Banker

Hva bruker du studentlån til å kjøpe?

Hva bruker du studentlån til å kjøpe?

Når en student savner en av de høyskole kursene som jeg lærer, liker jeg å lage en vits om prisen på å delta i klassen min. Jeg påminner dem om at de betaler for å få instruksjon, så de må vise seg for å få mest mulig ut av investeringen. Begrepet investering ser ut til å slå på et lys, fordi mange studenter låner penger for å finansiere utdanningen sine. De er veldig klar over den økonomiske byrden de tar på seg.

"Hva låner du alle pengene til?" Spør jeg dem.

Sammen, vi brainstorm svar. Jeg ber alltid om en personlig definisjon. Jeg ber studentene mine å tenke utover opplæring og avgifter. Jeg vil ikke la dem snakke om prisen på lærebøker. Jeg vil vite: Når du ser tilbake på collegeopplæringen, hva skal du se? Hva er studielånene du kjøper?

I mitt eget liv har jeg spurt meg selv dette spørsmålet mye. Jeg har pakket ut denne posen flere ganger. Jeg forlot grunnskolen med $ 48 000 i studentlånsgjeld. Jeg brukte mye tid på å tenke, "Hva ser ut på $ 48 000 utdanning?" Selvfølgelig er det ikke et nøyaktig nummer. Jeg mottok noen stipendier som en bachelor. Jeg mottok et fullt fellesskap som en kandidatstudent, men tok ut allikevel. Jeg brukte år å betale bare renter på studielånene mine. Jeg har betalt mer enn $ 48 000 for min utdannelse. Men jeg holder fokus på hvor mange studielån jeg har hatt til å betale, lenge etter at spenningen på college er borte. Når jeg tenker på min $ 48.000 utdanning, tenker jeg på svarene jeg tilbyr studentene mine. Jeg lager en liste over alt min studielån kjøpte.

Bruke studielån for å kjøpe en legitimasjon

Mange studenter kommer gjennom klassene mine som tror at høyskolen er den eneste veien til suksess. Karrierene de har valgt krever visse legitimasjoner bare for å få en fot i en inngangsnivå dør. Det er sant i noen tilfeller.

Med bare min bachelorgrad i Writing & Women's History, var jeg ikke kvalifisert til å gjøre noe spesifikt. Jeg hadde forsknings- og skriveferdigheter, som kvalifiserte meg for en rekke kontorjobber. Etter et års arbeid i et personalkontor visste jeg at jeg trengte å være mer beregning i karrieremål. Jeg tok råd fra mine favorittprofessorer og bestemte meg for å få en Master of Fine Arts-grad.

Mens jeg deltok på MFA-programmet, innså jeg at de to karriereveiene som var tilgjengelige var undervisning og kunstadministrasjon. Jeg kunne støtte min kreative skriving med en av disse to heltids yrker. Noen medstudenter fortsatte å tjene mastergrad i bibliotekets vitenskap. Konsensusen var at du ikke kunne leve som en heltidsforfatter. Eller, hvis du kunne, ville makrofinansieringen ikke gi mye betydning. Du tjente en legitimasjon, men det tok deg bare så langt, og bare i et par karrierer.

Uten min grad ville jeg ikke kunne undervise på høyskolenivå. Jeg kunne ikke ha funnet jobben min, eller kvalifisert for det, uten min kandidat legitimasjon. Flere karriere krever slike legitimasjon: leger, advokater, sertifiserte offentlige kontoer, lærere på nesten alle nivåer. Den $ 48.000 i studielån sikkert betalt for legitimasjon som gjorde min drøm jobb mulig.

Med den legitimasjonen kom noe helt annet: en bestemt måte at jeg ser meg selv. Jeg forfulgte en MFA fordi jeg ønsket å være en kunstner. Når jeg går for lenge uten å jobbe med min kreative skriving, ser jeg på min grad, innrammet og henger på veggen min, og jeg husker at jeg tilbrakte tre år i mitt emne. Jeg husker at jeg er en kunstner. Jo, jeg kunne tro det uten papiret. Men jeg har det, så jeg bruker den. Jeg betalte $ 48 000 for det.

Bruke studielån for å kjøpe tiden av livet ditt

College er en gateway til voksenlivet, men du er ikke fullt engasjert i alle de voksne ansvar. Du vil danne dine første voksne vennskap. Det er med disse vennene at du vil lage historier som du forteller i årene som kommer. Vanligvis inkluderer disse historiene turer som er tatt, pinlige øyeblikk, modige handlinger og båndopplevelser - alt det som beveger deg gjennom tenåring til voksen overgang.

Jeg gjorde mine nærmeste venner i mitt siste år på college. Da jeg ble uteksaminert, dro jeg til Hellas med en av de vennene. År senere gjorde jeg en massiv langrenns tur med en annen høyskolevenn. Mine videregående skole venner og jeg snakker fortsatt om en bestemt fest vi kastet. Forbereder for det partiet, med disse menneskene, skapte en følelse av tilfredshet som aldri har blitt replisert. Den $ 48.000 i studielån finansierte absolutt de gode tider jeg hadde under college og high school. Det finansierte minnene jeg laget med de gode menneskene.

Bruke studielån for å kjøpe nettverksmuligheter

Du møter nye venner, medstudenter, klubbpresidenter, innflytelsesrike fakultet og administratorer, serverer studentorganisasjoner, blir med på formelle og uformelle campussamfunn, og møter professorer som muligens vil skrive anbefalinger til deg. Antall nettverksmuligheter blir sjelden større utenfor din høyskoleopplevelse.

Jeg møtte studenter som ville fortsette å skrive og publisere sitt eget arbeid, og studenter som ville bli redaktører. Vi har det privilegium å være alumner fra samme institusjon - og det skaper en forbindelse. Det er et øyeblikkelig nettverk. Jeg fikk venner med hvem jeg har begynt å skrive grupper, og en venn med hvem jeg har vært med på å skrive retreater. Nettverket har brakt meg forretning, noe som har bidratt til å betale disse studielånene.

Uten college ville jeg ikke kjenne de vennene mine. Våre stier ville ikke ha krysset.Jeg tror alltid at $ 48 000 var en rimelig pris å betale for tilgang til nettverket jeg nå har.

Bruke studielån for å kjøpe en mentor

Enhver av de menneskene du møter på college kan bli en mentor som kan bidra til å forme løpet av karrieren din. Jeg har kanskje aldri blitt en høyskoleprofessor selv hvis jeg ikke hadde møtt doktorgradskandidaten som lærte Creative Nonfiction-verkstedet i mitt siste år med bachelorstudie. Vi var begge fra Appalachia, og hun var den første personen fra det området som faktisk gjorde arbeid som jeg håpet å gjøre. Selv i mitt siste studieår, trodde jeg fortsatt ikke fullt ut at jeg kunne være forfatter. Hun tok meg under hennes vinge og tilbød veiledning og råd når jeg ba om det. Hun oppfordret meg til å gå på skolen, og skrev til og med et anbefalingsbrev for søknaden min. Uten hennes støtte kunne jeg aldri trodd at jeg kunne publisere eller undervise. Hennes vennskap alene var verdt prisen på undervisning.

En gang, da jeg fortsatt var en bachelor, sendte hun meg til sub for henne. Jeg vil aldri glemme den stoltheten jeg følte i å bli bedt om å gjøre det, for å være klarert av noen jeg beundret. Det var første gang jeg sto foran et klasserom. Uten den opplevelsen kan jeg aldri blitt professor.

Gjennom årene har jeg hatt å skrive essays om lærestilen min. Jeg skjønner hvor mye av lærerestilen min som min mentor er. Jeg bestemte meg definitivt for elementene som gjorde størst innvirkning på min egen læring. Jeg bruker de i klasserommet nå. Jeg tar sikte på å være mentor til studenter, fordi jeg vet hvor mye det betydde for meg. Min $ 48 000 i studielån betalt for å få det forholdet mulig.

Bruke studielån for å kjøpe tilgang til eksperter

På en måte betaler du for kuraterte leselister fra fagpersoner. Når jeg legger sammen kursmaterialer for mine egne klasser, tror jeg, "Ville elever kunne finne denne artikkelen eller boka på egenhånd?" Vel, sikkert, de kunne. Det kan imidlertid ta dem femten år med bibliotek og Internett-søk, skjønt. Det handler om hvor lang tid det tok meg å samle de forskjellige lesingene, plassere dem i riktig rekkefølge, og formulere tråden som syr dem alle sammen. Det tok meg så lang tid å designe kurset, etter alle årene med å studere emnet.

Jeg lærte å utvikle slike kurs fra eksperter som jeg hadde tilgang til. Jeg så på professorene mine. Jeg studerte sine læreplaner. Jeg har reflektert over deres lærestiler. Jeg hadde flere år viet til å lære å vite hva jeg vet og hvordan jeg gjør det jeg gjør.

Jeg husker fortsatt Google professorer godt og ser på kursene de lærer nå. Jeg sverger over deres læreplaner og leselister når jeg skjer på dem. Hvis de har skrevet noe nytt, kjøper jeg det. Jeg savner å ha så lett tilgang til de som har viet sine liv til å forfølge sine fag. Jeg betalte $ 48 000 i studielån for å få tilgang.

Bruke studielån for å lære hvordan du lærer

Det store argumentet for å forfølge liberal arts grader og ta generell utdanning kurs er at ved å gjøre det, vil du lære å lære.

Jeg underviser i populærkultur og humaniora kurs - hvilke klasser mange mennesker kanskje tror er upraktiske, overbærende eller spild av dyrebar tid. Jeg kan alltid forsvare disse kursene ved å forklare at de eksisterer som et annet utgangspunkt for å forstå hvordan du lærer og hvordan du gir mening i verden. Undergraduate studenter er vanligvis allerede interessert i populærkultur, så bruker det som et objektiv for å undersøke større problemer virker som en vinn-vinn. Skrive om humaniora kan enkelt bli en overførbar ferdighet. Hvis du kan skrive om et vanskelig emne, kan du skrive om en annen.

Hvis du lærer noe i løpet av skolen din, bør det være å lære å lære. Det er vanskelig å sette pris på en slik evne. På $ 48 000 i studielån tror jeg det er en stjele.

Mange studenter har mer enn $ 48 000 i studentlånsgjeld. Mange studenter har mindre. Tanken er å tenke på hva du virkelig kjøper. En utdanning er mange ting, og undervisning i disse dager er mange dollar. Vær sikker på at du vet hva studielånene dine betaler for. Hvis du føler at du ikke får pengene dine, er det verdt å se denne listen. Nettverk mer. Legg til en annen stor for en ekstra legitimasjon. Finn en mentor. Lag et minne.

Gjør det verdt hver krone.

Hva brukte du studielånene dine til å kjøpe?

Skrive Inn Din Kommentar