert før du betaler.

McClary sier at noen gjeldssamler er pålagt å sende deg nok informasjon skriftlig for å bevise at gjelden er din, og at selskapet har rett til å samle det. Informasjonen du kan be om, inkluderer ditt navn, hvor lenge du har hatt den utestående gjelden, hvor mye du skylder, opprinnelsen til kontoen og bevis på at gjeldssamleren er autorisert til å ta pengene dine.

3. Ikke glem å få navnet på samlingsselskapet

Sørg for at du også får navnet på tredjepartens samlingsbyrå som ber om betalingen, slik at du kan forsikre deg om at det er lisensiert for å samle inn penger.

For nå kan du sjekke statusen til et selskap gjennom forbrukerfinansieringsbyråets offentlige klage database. Dette kan ikke være offentlig for alltid, men for nå er det. Denne databasen vil gi deg beskjed hvis regjeringen har tatt noen klager eller nylig handling mot selskapet som samler gjelden din, sa McClary.

Hvis selskapet ikke eksisterer i CFPB-databasen, kan du fortsette søket på Google.

"Det gir deg muligheten til å undersøke dem for å sikre at de er en legitim drift," sa McClary. "Du kan se dem opp for å forsikre deg om at de er lisensiert og at de er anerkjent som en faktisk inkasso byrå."

McClary anbefaler å søke etter selskapet online for å finne ut hvor den har sitt hovedkontor, og deretter sjekke med den statens regjering for å sikre at selskapet har riktig lisens til å samle inn gjeld.

Å ta ekstra dager med å bekrefte dette, kan spare deg for en lastebil med penger du kunne ha mistet for en svindler.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Hun skriver om hvordan regjering og rettssaker påvirker lommeboken din.

Skrive Inn Din Kommentar