Penger

3 måter å beskytte ditt kreditt hvis du stresser over nylige brudd

3 måter å beskytte ditt kreditt hvis du stresser over nylige brudd


Bekymret for sikkerheten til din kreditt etter et år fylt med sikkerhetsbrudd?

Ditt første instinkt kan være å låse det helt ned til videre varsel. Men det er ikke så enkelt - det finnes flere alternativer. Og når du er stresset om kredittrisikoen din, kan de alle være forvirrende.

Federal Trade Commission utgitt et blogginnlegg som beskriver forskjellen mellom svindelvarsler, kredittfrysninger og kredittlås.

Her er nedslaget:

Svindelvarsel: Et varsel på 90 dager på kontoen din som krever at selskaper kontakter deg før du gir ny kreditt. Dette er en gratis tjeneste, og du trenger bare å sette opp et varsel hos en av kredittrapporteringsbyråene, og det byrået du har satt opp varslet med, må varsle de to andre.

Kryssfrysing: Ingen, ikke engang deg, kan åpne nye kontoer mens en fryser er på kreditt. I de fleste tilfeller holder en fryser til du ber om å få den løftet. Det er små avgifter på rundt $ 5 til $ 10 hver gang du gjør en endring i frysestatusen din. Du må be om en kredittfrysing med hvert kredittrapporteringsbyrå. Det kan ta noen dager før kontoen din oppdateres når du fryser eller frigjør kreditt.

Kredittlås: En lås blokkerer alle, inkludert deg, fra å gjøre endringer i kredittfilen din. Denne tilgangen administreres via et nettsted eller en mobilapp, og tilgang er øyeblikkelig hvis du låser opp kreditt. Dette alternativet er den dyreste: Hvert kredittrapporteringsbyrå belaster et månedlig gebyr på opptil $ 20. Du må be om en kredittlås fra hvert enkelt kredittrapporteringsbyrå.

Så, hvilken er riktig for deg?

FTC har et diagram som hjelper deg med å bestemme. Siden svindelvarsler er gratis og kan settes opp hver 90 dag, bør du føle seg bemyndiget til å bruke dem hvis du vil holde øye med kreditt.

Siden det er avgifter involvert med både kredittfrys og kredittlåser, gir de større mening for noen som har en sterk mistanke om at deres kreditt kan bli kompromittert. For eksempel, hvis du mottok varsel, ble du rammet av sikkerhetsbrudd.

Lisa Rowan er en senior forfatter og produsent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar