Tilbud

Man trodde det var en svindel når innringer sa han var skyldig $ 763K. Det var ekte

Man trodde det var en svindel når innringer sa han var skyldig $ 763K. Det var ekte

Uncashed lønnsslipp, inaktive bankkontoer, glemt forsyningssikkerhet innskudd og oversett livsforsikringer.

Gjennom USA har statskassetter en oppsiktsvekkende karakter 43 milliarder dollar i uoppfordrede midler sitter bare og venter på at folk skal kreve sine penger.

Ta ett ekstremt eksempel:

En mann i South Carolina fikk nylig en telefonsamtale fra sin statskassør som fortalte ham at han hadde rett til $ 763 000 i uoppkrevne penger. Selvfølgelig trodde han at alt var en svindel. Men det var sant: Pengene hadde tilhørt sin far, som døde for over 15 år siden.

Alvor! $ 763 000!

Dessverre er resten av oss ikke i kø for å få tre fjerdedeler av en million dollar plutselig falt på oss fra Magical Money Fairy in the Sky.

Synd. Men du kan bli overrasket over de uoppfordrede pengene som skyldes deg.

"Du har om en en-fire sjanse til å ha uoppfordret eiendom," fortalte Curtis Loftis, South Carolina statssekretær, som også er president for National Association of Unclaimed Property Administrators, The New York Times.

Hvordan finne dine tapte penger

Uoppfordrede midler skyldes vanligvis sikkerhetsinnskudd som aldri ble hentet eller fra ukontrollerte sjekker. Hver stat har vanligvis et kontor som tar seg av å returnere penger til sine innbyggere. Faktisk har hver stat et uanmeldt eiendomsprogram, som også Puerto Rico, Washington, D.C., De amerikanske jomfruøyene og flere provinser i Canada.

Hver stat opprettholder sin egen database, men de fleste stater er også medlemmer av National Association of Unclaimed Property Administrators, også kjent som NAUPA.

Klikk på kartet på dette nettstedet for å komme til det uoppfordrede eiendomsprogrammet for staten eller provinsen din.

Et annet bra sted å sjekke er MissingMoney.com, en nasjonal database som fungerer med statene. Det tilbyr one-stop shopping for å søke hele landet for uoppkrevne penger.

Se opp for svindlere som prøver å få deg til å betale forhåndsavgift for uoppfordrede penger de har anlagt. Du kan gjøre det minste arbeidet som kreves selv, og du trenger ikke å betale noen andre for å finne din tapte eiendom.

Hvordan ble pengene mine tapt på første plass?

Sjekk ut de ulike former for tapte penger det kan vente på deg:

  • Glemt livsforsikring.
  • Bankkontoer. Inaktive kontoer blir overført til staten, der kontoinnehaveren eller arvinger kan kreve pengene.
  • Innhold av safe. Innholdet blir ofte auksjonert, og pengene holdes deretter.
  • Utility sikkerhet innskudd.
  • Uncashed lønnsslipp.
  • Uncashed utbytte sjekker.
  • Uoppfordrede tillitsfordelinger.
  • Uoppfordret refusjon av boliglån forsikring.
  • Glemt pensjonskontoer.

$ 763 000 eksemplet

Det bringer oss tilbake til den heldige fyren i South Carolina som plutselig fikk en uventet $ 763 000 fallfall.

Her er det som skjedde: Hans mor giftet sig igjen etter at sin far døde. På grunn av forvirring om sønns etternavn, ble pengene aldri sendt til ham. I stedet satte den seg rundt på en advokatkontor, før den ble sendt til South Carolina-kassererens kontor, som spores opp mottakeren.

Først var mottakeren ganske skeptisk at dette var ekte. Det tok flere samtaler for å overbevise ham om at dette var legitimt.

"Ingen på planeten mener at de har penger som venter på dem," sa Loftis til Times.

Men du kanskje. Det er ingen skade i å se.

Din tur: Har du noen gang arkivert krav for uoppfordret eiendom?

Mike Brassfield ([e-postbeskyttet]) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Han sjekket, men han fant ikke $ 763 000 i uoppfordrede midler som ventet på ham.

Skrive Inn Din Kommentar