Penger

Hvordan feil kjørte denne 22 år gamle til å starte et vellykket markedsføringsbyrå

Hvordan feil kjørte denne 22 år gamle til å starte et vellykket markedsføringsbyrå

De fleste 22-åringer har krøllet opp kvitteringer i lommeboken deres; Alicia Waldner holder en bunke visittkort.

Mens andre twentysomethings bor i leggings og overdimensjonerte T-skjorter i helgene, vil du aldri få Waldner på seg noe annet enn forretningsmessig casual (inkludert hæler og full sminke). For Waldner er hvert øyeblikk en mulighet.

Det er på grunn av denne tankegangen at hun 22 år gammel har vært i stand til å starte sitt eget selskap, ADventure Marketing, LLC. Selskapet er ikke bare lønnsomt, men har også 14 klienter og et mektig team på syv heltidsansatte og entreprenører - bare begynnelsen på hva som er i butikken.

Feil: En nødvendig omvei på veien til suksess

Konsernsjefens suksesshistorier synes alltid å ha et gap.

Hver begynner i begynnelsen med det som utløste sin store ide og deretter fremover 20 år med personen som sitter tilbake og nyter suksessen. Det ser ut til at ingen noen gang snakker om det mellomliggende.

Waldners mellomrom er full av 16-timers arbeidsdager, endeløse gjøremålslister og kaffe. Mye av det.

For et år siden, forventet hun å jobbe med en heltids markedsføringskonsert når hun ble uteksaminert fra University of Tampa i Tampa, Florida. I over to år internerte hun seg på et selskap og jobbet seg til toppen av internpuljen.

En uke før hun gikk over begynnelsen, skjønt, Selskapet informerte henne om at hele markedsavdelingen ble kuttet - og jobben den hadde lovet henne var borte.

"Jeg elsket alt (selskapet) hadde gitt meg, men jeg følte meg så forrådt," sier Waldner. "Jeg hadde satt i alt dette arbeidet, jobbet rumpen min, og rett for øynene mine var det borte."

Men de følelsene av svik varer ikke lenge. Waldner brukte det som brenselignende, super eksplosivt jetbrennstoff.

"Jeg bestemte meg akkurat da og da at jeg ikke ville at noen skulle fortelle meg om jeg skal ha jobb i morgen eller ikke," hun forklarer.

Og hun mente det.

I april 2016 parret hun sammen med Zach Gresham, en av hennes gamle kollegeledere. De bestemte seg for å ta en hack ved å starte egen virksomhet.

De kalte det A-Z Marketing. Partnerne ønsket at det skulle være et fullservice markedsføringsbyrå, men det var bare ikke i bøkene for dem - ennå. Selskapet brettet etter to måneder.

"Jeg vil ikke si at vi var for unge, fordi du aldri er for ung til å starte noe entreprenørskap," sier Waldner, som var 21 på den tiden. "Men vi hadde definitivt ting vi måtte lære på egen hånd, som å håndtere kunder og ha en bedrift i seg selv og øke vår erfaring med markedsføring. Vi trengte akkurat den tiden for å vokse. "

For Waldner var det bare mer jetbrensel.

Hun traff entreprenørbanen i gang. Fra utsiden ser det ut som om hun har gått tusen miles i timen helt siden.

Fra Frilans til å eie et byrå

Etter at A-Z Marketing brettet, lanserte Waldner sin egen frilansemarkedsvirksomhet.

Hun brukte nettbaserte webinarer og klasser gjennom nettsteder som Lynda for å lære inn og ut av WordPress, SEO og koding. Hun bygde sin egen nettside og brukte den som et verktøy for å vise hva hun kunne gjøre.

Waldner jobbet også med en heltids salgs jobb. Hennes uker ble 60-timers maraton (og fortsatt er). Helger var ikke-eksisterende (hun jobber fortsatt med å få dem tilbake).

Men det betalte seg. Hennes frilansvirksomhet hadde endelig et basseng av klienter. Hun fortsatte å lære underveis, enten fra bøker eller ut til folk hun kjente, og ba om hjelp.

"Min største ting var i ubehagelige situasjoner," sier Waldner. "Jeg tvang meg til å gjøre ting som skremte meg. Og det hjalp meg å vokse.”

I januar 2017 bestemte Waldner og Gresham seg for å gi sitt partnerskap en annen tur. Den følgende måneden etablerte de ADventure Marketing Inc., og ble innlemmet i august.

I dag er deres kunder blant annet University of Tampa College of Business og Armature Works, et trendy spisested og marked i Tampa, blant andre.

ADventure Marketing er plassert i Sykes College of Business 'Laveste Entreprenørskapssenter ved University of Tampa.

Siden Gresham fortsatt er student, søkte de om gratis kontorlokaler gjennom universitetets akseleratorprogram. De er kontrakt for å forbli til august 2018 og vil deretter søke om gratis kontorlokaler gjennom høyskolens Spartan Accelerator og Incubator Program. Waldner håper de vil kunne dra nytte av ledig plass så lenge som mulig.

Med suksess kommer offer

I tillegg til å jonglere 14 kunder, utallige prospekter og et voksende team av ansatte, jobber Waldner for å skape et profesjonelt merke. (Hvis du noen gang har hørt om begrepet #GirlBoss, vet at det gjelder her.)

I mars ga Waldner en tale på en kvinners entreprenørskapshendelse på Xavier University i Cincinnati. Hennes firma sponset nylig et innovasjonstoppmøte i Tampa som brakte inn over 2.500 deltakere.

I hennes "fritid" forbinder hun studenter med The Caspers Company, noe som gir dem muligheten til å ha praktisk erfaring ved å bygge markedsplaner for lokale McDonalds franchise.

Waldner avsluttet nylig en deltidsbetjeningsjobb, noe hun vedlikeholdt for å betale regningene mens ADventure fortsatt bygde et sterkt fundament.

Hennes far, som bor i Connecticut, forstår ikke nivået hennes virksomheten fungerer på. Som Waldner setter det, tror han at hun "løper rundt her nede uten jobb, gjør ingen penger".

"Han sier til meg, 'hvorfor går du ikke med en virkelig jobb med din grad?' Men dette er livet mitt, sier Waldner. "Dette er hva som vokser en bedrift er som. Jeg elsker hva jeg gjør. Han forstår egentlig ikke det. "

Med alt som skjer, behandler hun daglig en enorm mengde stress. For å takle, leder Waldner til gym så sent som midnatt eller våkner klokka 4 for å få en økt. Hun har begynt å øve på yoga på søndager. Det er en av de eneste gangene i uken da hun kan "slå av hjernen sin."

Hva er neste for Waldner og selskapet? Fortsetter slussen - og påtar seg flere heltidsansatte innen årets slutt.

"Det har vært gal," sier hun. "Jeg trodde aldri dette ville skje med meg klokken 22, men her er jeg - og jeg kan ikke vente å se hvor vi går!"

Kelly Anne Smith er en epost innholdsspesialist på The Penny Hoarder. Fang henne på Twitter på @keywordkelly.

Skrive Inn Din Kommentar