Penger

Flere kvinner jobber på jobben mens de er i aktivt arbeid - men hvorfor?

Flere kvinner jobber på jobben mens de er i aktivt arbeid - men hvorfor?

En vifte av nyere nyhetsrapporter fremhever hvor vanskelig det er for kvinner å finne en sunn balanse mellom arbeid og liv.

  • Moneyish skriver om en oppblåsing i antall kvinner som fortsetter å jobbe i aktiv arbeidskraft.
  • En leder leder sier at hun mener det er "verdt det" å "ha mindre ansiktstid med barn" å ha "bekymringsfri tid til å gjøre sitt arbeid".
  • Lyft roste en av driverne i fjor (i et innlegg som siden er tatt ned) for å fortsette å ferge passasjerer rundt Chicago mens hun har sammentrekninger før hun kjører seg til sykehuset for å levere barnet hennes.
  • I en undersøkelse av profesjonelle kvinner sa en respondent at hun "i utgangspunktet egentlig ikke så venner og familie i seks år" for å bruke mer tid på jobb.
  • En konsernsjef og mor av en nyfødt bestemte seg for å avstå fra sin lønnede ferie til fordel for å bringe sin 6-årige datter til å jobbe med henne hver dag.

Disse valgene kan være fornuftige hvis det store bildet så gunstig ut for profesjonelle kvinner.

Men sannheten er, de lønnsgap er fortsatt i live og bra På arbeidsplassen.

Enda mer skuffende er at 20% av menneskelige ressursforvaltere innrømmer "Kvinner gjør ikke de samme lønnene som sine mannlige kolleger i deres organisasjoner."

Det er ikke rart at kvinner føler seg tvunget til å sette karrierer foran sine familier eller utsette langsiktige mål.

Hvorfor er det fortsatt vanskelig å være en arbeids kvinne

Damer, vi kan ikke klandre alt på lønnsgapet.

Gig økonomien gjør oss heller ikke favoriserer.

Ifølge en Harvard-studie i 2016 er kvinner nå mer sannsynlige enn menn som skal være ansatt i et alternativt arbeidsarrangement. "

Kvinner blir fortalt at konsertøkonomien gir en fantastisk mulighet til kvinner, og at vi er "redefinere hva suksess betyr".

Jeg kaller b.s.

Konsertøkonomien har sine fordeler, men det er ikke et paradis for arbeidslivets ubalanse.

Det er vanskelig nok å finne den balansen når du jobber for ett selskap. Legg til en sidestrøm, freelance-arbeid eller deltidsgig, og det er et rart at vi har noe liv i det hele tatt.

Real talk: Det er ingenting glamorøst om jobber oss inn i en tidlig grav.

"Kontrasten mellom konsertøkonomiens retorikk (alle sammen forbinder, har det gøy og dreper det!) Og betingelsene som tillater det å eksistere (mangel på pålitelig arbeid som betaler en levende lønn) gjør denne kinken i vår tenkning spesielt tydelig , Sier The New Yorker Jia Tolentino.

Kvinner i dagens arbeidsstyrke har mer myndighet enn noensinne å ta valg som passer til våre behov, ønsker og individuelle situasjoner.

Hvis du vil at du skal jobbe til babyens hode er krøllet eller hoppe over partneren din bursdagsfest for å fullføre en freelance oppgave, gå for det.

Hvis disse beslutningene er anathema for deg, det er greit også!

Bare husk:

  • Lønforskjellen vil ikke sannsynligvis forsvinne når som helst snart (dessverre).
  • Konsertøkonomien ser ut som om den kommer til å holde seg fast også.

Gjør hva som passer for deg og din familie, og ikke la det du ser på nyhetene og sosiale medier få deg til å føle deg som dritt.

Din tur: Hva tar du på arbeidslivets balanseutsikt for kvinner?

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun liker å balansere arbeid med et glass livsforsikrende cabernet i helgen - et valg som har tjent henne godt i 20 år.

Skrive Inn Din Kommentar