Penger

Hvordan Grumpy Cat gjorde $ 100 millioner: Leksjoner fra YouTube-sensasjonen

Hvordan Grumpy Cat gjorde $ 100 millioner: Leksjoner fra YouTube-sensasjonen

Fikk du et søtt kjæledyr og en datamaskin? Du kan tjene en kul $ 100 millioner.

I det minste er det hva medieforretninger hevder skjedd med eierne av Grumpy Cat.

Tabatha Bundesen og hennes familie, eiere av den beryktede ulykkelige katten, har raked i $ 100 millioner i løpet av de siste to årene, rapporterer U.K. avis Den uavhengige. Bundesen var i stand til å slutte sin servitør jobb bare dager etter Grumpy Cats første sosiale medier utseende.

Alle som har sett Grumpy Cat (og hvis du ikke bor under en stein, har du sett henne), vil ikke finne dette nummeret vanskelig å tro. Men hvordan virket denne dårlige katten (hvis ekte navn er Tartar Saus) til en pengeautomat?

Katter Regel Interwebs

Glem 1 og 0; Internett var i utgangspunktet bygget ut av katter. Eller i det minste, det er det en fremmedart som besøker planeten vår for første gang, kunne godt konkludere med.

Før Grumpy Cat var det Keyboard Cat, som steg til berømmelse for å kile på elfenbenene mens du hadde på seg en blå T-skjorte (ikke spør meg, jeg forstår det heller ikke). Maru gikk viral for antics som å krype i bokser og andre beholdere som var altfor små for ham. Nyan Cat ble den femte mest populære YouTube-videoen i 2011, og det er ikke engang en ekte katt; Det er en animert GIF av en katt med kroppen av en Pop-Tart (igjen, spør meg ikke hvorfor det var så populært).

Hva gjør noen av disse kattene verdig til berømmelse eller lykke? Kanskje det er fordi katter har en bestemt verdig og uavhengig strekk som gjør dem spesielt komiske når de legger seg i latterlige situasjoner. Kanskje Grumpy Cats bestemte "meh" -holdning snakker om noe i vår tusenårige ånd. Eller kanskje Internett er bare så rart å analysere.

Vil du gå Viral? Bygg et merke på YouTube

Grumpy Cats store debut kom på YouTube, en plattform som har introdusert oss til mer enn noen få kultur-fenomener-vendte-store navn-kjendiser de siste årene. Faktisk, som utsalgssteder som Variety og Vogue har påpekt, YouTube-stjerner blir raskt mer populære enn Hollywood-favoritter i favorittlisten.

Tenk på slike som Smosh, en komedie duo hvis parodi videoer gikk så virale de har fått sin egen film med funksjonalitet i verkene. Eller PewDiePie, en svensk videospillkommentator, hvis videoer er så populære, ble han omtalt i den siste todelingen Sør Park sesongfinale.

YouTube lar den gjennomsnittlige fyren (eller katten) av til gaten for å nå millioner av potensielle seere ved et enkelt klikk, og mediets inneboende deling betyr at populære videoer kan nå stratospherisk berømmelse over natten. Hvis du har noe folk vil svare på, kan videoen din starte på kort tid.

Under profesjonell ledelse

Grumpy Cats eiere kapitalisert seg på hennes popularitet ved å ansette agent Ben Lashes, hvis klienter inkluderer den nevnte Keyboard Cat og Nyan Cat. Under hans ledelse har Grumpy Cat sikret en anbefaling fra Friskies, en to-boksavtale og sin egen ferie spesielle, Grumpy Cat's Worst Christmas Ever.

For ikke å nevne varene - og det er mye av det. Ta vare på en "Grumppuchino"? Mens kreativitet og litt lykke kan hjelpe deg med å få oppmerksomheten til offentligheten, hjelper det å tenke som en bedrift hvis du virkelig ønsker å tjene penger på YouTube-berømmelse.

Til slutt

$ 100 millioner tallet har siden blitt avvist av Grumpy Cats eiere, som nekter å avsløre det faktiske beløpet de har tjent. Selv om deres virkelige total er betydelig mindre, er det fortsatt ganske imponerende for folk som bare hadde en katt, et kamera og en drøm.

Hvem vet - kanskje den neste Grumpy katten bor i din hus…

Din sving: Hva synes du om Grumpy Cats popularitet? Er hun verdt 100 millioner dollar?

Kelly Gurnett er freelance blogger, forfatter og redaktør som kjører bloggen Cordelia Calls It Quits, hvor hun dokumenterer hennes forsøk på å kvitte seg med livet av de tingene som ikke har betydning og fokusere mer på ting som gjør. Følg henne på Twitter @ CordeliaCallsIt.

Skrive Inn Din Kommentar