Liv

Bor i en av disse 4 statene? Du kan kvalifisere for gratis høyskoleopplæring

Bor i en av disse 4 statene? Du kan kvalifisere for gratis høyskoleopplæring

Redaktørens merknad: Siden opprinnelig publisering av dette innlegget, passerte Tennessee lovgivningen for å utvide sitt gratis høyskoleprogram. Detaljer om denne utvidelsen er under.

Den høye prisen på høyskole er en av grunnene til at millioner av amerikanere føler at de er oppe på sine eyeballs i gjeld som aldri vil gå bort.

Ja, det er hjelp tilgjengelig, for eksempel finansiering med en bedre rente eller arbeid i en offentlig sektor for å få studielånet ditt tilgitt (så lenge regjeringen ikke dobler tilbake på sine løfter).

Du kan redusere den økonomiske belastningen ved å gå til en billigere skole, sikre stipend og gi eller prøve disse vanskelige måtene å betale studentlånsgjeld.

Men ville det ikke være strålende hvis du ikke bare måtte betale for college til å begynne med?

Ifølge CNNMoney godkjente lovgivere i New York statsbudsjettet i forrige måned, som inkluderte et stipendprogram som gjør at innbyggere med lav inntekt til middels inntekt kan delta på mer enn 80 skoler i sin statsuniversitet i New York (SUNY) eller City University of New York (CUNY) systemer, uten opplæring.

Gratis høyskoleundervisning er en realitet på disse stedene

Mens New York ikke er den første staten som tilbyr gratis høyskolealternativer, er det den første i landet som tilbyr en studiefri plan for en fireårig grad.

Tennessee, Oregon og Minnesota - og byen San Francisco - tidligere godkjente planer for studenter å få to års gratis utdanning på samfunnskollegier. Rhode Island ønsker å bli den neste staten for å gjøre det samme.

Så hvordan kan du dra nytte av gratis høyskoleopplæring hvis du bor i et av disse områdene?

New York

New Yorks plan, Excelsior Scholarship, er inntektsavhengig og tilgjengelig for studenter som tar 30 studiepoeng eller mer. Det er et "siste dollar program", som betyr at studentene mottar andre føderale eller statlige tilskudd, at pengene vil bli tatt fra bunnlinjen før dette stipendiet blir brukt.

Penger vil dekke undervisning, men ikke rom og brett eller andre avgifter.

Programmet blir faset inn over tre år. Denne høsten, undergrad studenter er kvalifisert hvis deres familie tjener ikke mer enn $ 100.000 i året. Neste år vil inntektsloven hoppe til $ 110.000. I 2019 vil grensen betale seg til $ 125,000.

En annen viktig detalj: De som mottar stipendiet, må fortsette å leve og jobbe i staten i samme antall år som de fikk gratis undervisning. Ellers vil stipendiet bli omgjort til et lån.

Tennessee

I 2015 ble Tennessee den første staten i nasjonen for å tilby gratis samfunnsskole til alle nyere videregående skoler gjennom sitt Tennessee Promise stipendprogram. Det er også et siste dollar program, men studenter er kvalifisert uavhengig av inntekt.

Å kvalifisere, studentene må fullføre åtte timers fellesskapstjeneste, arkivere fAFSA, møte med en mentor før hvert semester og opprettholde en 2,0 GPA.

I mai 2017 utvidet Tennessee sitt friluftsprogram til alle voksne uten tilknyttet eller bachelorgrad, ikke bare nyere videregående skoler. CNN Money rapporterer endringene vil tre i kraft høsten 2018.

For å kvalifisere må du være en uavhengig student, fylle ut FAFSA og opprettholde en 2,0 GPA. I motsetning til videregående skole har voksne studenter ikke samfunnstjenesten eller mentorkravene.

Tennessee Promise stipendprogrammet er ikke bare begrenset til statens 13 fellesskoler. Studentene kan bruke stipendiet på 27 tekniske høgskoler eller til å dekke opp til $ 4000 mot tilknyttede studieprogrammer i kvalifiserte fireårige skoler.

Sjekk her for en liste over institusjoner som aksepterer Tennessee Promise stipendiet.

Oregon

Studentene kan dra nytte av gratis undervisning på noen av Oregon's 17 samfunnskollegier, gjennom sitt Oregon Promise-stipend, et annet siste dollarprogram.

Nylig videregående opplæring eller GED mottakere kvalifisere uavhengig av inntekt, så lenge de har en GPA på minst 2,5 eller en GED-score på minst 145. Studentene opprettholder kvalifikasjon ved å ha minst halvtid innmelding og fullføre et "første års erfaring" -program på skolen.

Finansiering for skoleåret 2017-18 er underlagt budsjettgodkjenning fra statslovgiver.

Minnesota

Minnesota lanserte et pilotprogram i fjor for å finansiere undervisning for studenter som er med på yrkesprogrammer på toårige høyskoler.

Tilskuddet ble tilbudt til studenter med husstandsinntekter på $ 90.000 eller mindre som deltok i høsten 2016. Den dekker undervisningskostnader i to år etter at andre føderale eller statslige midler er tatt i betraktning.

San Fransisco

I år, San Francisco ble den første byen i landet for å kunngjøre gratis samfunnshøyskole til innbyggere, uavhengig av inntekt, ifølge Forbes.

I høst vil studentene kunne gå på skole gjennom City College of San Francisco, enten heltid eller deltid, og kan til og med få noen midler til å dekke bøker, forsyninger og andre avgifter.

Rhode Island

Rhode Island Gov. Raimondo ønsker å gjøre to års høyskole gratis for innbyggere gjennom Rhode Island Promise stipendium.

Lovgivere vurderer for tiden guvernørens forslag, som vil dekke kostnadene for undervisning og obligatoriske avgifter for nyere videregående studenter på en av statens tre offentlige høgskoler, ifølge CNN Money.

De som går på en fellesskapskurs, ville ha de første to årene finansiert, og de som deltok i en fireårig institusjon ville ha dekket de siste to årene som et forsøk på å sikre oppgradering.

Nicole Dow er en stabskribent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar