Penger

Hvordan Job Hopping hjalp meg til å bytte karriere og tjene en 39% økning i måneder

Hvordan Job Hopping hjalp meg til å bytte karriere og tjene en 39% økning i måneder

Jeg har aldri tenkt å være en jobbe. Jeg kunne ikke finne den rette jobben for meg.

Jeg var den første i familien min for å oppgradere fra college. De hadde ikke noe imot at jeg fulgte en filmgrad eller at jeg manglet ektefeil ferdigheter. De var ikke bekymret for min valgte vei i det hele tatt. De var bare glade for å se meg gå over scenen og få mitt diplom.

Under og etter college jobbet jeg i filmindustrien, men de lange timene og lav lønn førte raskt til utbrenthet. Med ingen andre markedsførbare ferdigheter eller kunnskap - og et konkurransedyktig arbeidsmarked - følte jeg meg tapt. Jeg jobbet som en barista mens jeg fant ut mitt neste trekk.

Under en søndag morgen skift jeg så en annonse på baksiden av en avis: Et forsikringsselskap holdt en karriere fair og skulle ansette mer enn 200 ansatte for deres call center. Heldigvis kom jeg tidlig nok til å fange et intervju og ble tilbudt en jobb noen dager senere.

Nesten to år etter opplæringen hadde jeg endelig en heltidsjobb, komplett med en lønn på 33.000 dollar i tillegg til fordelene.

Arbeide på et call center med rad etter rad av hytter betalte regningene, men var ikke ideell; Jeg visste med det samme at denne jobben ikke skulle fungere for meg i det lange løp.

Rundt samme tid utførte min da kjæreste-nåmanns band jevnlig og ble mer vellykket, men deres online-tilstedeværelse var liten. Jeg frivillig til å legge ut sine kommende forestillinger på sosiale medier for å hjelpe dem ut, og vi begynte raskt å se noen resultater.

Etter 15 måneder på call center, forlot jeg å behandle pensjonsytelser til et offentlig byrå. Nå hadde jeg en lønn på $ 36.000, og fordelene var enda bedre.

Men jeg har alltid funnet meg selv som ønsker å lære mer om markedsføring. Jeg leste bøker, lyttet til podcaster, lærte Google Analytics - det var noe jeg gjorde på fritiden min fordi jeg var oppriktig interessert.

I mellomtiden holdt jeg jobben for bandet. Jeg tapte viser og delte videoene på nettet. Jeg ønsket å lage et nyhetsbrev, så jeg lærte å bruke MailChimp og fikk fans til å abonnere.

Jeg gjorde alt dette i over et år før jeg skjønte at jeg kunne gjøre dette til en heltidsjobb.

Gjør karriereendringen

Å få en opplæringsmarkedsjobb uten relevant internship erfaring virket umulig. Jeg klarte å få noen telefonintervjuer, men aldri videreutviklet lenger. Så, etter måneder med søknader (og avslag), begynte jeg å utforske betalte praktikplasser.

Jeg visste at jeg trengte å gi inntrykk hvis jeg ønsket å få et selskaps oppmerksomhet. De fleste arbeidssøkere søker jobber på nettet, så jeg valgte å gjøre det motsatte. Jeg sendte meg CV, brevet og noen arbeidsprøver til et lite byrå.

Mitt følgebrev forklarte interessen for markedsføring, hvorfor jeg ønsket en karriereendring, at jeg ønsket å ta internrollen slik at jeg kunne få ekteverdenerfaring og at jeg ønsket å jobbe på heltid - ingen langsiktig forpliktelse nødvendig. I bytte tilbød jeg videoopplevelsen og inkluderte eksempler på arbeidet mitt.

Eieren av byrået sendte meg e-post og sa at hun elsket min "faste". Seksten måneder i regjeringens jobb tilbød byrået meg en heltidsinterne rolle for $ 12 per time.

"Luck er hva som skjer når forberedelsen møter muligheten."

Mens jeg spiste, visste jeg at jeg hadde kort tid til å finne en fast, heltidsjobb, og mine besparelser var avtagende. Jeg laget en liste over måter jeg kunne tjene mer penger på hvis dette trekket ikke trente. Jeg var klar til å donere plasma, søke om en barista jobb eller til og med registrere meg for en medisinsk studie. Hvis jeg kunne selge min sjel, ville jeg ha gjort det.

Jeg holdt LinkedIn-profilen min oppdatert. Hvert blogginnlegg jeg skrev, ferdighet jeg lærte, bemerkelsesverdig prestasjon gikk på min profil. Jeg skrev et sammendrag som forklarte min erfaring og det jeg lette etter. Jeg søkte på hver jobbmulighet jeg kom over.

Deretter skjedde det noe uventet: En ansattssjef nådde ut til meg.

Alt det arbeidet jeg satte i LinkedIn betalte seg. De trengte en heltidsentreprenør og kom over min profil i søkeresultatene. Ti måneder senere ble jeg en heltidsansatt.

I 14 måneder gikk jeg fra å tjene en lønn på $ 36.000 til $ 50.000 - en økning på 39% - i en rolle jeg ønsket å jobbe med.

Siden da har jeg hoppet to ganger for å lande den drømjobben jeg har i dag.

Hver tidligere jobb har gitt meg en fordel og økt inntektspotensialet mitt: Min forsikrings- og personalkunnskap ga meg ekteverdenerfaring i kompliserte bransjer. Mine to pluss år med byråopplevelse er ofte et krav for markedsføring av jobber. Video har også blitt stor i innholdsmarkedsføringsverdenen, slik at filmgraden min viste seg å være en ressurs.

Hvordan bruke jobbhopping for å gjøre en karriereendring

Her er hva du kan gjøre for å utnytte arbeidserfaringen din til overgang til en ny karriere.

Bygg din portefølje

Frivillig din fritid, og innsatsen din vil lønne seg. Lag arbeidsprøver. Hvis du vil skrive, start en blogg og skriv. Hvis du vil være en utvikler, lær å kode og bygge en app.

Gjør din forskning

Forskningsbedrifter som tilbyr betalt praktik eller oppnådd stilling, og angi saken din. Rekrutterere og ansette ledere vil ønske å vite hvorfor noen med mange års erfaring vil bli vurdert for en lavere rolle.

Vær villig til å gjøre ofre

Forvent ikke å få betalt det samme beløpet du gjorde ved din tidligere jobb.Sørg for at du har besparelser (og en plan b) for å avlaste noe av det økonomiske stresset.

Gjør dem et tilbud de kan ikke nekte

Hva vil du ta med til bordet? Dette er din mulighet til å skille seg ut. Har du arbeidserfaring, har du noe å tilby.

Aldri slutt å lære

Få gratis opplæring online. Revisjonsklasser på Coursera. Lær om Facebook-annonsering med Blueprint. Takle koding med CodeAcademy. Legg til disse nye ferdighetene til ditt CV også.

Du kan også gjøre en karriereendring. Alt som trengs er tålmodighet, riktig planlegging og en smidge av mot.

Cristy Salinas (@lacristysalinas) er en innholdsstrategist og improvisator i Austin, Texas. Når hun ikke skriver, kan du finne henne på en komedie teater eller binge-watching Fixer Upper (igjen!) Med hennes to katter.

Skrive Inn Din Kommentar