Penger

Høyskolestudenter: Syk å føle seg brutalt? Følg disse 8 finansreglene

Høyskolestudenter: Syk å føle seg brutalt? Følg disse 8 finansreglene

Overskrift til høgskolen i høst? Hvis du er som mange unge voksne, er dette første gang du har så mye kontroll over utgiftene dine.

Men hvis du ikke er forsiktig, kan du gjøre feil som kan spåre deg i årene som kommer - som å hylle kredittkortgjeld.

Ikke bli overrasket hvis du er blant de mange unge voksne som sliter med å forlate reiret og forvalter økonomisk alene. Uten foreldrene dine er det for å hente kostnader for ting som mat eller klesvask, kan du være usikker på hvordan du bruker hva du har og hva du skal gjøre når det ser ut som om du er kort.

Da jeg var på college, kjempet jeg for å betale for klesvask. Selv 20 år senere er jeg ikke en fan av å gjøre vasketøy, og jeg ville vente til jeg ikke hadde noe annet valg. Det lot meg kryptere for kvartaler å mate inn i maskinen, og jeg måtte ofte løpe over og kjøpe noe på Walgreens, bare for å be om endringen min i alle kvartaler.

Her er åtte forslag for å hjelpe deg med å komme deg på den rette økonomiske foten på college:

1. Lag et budsjett

Du vet sannsynligvis allerede hvor mye kursene og romprisen koster, men hva med de andre utgiftene?

Du vet - underholdning eller forsyninger du måtte trenge fra den lokale apoteket eller dagligvarebutikken. Ikke glem å ta med hvor mye du vil bruke for å gjøre vaskeriet ditt.

For å opprette et grunnleggende budsjett, finne ut hvor mye penger du kan bruke hver uke i disse områdene og hold deg til den. Hvis du ikke er sikker på hvor mye du bruker (som ikke er bra!), Hold inn kvitteringer og begynn å spore utgiftene dine. Derfra kan du sette sammen et budsjett for å administrere pengene dine.

2. Vær forsiktig med kredittkort

College er sannsynligvis første gang du har ditt eget kredittkort - en som ikke går til mor og pappa.

Jeg husker å se mange folk hawking kredittkort i løpet av min første uke på University of Wisconsin. Fyll ut en søknad og boom - du har ditt eget kredittkort. Jeg innrømmer at jeg ga etter salgstallet; Jeg tror jeg fikk et gratis Badger-teppe.

Når kortet er i hånd, starter den vanskelige delen. Ikke bruk det for mye. Bruk den til kjøp du vet at du kan betale for når regningen kommer. Hvis du ikke kan betale regningen når den kommer, begynner interessen å pile opp og at $ 5 kopp kaffe snart vil koste mye mer.

Også, shoppe rundt og se hvilket kort som vil få deg den beste avtalen - vil du ha penger tilbake, tjene poeng til kontanter for rabatterte flybilletter eller poeng for å tjene gavekort?

3. Bruk kontanter

Dette tipset er knyttet til det ovenfor - bruk penger når det er mulig.

Kjøper du kaffe eller går på kino? Bruk penger i stedet for kreditt eller til og med et debetkort. Dette hjelper deg med å visualisere akkurat hvor mye penger du har igjen å bruke.

4. Se opp for ekstra gebyrer

Enten det er din mat plan eller mobiltelefon plan, vet hvor mye du er tildelt hver måned.

Hvis du ikke har ubegrenset teksting og går over grensen, blir du truffet med ekstra gebyrer. (Forresten, selv om foreldrene dine betaler mobiltelefonregningene dine, er dette fortsatt godt å vite - de vil sannsynligvis ikke ta for mye til mange ekstra gebyrer.)

Det samme gjelder for noen college måltid planer. Før du begynner på skolen, spør om matplanene og tenk nøye på hvor mye du kanskje eller ikke kan spise i skolens kafeteriaer. Velg deretter den planen som passer best for dine behov.

5. Se etter studentrabatter

Sørg for at du alltid har din høgskole ID praktisk - det kan spare deg for penger på en rekke bedrifter og på masseforsendelseskostnader.

Hvis du ikke ser en annonsert student spesiell, fortsett å spørre uansett. Mange butikker kan ha uadvertiserte avtaler på plass for studenter.

6. Nyt gratis ting

Mange høyskoler tilbyr gratis eller underholdningsunderholdning. Sjekk etter flygeblad rundt campus annonsering kommende aktiviteter eller se på høgskolens hjemmeside.

Ikke bare gir aktivitetene deg noe å gjøre i tillegg til å studere, de vil ikke bryte bankkontoen din.

7. Sjekk ATM-nettverket ditt

De fleste studenter går til college med debetkort, men godtar minibankene på campusen dem uten avgift?

Jeg gikk på college med et debetkort fra en liten samfunnsbank og oppdaget snart en $ 1 kostnad hver gang jeg brukte den. Jeg bytte over til en større bank med minibanker hjemme og på college.

Sjekk med din finansinstitusjon for å se om det er avgiftsfrie minibanker på eller i nærheten av college campus. Hvis alternativene er få og langt mellom, kan det være fornuftig å gå med en annen finansinstitusjon.

8. Få en jobb

Ja, du er der for å lære, men studenter som jobber på deltid jobber på college lærer bedre tidshåndteringsferdigheter, som vil betale seg nedover veien.

Som en ekstra bonus vil deltidsgigene ta med ekstra penger til morsomme aktiviteter eller for å betale din undervisning. Høyskoler og bedrifter rundt campus er vanligvis interessert i å ansette studenter og tilbyr fleksible tidsplaner.

Uten riktig planlegging kan du forlate college med mye mer enn en grad og studielån. Du kan komme opp med dårlig utgifter og sparevaner - sammen med kredittkortgjeld - som vil gjøre livet utfordrende i årene som kommer.

Men ved å praktisere god økonomisk praksis mens du er på college, blir du satt for livet.

Din sving: Hvis du er på vei til college, hvilke spørsmål har du? Hvis du er en grad, hvilke råd kan du dele med innkommende studenter?

Frilansskribent MaryBeth Matzek klarte å forlate høyskolen uten kredittkortgjeld.

Skrive Inn Din Kommentar