Penger

Hvorfor du bør bry deg om økende rentenivåer

Hvorfor du bør bry deg om økende rentenivåer

Det skjedde til slutt.

For første gang siden juni 2006 økte Federal Reserve renten.

I desember godkjente Federal Open Market Committee (FOMC) en 0,25% rentestigning, noe som ville øke de føderale midlene til 0,25% -0,50%.

Sett av Federal Reserve, den føderale fondskursen er renten som store banker bruker til å låne hverandre penger over natten. De fleste FOMC-medlemmene forventer at de nåværende føderale fondene skal betale seg rundt 0,375% før neste renteøkning.

Så hva betyr føderal renteøkning betyr for deg? Kort sagt, mye.

Renter er overalt.

Har du et kredittkort? Studielån? Boliglån? Sparekonto?

I så fall tenk på hvordan stigende renter vil påvirke din personlige økonomi de neste årene.

Lav rente har vært en luksus for millioner av gjeldsgjorte amerikanske forbrukere - og de synes å ha blitt den nye normen. Mens du ikke bryr deg om rentene som bankene bruker til å låne hverandre penger, bør du vite hvordan fotturen vil påvirke økonomien i det kommende året.

Din kredittkort gjeld vil koste deg mer

Amerikanske forbrukere har for tiden 714 milliarder dollar i kredittkortgjeld, i følge Federal Reserves kvartalsrapport om husholdningenes gjeld og kreditt.

Kredittkort bærer nesten alltid variabel rente, som endres med markedsrenter. Nesten alle kredittkortrenter er beregnet ut fra en allment akseptert flytende rente, som er knyttet til den føderale fondskursen.

Så, alle kredittkort låntakere bør holde øynene deres på føderale midler rate. En stigende rente betyr høyere rentekostnader for kredittkorttakere.

For enkeltpersoner med store mengder kredittkortgjeld kan selv små rentendringer legge til hundrevis eller tusenvis av dollar i tillegg til rentekostnader.

Så vil studentlånet ditt

Hvis du har eller planlegger å få studielån, bør du også legge merke til det.

Hver juli fastsetter kongressen føderal studentlånsrente som et derivat av 10-års statsobligasjonsrente. Stigende markedsrenter vil føre til økende renter for nye studielåntakere.

Det betyr at hvis du planlegger å få et studielån neste år, vil renten din sannsynligvis være høyere enn i år.

Enhver gjeldende føderal studielån skal være upåvirket, siden de er utstedt med fast rente.

Men hvis du har private studielån, er du kanskje ikke så heldig. Mange private student lån låntakere har variabel rente lån.

Den gjennomsnittlige universitetsstudenten vil forlate campus med om lag 29 000 dollar i studielåneskuld i år, noe som betyr at stigende renter på nye og nåværende private lån kan få betydelig innvirkning.

Nesten alle typer forbruksgjeld vil bli påvirket av høyere rente.

Boliglån, auto lån, kredittkort, studielån og personlige lån vil alle bli litt dyrere i år.

Men stigende rentenivåer kan være gode også

På forsiden av ligningen kan stigende renter også være til nytte for din personlige økonomi.

Hvis du er en Penny Hoarder, kan stigende rentene faktisk være en god ting.

Har du sjekket din sparekonto nylig?

I de siste årene har savner blitt satt på et tøft sted. Nasjonal gjennomsnittlig sparingskonto rente er bare 0,06%, ifølge Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

For den gjennomsnittlige forbrukeren vil stigende renter gi større inntjening. Det samme kan sies for forbrukere med rentebærende kontrollkontoer og pengemarkedsregnskap.

Så hvordan skal du forberede seg på stigende renter?

Du har tid til å lage en personlig finansplan - rentene kommer ikke til å øke det raskt. Økonomien er fortsatt i gjenopprettingsmodus.

Federal Reserve vil være ekstremt forsiktig for ikke å heve renten for ofte eller raskt. Analytikere forventer et sakte og jevnt tempo de neste årene. Men det er aldri for tidlig å lage en plan.

Planlegg å dra nytte av høyere rente

Begynn med å betale avdrag for variabel rente.

I tillegg vurdere refinansiering variabel rente boliglån, auto lån og studielån til faste priser.

Faste priser er ved historiske nedturer. Hvis du låser deg fast i en fast rente, trenger du ikke å bekymre deg for at din totale lånekostnad eller månedlig betaling øker.

Dette blir ikke et godt år for sparekontoer, men det skal være bedre enn 2015.

Mens renten kan virke som et tørt emne, kan de ha stor innvirkning på økonomien din, så sørg for å ta deg tid til å vurdere hvordan du kan minimere eventuelle problemer de vil forårsake deg, og dra nytte av muligheten til å hjelpe deg penger vokser.

Din sving: Hvordan vil stigende priser påvirke din personlige økonomi?

Nate Matherson er medstifter og administrerende direktør for LendEDU, en markedsplass for studielån og studielåns refinansiering. Du kan e-poste Nate direkte på [email protected]

Skrive Inn Din Kommentar