Liv

Vi spurte 3 studenter hvis deres gapår var verdt det. Her er hva de sa

Vi spurte 3 studenter hvis deres gapår var verdt det. Her er hva de sa

Det er nok å snakke om når det gjelder å ta et år av å studere for å gjøre alt du vil - vanligvis referert til som et "gapår".

Du kan ta et gapår på et budsjett eller til og med få noen andre å betale regningen for deg, men når det kommer til det, kan bare hvor nyttig et gapår virkelig være?

Vi snakket med noen få studenter som tok gap år, og her er hva de hadde å si.

Å realisere muligheten til høyskolen

Hanson Grant var 18 da hans drømmeskole, Babson College, ventet på ham for et semester.

I stedet for å velge å ta en praktik eller klasser hjem i Saratoga Springs, New York, hoppet han på muligheten til å slå gapet semester til en fire-måneders eventyr kjøring over hele landet.

Med ingenting annet enn hans '05 Subaru CrossTrek, fotturer og sykkel festet til toppen av sin bil, Grant satt ut til Yosemite National Park og North Lake Tahoe.

Grant hadde tenkt at han ønsket å leve det enkle livet etter oppgradering, bumming det på skibakker. Han så sitt gapår som en mulighet til å få en følelse av hva hans fremtidige liv kunne være.

Han plukket opp noe arbeid underveis, rensede hotellrom og ga ski leksjoner. Men han skjønte snart at han ønsket mer enn bare et enkelt liv.

Ingen av disse var strålende jobber, men de ga meg så mye perspektiv på verdien av utdanning, " Grant sier. "Etter å ha jobbet i Yosemite, og da jeg så folk som var 30 eller 40 fortsatt jobbet med minstelønn, skjønte jeg raskt muligheten jeg hadde med fingertuppene."

Han hadde vært usikker på hva han ønsket å gjøre på college - han håpet å være en fysikk major eller til slutt starte sin egen virksomhet.

Hans gap-semester hjalp ham med å finne ut det, skjønt.

"Når jeg fikk en smak av den virkelige verden, (som fortsatt var bare en boble av den virkelige verden), visste jeg at jeg var født som en gründer," sier han.

På slutten av hans fire måneder gap periode, Grant dro til skolen med nybegynt motivasjon som var ustoppelig.

"Når jeg gikk inn i skolen, knust jeg det. Langt over det jeg trodde jeg ville gå, sier Grant. "Jeg var der for å lære og der å bruke min kunnskap i klasserommet til mitt virkelige liv."

Den beste delen, for ham, var i klassen og hadde entusiasme for å lære i stedet for å fokusere utelukkende på hans GPA og stresse ut om det.

Og det virket - han avsluttet sin første semester med en 3,4 GPA, til slutt uteksaminert med en entreprenørskap grad.

Hvor er han nå? Han driver sin egen oppstart, Think Board, som lager en tørrfilm som gjør en vegg til en tavle.

Han beklager ikke sitt gap semester en bit.

Bruke Time Off til Mentalt Hold deg på sporet

Mariana Laxague, 22, er ikke fremmed for å ta seg tid fra skolen - hun er for tiden på sin tredje pause.

Hun tok sin første, et semester lenge, etter å ha forstått hennes nåværende akademiske situasjon var ikke sunn.

"Jeg fortsatte å hoppe fra store til store, og prøvde å finne noe, og det var ikke bra i det hele tatt," husker hun. "Den første gapperioden jeg tok, endret definitivt ting og fikk meg til å innse hva jeg vil gjøre i livet."

Den første omgangsprosessen ga henne nye perspektiver. Når du er ung vet du ikke alltid hva du vil, forklarer hun. Så hun tok seg tid til å gå tilbake og virkelig tenke på hva hun ville gjøre med livet hennes.

Hun begynte på skolen som en biologi major - og endelig avgjort på å være en lov stor. Hun har lov så mye at hun nå jobber på heltid som en advokat i Tampa, Florida. Snakk om komplette motsetninger!

Hun tok også tid til å håndtere stress etter å ha følt seg "utbrent", og av økonomiske grunner holdt Laxague en heltidsjobb gjennom hele hennes høyskolekarriere.

"Hvis jeg ikke tok noen semestre av, er jeg sikker på at jeg ville være mye mer stresset, sier Laxague. "Og kanskje, jeg ville ikke ha funnet ut hva jeg ønsket."

Mens hun har klart å jobbe seg opp på arbeidsstedet, er hun fortsatt satt på å fullføre sin grad, noe hun anser viktig for alle karriere.

"Jeg blir noen ganger frustrert over at jeg ikke har uteksaminert ennå, spesielt når eksamenstid ruller rundt, og jeg ser folk jeg gikk på videregående skole," sa hun. "Men jeg må bare minne meg om at alles tidslinje er annerledes."

Stepping tilbake for å lære hvem du er utenfor klasserommet

Aissatou Barrie-Rose er en 22 år gammel senior ved Columbia University i New York. Hun vokste opp, hun var en stjerne "høyt oppnådd" student - en identitet som kom til å definere henne.

Etter å ha blitt ferdig med videregående skole ble hun nysgjerrig på hvem hun var utenfor klasserommet.

"Jeg ønsket utfordringen med å lære å definere meg selv utenfor en skoleinnstilling," forklarer Barrie-Rose. "Jeg bestemte meg å gjøre Global Citizen Year og å gå til Senegal spesielt fordi jeg ønsket å vite hvordan det var å bo i et land med en annen kultur og historie enn muligheten til å fordype meg fullt ut i et nytt samfunn.

Barrie-Rose tok på engelsk lærerling på senegalsk grunnskole, hvor hun lærte viktigheten og verdien av å finne balanse mellom strukturert dagligliv og frihet.

Siden Senegals balanse mellom arbeid og liv skiller seg sterkt fra USA, hadde hun ikke bare tid til å bruke med vertsfamilien, men hadde også personlig tid.

"Mitt liv og karriere interesser ville være drastisk forskjellig hvis jeg ikke hadde tatt et gap år," sier Barrie-Rose. "Mitt gapår ga meg tid til å tenke på hva mine akademiske, karriere og personlige interesser egentlig er, uten det ekstra presset av å være i et miljø der man får en jobb med høyest lønn, uavhengig av sosial påvirkning og personlig lykke, er det viktigst."

Din sving: Vil du ta et gapår? Gi oss beskjed i Facebook-kommentarene!

Kelly Smith er en junior forfatter og engasjementspesialist ved The Penny Hoarder og en senior ved University of Tampa. Hun tok ikke et gapår, men hun reiste i sommerferien.

Skrive Inn Din Kommentar