Penger

Stem, bli så betalt: Hvordan tjene penger som valgdommer

Stem, bli så betalt: Hvordan tjene penger som valgdommer

Året jeg ble ferdig med, gjorde jeg enden til måten mange siste grader gjør, med lappeteppe av betalt praktik, deltidsjobber og tempearbeid. Men jeg jobbet også som valgdommer - en av de hjelpsomme folkene som sjekker etter ditt navn på vallregisteret, gir deg stemmeseddelen din og gir deg det snazzy "Jeg stemte!" Klistremerke.

Valgdommere (noen ganger kalt opinionsarbeidere) spiller en viktig rolle i den demokratiske prosessen, og bidrar til at valgene er rettferdige og effektive. Men mange områder kan ikke finne nok kvalifiserte personer til å jobbe avstemningene - i 2012 rapporterte 44% av jurisdiksjonene som ble undersøkt av den amerikanske valgstyrkekommisjonen vanskeligheter med å rekruttere valgdommer. Disse manglene bidrar til lange linjer, valgfrihet, misligholdte stemmesedler og andre valgdagers uhell.

Det er dårlige nyheter for demokrati, men gode nyheter for deg. Din lokale valgavdeling er sannsynligvis ute etter arbeidere for kommende valg, og de vil gjerne betale deg for din tid. Priser varierer, men Det er ikke uvanlig at meningsmålere blir betalt $ 100 eller mer for en dags arbeid.

Her er det du trenger å vite for å komme i gang som valgdommer.

Hva gjør en valgdommer?

Valgdommere er ansvarlige for å lede valglokaler på valgdagen, og sørge for at avstemningen foregår på en rettferdig og ordnet måte.

Fordi hver jurisdiksjon kjører valg på sin egen måte, varierer valgdommerplikten litt fra sted til sted. Du må kanskje sette opp avstemningsstasjonen, logge inn velgerne, avgi stemmer, vise folk hvordan du stemmer, registrer nye velgere og sertifiser valgresultat.

Hvem kan tjene som valgdommer?

Vanligvis behøver du bare å møte noen grunnleggende kvalifikasjoner for å tjene som valgdommer:

  • Være kvalifisert eller registrert for å stemme
  • Kunne snakke og forstå engelsk
  • Fullfør en treningsøkt før valgdagen

Ytterligere kvalifikasjoner kan omfatte å ha grunnleggende matematiske ferdigheter, å kunne håndtere stressende situasjoner og være tilgjengelig for å jobbe lange timer. 14- eller 15-timers dager er ganske typiske - som en undersøkelsesarbeider i Saint Paul, Minnesota, rapporterte jeg, bleary-eyed, til min bydel kl 06:00.

På enkelte steder kan videregående studenter som ikke kan stemme, tjene som betalte valgdommer. Kandidater til kontor og valgte embetsmenn er vanligvis forbudt å betjene.

Hvor mye får avstemning Arbeiderne får betalt?

En undersøkelse av meningsmåleren betaler i noen av landets mest folkerike jurisdiksjoner av Pew Charitable Trusts funnet lønnsnivåer fra $ 75 til $ 300 per dag. Men kompensasjon varierer mye basert på hvor du tjener og dine spesifikke ansvar:

  • I Prince George's County, Maryland, tjener vanlige valgdommere $ 200 per dag, mens en dommer som tar ekstra plikter, tjener $ 300 per dag.
  • I Minneapolis tjener valgdommere $ 11,20 i timen, eller $ 168 for et helårsskifte som går fra kl. 06.00 til 9.00.
  • I Los Angeles tjener meningsmålinger 80 dollar per dag.

Noen stater, men ikke alle, har lover som sier at arbeidsgiveren ikke kan straffe deg hvis du tar deg tid til å tjene som valgdommer. På andre områder, som California, vil kommunale ansatte som savner arbeid for å tjene en valgdommer få sin faste lønn i tillegg til avstemningsarbeideren stipend.

Hvordan kommer jeg i gang?

Finn ut hvilken statlig enhet - ofte registratoren til velgere, byens kontorist eller statssekretæren - er ansvarlig for å drive valg i ditt område. Du bør se informasjon om krav til arbeidstakerarbeid, kompensasjon og hvordan man søker på deres nettside.

Husk at valg skjer hele året i forskjellige jurisdiksjoner, og hvert valg krever dommere. Mens mange jurisdiksjoner vil godta søknader hele året, må du sannsynligvis søke minst et par uker før valget du håper å jobbe.

Hvis søknaden din er godkjent, må du sannsynligvis delta i en treningsøkt (vanligvis betalt) før du tjener. Da bør du være god å gå!

Hva annet trenger jeg å vite?

For å sikre at valgene er rettferdige, må meningsmålinger være ikke-partisiske - du må ikke oppfordre folk til å stemme på en eller annen måte, og du må holde dine politiske meninger til deg selv.

Mange jurisdiksjoner trenger også valgdommere med spesielle ferdigheter, som å kunne hjelpe døv eller blinde velgere. I områder med store ikke-engelsktalende befolkninger, kan dommere som kan kommunisere med de velgere, være i stor etterspørsel - Los Angeles ser etter folk som flyter på persisk, armensk, russisk, koreansk og andre språk.

Å jobbe som valgdommer en eller to ganger i året, er ikke en vei til rikdom, men du vil legge penger i lommen og hjelpe til med å støtte demokrati i prosessen - ikke en dårlig sak for en dags arbeid.

Din sving: Vil du noen gang vurdere å jobbe som valgdommer?

Megan Elliott er frilansskribent basert i San Diego. Følg henne på Twitter @MeganinSanDiego.

Skrive Inn Din Kommentar