Liv

Her er hvordan du bestemmer om den nye naturlige helse eller skjønnhetsfad er trygg

Her er hvordan du bestemmer om den nye naturlige helse eller skjønnhetsfad er trygg

Et eple om dagen holder doktoren borte.

Eller gjør det?

Hver familie har sin andel av hjemmemedisinene for å håndtere mindre sykdommer eller skader. Min bestemor setter alltid smør på første graders brannsår for å stoppe stikket.

Det viser seg at bestemor var feil.

Ifølge University of Rochester Medical Center, bruker fettete produkter til å brenne feller varme og senker frigjøringen fra huden.

I dag lover hundrevis av over-the-counter produkter på markedet å fikse utallige kosmetiske og helseproblemer.

De annonseres på sosiale medier og fjernsyn, i magasiner og til og med solgt av hjemmebaserte salgskonsulenter.

Men for hver legitim salve, lotion eller potion er det dusinvis av helse- og velvære-svindel som lover resultater de ikke kan levere.

Så hvordan vet du hvilke produkter som fungerer og hvilke er bare sprøytenarkomaner - eller verre, skadelige?

Selv vann kan være farlig

Det er vanskelig å nekte fordelene med drikkevann å holde seg hydrert og sunt.

Rent vann fra springen virker helt bra, men hvis flaske eller filtrert vann er mer din syltetøy, er det greit også.

Kommunalt vann fra springen er tungt regulert av Miljøverndepartementet og flaskevann av Næringsmiddel- og legemiddeladministrasjonen, så det du drikker kommer i stor grad til et valg.

Imidlertid selger selskaper som Live Water og Tourmaline Spring dyrt, ubehandlet vann de hevder fremmer bedre helse enn vanlig vann.

Men Live Water har en ansvarsfraskrivelse på nettstedet som sier at helsekravene ikke har blitt evaluert av FDA, og det anbefales at du "konsulterer helsepersonell før du tar en beslutning om å bytte drikkevannskilde."

I mellomtiden viser studier at ubehandlet grunnvann kan være forurenset eller overstige det maksimale forurensningsnivået som er tillatt i drikkevann av FDA.

Så, å drikke ubehandlet vann er ikke bare kostbart. Det kan ende med å gjøre deg syk.

Ikke alle velværeprodukter på markedet kan føre til skade. Men når du snakker om helsen din, er feilmarginen ganske smal.

Tenk utenfor helse- og velværebehandlingsboksen

Mange bruker ikke-vanlige medisinske produkter eller behandlinger uten, eller i tillegg til, konvensjonell medisinsk inngrep for å forebygge eller lindre helseproblemer.

Ikke-vanlige alternativer inkluderer homøopati, aromaterapi, akupunktur og refleksologi.

Folk bruker også mye penger på kremer, te, kosttilskudd og andre produkter som lover å få dem til å se yngre ut, slanke seg eller ta seg av andre kosmetiske eller helseproblemer.

Ifølge Global Wellness Institute var den globale velværeindustrien et marked på $ 3,72 billion i 2015, det siste året instituttet studerte.

Folk brukte mest penger - 999 milliarder dollar - på skjønnhets- og anti-aldringsbehandlinger, etterfulgt av sunn mat, ernæring og vekttap.

Følgelig er disse områdene spesielt modne for falske påstander. Faktisk er svindel som involverer helse, fitness og skjønnhet så utbredt at Federal Trade Commission bruker en hel del av nettstedet for å beskytte forbrukerne.

"Så mye som vi alle liker magiske kuler for å kurere eller forebygge sykdom, er det ingen" Linda Ruescher, selvleder Ressursenter, sa i et intervju med The Penny Hoarder.

"Infomercials for sent natt og helg gir konspirasjonsteorier om at det medisinske etablissementet eksisterer utelukkende for å tjene penger, at de investeres i å holde folk syke," sier Ruescher. "Den nyeste diettboken, tillegget eller helseprogrammet er spioneringen som en enkel mirakelhelse som de ikke vil at du skal vite om." "

Før du bruker penger på et nytt helse- eller velværeprodukt, foreslår Ruescher deg å "sette dine følelser og konspirasjonsteorier til side og ta hjernen din til bordet."

Når du bestemmer deg for å investere i en alternativ helse eller medisinsk behandling, spør deg selv disse tre spørsmålene først.

Merk: Denne informasjonen er ikke ment som medisinsk rådgivning. Vennligst kontakt lege eller annen helsepersonell for å diskutere eventuelle medisinske problemer eller tilstand du måtte ha.

1. Skal jeg risikere det?

Hvis produktet eller behandlingen du vurderer kan skade helsen din eller gjøre et medisinsk problem verre, er risikoen aldri verdt det.

På den annen side, hvis virkningen vil være minimal hvis produktet ikke klarer å produsere resultatene du leter etter, kan det være verdt å prøve.

"Noen som lider av kronisk smerte, har en rekke alternativer tilgjengelig for dem før de skal gjøre operasjonen tilbake," fortalte Charles Mendelson, en lisensiert akupunktør hos Seattle Holistic Beauty, The Penny Hoarder. "Noen som har et hjerteinfarkt gjør det ikke."

Mendelson sier at folk bør prøve det minst invasive alternativet først.

Eksempel: Diffuserer essensiell olje for å behandle en mindre hodepine før du når for aspirin.

2. Kan jeg takle det?

Hvis du har plass i budsjettet ditt for å prøve et alternativt produkt med lav risiko, kan det være verdt å prøve.

"Noen som er komfortabelt og godt kan være langt mer eksperimentelle enn noen som er økonomisk presset," sier Mendelson.

Men hvis kostnaden av produktet du vurderer betyr at du må avstå fra mer konvensjonell medisinsk behandling, bør du definitivt ikke gjøre det, sier han.

Eksempel: Bruk av kjøpt øyefløde til kråkenes føtter i stedet for en kostbar salve.

3. Kan jeg fakta kontrollere sine krav?

Mendelson sier det er viktig å vurdere påstandene et selskap gjør om sitt produkt for å avgjøre om de er gyldige eller potensielt falske.

Nettsteder som FTC, Nutrition.gov og US Food and Drug Administration er gode ressurser for å hjelpe deg med å evaluere gyldigheten av et krav.

"Generelt, jo bredere kravene, desto mindre stoler jeg på dem," sier han. "Spesifikke krav er enklere å evaluere."

Eksempel: Velge et tillegg som gjør krav støttet av National Institutes of Health over en som gjør ikke-spesifikke uttalelser som "resultater garantert."

Når du er i tvil, snakk med legen din

Til slutt er legen din den beste personen å gi råd om hvorvidt du bør prøve et produkt eller en behandling.

"Hvis du er redd for å snakke med legen din, er det et stort rødt flagg," sier Ruescher.

Det er sannsynligvis en indikasjon på at du bør hoppe over ideen helt fordi det kan føre til skade, sier hun.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun elsker å fortelle leserne om rimelige måter å holde seg frisk, så se henne på Twitter (@lisah) hvis du har et tips å dele.

Skrive Inn Din Kommentar