Liv

Tenk et kunstig juletre er en bedre avtale? Du kan bli overrasket

Tenk et kunstig juletre er en bedre avtale? Du kan bli overrasket

Når du var liten, åpnet du øynene på julaften for å finne gaver venter under et ekte tre eller en falsk?

Ut av frykt for å brenne huset til bakken (og en aversjon for å rydde opp sap-klossete hauger av furu nåler), kjøpte foreldrene mine kunstige treet da jeg var for lite til å huske.

Da jeg var 10, var den tattered og sparsom, men unboxing og montering det var en kjent og godt elsket del av vår juletradisjon.

Likevel var jeg ivrig etter å få et ekte tre da jeg dro hjem. Lukten av frisk furu og spenningen om å bringe litt av det indre, var for godt til å hoppe over - spesielt i Florida, hvor naturens utstilling av julesand etterlater noe å være ønsket.

Men om du kutter ned ditt eget tre, trofast unbox en falsk en hvert år eller bare hold deg til miniatyr, skrivebordssortiment, vil Penny-Hoarding-sinnene vite: Hva er den mest kostnadseffektive typen juletre?

Kunne et kunstig juletre hjelpe deg med å spare penger?

Hvor mye penger bruker vi på ekte trær i motsetning til falske?

National Christmas Tree Association, som helt eksisterer, rapporterer det gjennomsnittlig forbruker brukte $ 74,70 på sitt levende tre i 2016, ifølge en meningsmåling.

Det stemmer ikke nødvendigvis med gjennomsnittet pris av trærne, som selvfølgelig avhenger av arter, størrelse og om du ikke kutter det selv.

Jeg vet at jeg definitivt har brukt oppover på $ 60 på et ekte tre hvert år jeg har kjøpt en, og jeg går ikke for det for høye variasjonen. My Florida-residensen driver sannsynligvis prisen opp litt, siden juletrær som Douglas-graner ikke vokser her og må sendes inn.

I tillegg, et ekte tre krever en trestand, som du tydeligvis kan få for mindre enn $ 5. (De fleste jeg har kjøpt på stedet fra treleverandørene er mer på størrelsesorden $ 20.)

Selv om det ikke vil koste deg penger - med mindre du bestemmer deg for å betale barna for å gjøre det - kan du også finne det relevant du må komme på knærne og vann saken.

Og som det viser seg, var moren min 100% rett på å unngå opprydding. Juletrær slippe et sjokkerende antall nåler, og de er frustrerende vakuumbestandige.

Kunstige trær kan også være ganske dyre - spesielt hvis du får en fancy, pre-lit versjon. Noen koster mer enn $ 500.

Men du kan også finne ren Jane-versjoner for mindre enn NCTAs tall - selv om de kanskje ikke virker veldig realistiske.

Selv om kunstige trær nesten alltid koster mer oppe, er de gjenbrukbare i flere årstider - Faktisk kommer noen som standard med en 10 års produsent garanti.

Så, hva er den beste avtalen?

Real vs Artificial Christmas Tree Showdown: Hva er den beste avtalen?

La oss si at du går i mellomklassen og henter et kunstig tre for $ 150.

Hvis du kan bruke den sucker i 10 år, er det bare $ 15 per bruk - og du trenger ikke å bekymre deg for å vanne den eller rydde opp en haug med nåler.

Selv om du kan finne et ekte tre for bare $ 30 - usannsynlig, i hvert fall i min erfaring - du betaler dobbelt å dekke salene med en levende furu i løpet av de samme 10 årene.

Og det er før factoring i treet ditt, som du kanskje trenger å erstatte en eller to ganger i løpet av det tiåret.

Fra et rent matematisk synspunkt er det vanskelig å argumentere for at et levende tre er en bedre avtale.

Men hvis du sparer miljøet er like viktig for deg som å spare penger, kan det lønne seg å kjøpe ekte trær i det lange løp.

Selv om du kanskje bekymrer deg for at selger levende graner bidrar til avskoging, De fleste juletrær er oppdret utelukkende for deres formål. Ifølge USDA er ikke mer enn 1% eller 2% av juletrærene solgt villdyr.

Og i løpet av de fem til tolv årene tar det de oppdyrkede trærne å modne, de er opptatt av å absorbere karbondioksid, gjøre mer oksygen og gi hjem til dyreliv. De kan også resirkuleres eller komposteres når det kommer tid til å ta ned glans.

Så mens kunstige trær 'gjenbrukbar kvalitet kan få dem til å virke som et grønnere valg, mange pro-miljø grupper, som Sierra Club, er proponents of real trees - spesielt fordi falske er ofte laget med potensielt skadelig PVC, som noen ganger inkluderer bly som stabilisator.

Yikes.

Siden dette spørsmålet gir mer trekkraft, tilbyr flere bedrifter giftfri, kunstig trær som kan gi et godt middelmordsalternativ.

Og selvfølgelig kan du alltid hoppe over problemet ved å velge å ikke få et tre i det hele tatt - eller bare dekorere en du finner ute i naturen, fortsatt fast plantet i bakken.

Som for meg, Jeg holder fast med ekte trær - ekstra kostnad, opprydding og alt.

Tross alt kommer julen bare en gang i året. Fordi jeg henger pennies i de fleste andre tilfeller, har jeg råd til å splurge litt i ferien.

Og duften av friskt kuttet furu? Beklager - du kan ikke falle det.

Jamie Cattanach (@jamiecattanach) har skrevet for VinePair, SELF, Ms.Magazine, Veier og kongedømmer, The Write Life, Barclaycard's Travel Blog, Santander Banks Prosper og Thrive og andre utsalgssteder. Hennes skriving fokuserer på mat, vin, reise og sparsommelighet.

Skrive Inn Din Kommentar