Penger

Hvordan denne fyren smidde forretning og kunst i en sveise karriere og et selskap

Hvordan denne fyren smidde forretning og kunst i en sveise karriere og et selskap


Drew Danecki kommer til en jobb med shorts og en T-skjorte, som ser mye mer avslappet ut enn Jennifer Beals 'hardkanterte karakter i 80-tallsfilmen "Flashdance". Det er ikke før han er tykk, bråkete hansker som kommer opp til albuene, og en høyteknologisk rød hjelm som minner om en Power Ranger at du skjønner at sin sveiseversjon er like grov som den store skjermbildelsen.

Den 40 år gamle bosatt i St. Petersburg, Florida, er en av nesten 405 000 sveiser i USA, et tall som forventes å vokse 6% til 2026, ifølge US Bureau of Labor Statistics. Han har tilbrakt 20 år i bransjen, vri, bøye og forme metall i sin kunstneriske visjon.

Danecki lister ikke skader som han har opprettholdt, inkludert kutt, brannskader, trukket muskler, ryggskader og noe som kalles flashbrann, noe som høres så mye mindre ut av sin trailer enn på forsiden av et privat hjem. morsomt enn filmen.

Hvis du ikke har på seg en sveise hette, er det ganske mye som om du ser rett inn i solen, og det brenner hornhinnen, Forklarer Danecki, som har opplevd tilstanden selv. Han beskriver det som en følelse av sand som hælder fra øynene. "Det tar omtrent 10-12 timer - ganske mye en god natts søvn - og da vil du våkne om morgenen, og du vil fortsatt føle deg sår.

"Men du vil komme seg, og du vet at det er på tide å komme tilbake til jobb."

Ja, bare en annen dag med å brenne hornhinnen.

"Beskyttelsesutstyr er avgjørende," understreker Danecki, som sier at han også har reseptbelagte UV-kontakter for å beskytte øynene ytterligere. "Men intrikat arbeid krever noen ganger at du fjerner [utstyret]."

Også arbeid i den varme Florida-solen krever at du bestemmer deg for hvilken som er mer sannsynlig - en skade fra utstyret ditt eller varmeneslag fra å ha på seg en av de tunge sveisesykkene.

Da han slår ned rustfrie stålrørleddene til en jevn overflate, virker Danecki ikke faset av sprøytegnister. Han forklarer at gnistene, som følge av retningen av diskens rotasjon, er usannsynlig å lande på oss.

Likevel står jeg fremdeles der. Waaay der borte.

Sveising: Art vs Funksjon

Daneckis prosjekter spenner fra industrielt arbeid til kunst, men han sier at han anser seg som en artist.

Og akkurat som en kunstner har han en lidenskap for sitt medium.

Når du kommer inn i stål, er det litt av livet ditt, Sier Danecki, som har en bachelorgrad i bedriftsøkonomi med en kunstminne fra Saint Leo University i Florida. "Det er det du puster hver eneste dag."

Han anslår at en fjerdedel av sitt arbeid er kunstskulpturer, skaper alt fra tarponfisk til fiolin - en favoritt siden han spiller instrumentet. Violinen er også opprinnelsen til navnet på virksomheten hans, Maestro Metalworks, som han lanserte i 2013.

Resten av Danecki-prosjektene er funksjonelle brikker, som trappelister, skilt, gjerder og rammer, som han fremdeles beskriver kunstnerisk, forklarer hvert enkelt stykke skreddersydd design og intrikat detaljering.

Alt i en dags (eller nattens) arbeid

Når han jobber med prosjekter for steder som opererer i dagslys, justerer Danecki sin arbeidsplan for å møte kundens behov.

Danecki sier at han ankom midt om natten for å unngå at turister oppdager arbeidet som går inn i det lykkeligste stedet på jorden, for å jobbe med å lage drikkepenner av rostfritt stål og barenter for Disney Entertainment-komplekset.

"Fra 2:00 er du på en stige ovenpå baren som setter disse brikkene inn," sier Danecki. "Du vet at du har en frist for neste morgen."

På en annen jobb for Raymond James stadion, hjemmet til Tampa Bay Buccaneers, sier Danecki at han måtte samordne med tidsplaner for andre fagfolk da de fullførte sine deler av prosjektet. Han ankom rundt midnatt for å starte arbeidet, som han gjorde på en saksheis som forhøyet ham 50 meter i luften.

"Du har dette store, store stykket 6 til 6, og du er bare suspendert i luften," sier Danecki, og beskriver de store pulverlakkede aluminiumstykkene han installerte over en fotballskulptur. "Det rister frem og tilbake en fot om gangen.

"Det var skummelt."

Sveising som karriere

Mens teknologibransjen får mest oppmerksomhet, viser veksten i sveising at det fortsatt er etterspørsel etter høyt kvalifiserte fagfolk i USA

Og jobber som sveiser betaler ganske bra.

Median årslønn er $ 40.240 ($ 19.35 per time), ifølge US Bureau of Labor Statistics - større enn den amerikanske medianen på $ 37.690 i mai 2017.

Danecki sier at han tjener omtrent $ 1000 til $ 2 200 for deler av rustfritt stål som virksomhetsskilt, mens ringene kan kjøre rundt $ 100 til $ 800 per fot, avhengig av hvilken type metall som brukes og designens kompleksitet.

Han sier at han kunne tjene betydelig mer penger hvis han var villig til å ta sin handel på veien - eller vannet.

"Sveiserne offshore og med oljeindustrien - de er der oppe," sier Danecki, som har jobbet noen offshore-konserter selv etter å ha fullført ytterligere sertifiseringer i 2014 gjennom Falck Safety Services. "Det viste seg at det var mer arbeid på land, for meg enn å være borte i tre, fire, fem, seks uker om gangen."

Smir din karriere i sveising

Lurer på om en karriere i sveising kan være for deg?

Tekniske skoler over hele landet tilbyr sveiseprogrammer og sertifiseringer som dekker sikkerhetsprosedyrer, produksjonsprosesser og ulike typer sveising - det finnes forskjellige metoder basert på metalltype, bruk og design.

Danecki foreslår at hvis du er interessert, men ikke sikker på at du vil gjøre investeringen ennå, Du kan prøve hånden din ved sveising via demonstrasjoner og klasser på kunstgallerier som fokuserer på metall kunst.

Selv vurderer alt arbeidet med å drive egen virksomhet, sier Danecki at han føler seg heldig at han får gjøre noe han virkelig nyter.

"Det er lange timer," sier Danecki. "Men hvis du elsker noe, føler du ikke at du jobber en dag i livet ditt."

Tiffany Wendeln Connors er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Data Journalist Alex Mahadevan bidro til denne historien.

Skrive Inn Din Kommentar