Penger

Eventyrreise du kan gi råd til: Cliff Diving og andre turforslag

Eventyrreise du kan gi råd til: Cliff Diving og andre turforslag


Å se Grand Canyon i person er hyggelig, men det er også en ganske vanlig turistaktivitet. På den annen side vil den gjennomsnittlige veiledningsavgiften for å klatre Everest sette deg tilbake rundt $ 48 000, og mer enn 200 mennesker har dødd på fjellet.

Hva om du vil gjøre noe eventyrlystne, men uten for mye utgift eller risiko?

Først må vi avklare hva "eventyr" betyr. Et eventyr trenger ikke å være farlig å være morsomt og spennende. Eventuell aktivitet kan være et eventyr hvis det er nytt for deg og hvis resultatet ikke er for forutsigbart.

Her er seks relativt trygge eventyrferier du faktisk har råd til. Minst eller to av disse ideene vil trolig være nye og uforutsigbare for deg, og de vil ikke koste deg en arm og et ben - metaforisk eller ekte.

1. Ta en "Høyeste punkt" tur

De fleste av oss er fascinert av høye steder, og hver stat har sitt høyeste punkt. Alaska er Denali (også kjent som Mount McKinley, 20,322 fot), men klatring er ganske dyrt og også ganske risikabelt.

Heldigvis kan du pose et par topper som ikke er så farlige og dyre. Disse toppene er nærmere og billigere for de fleste av oss å besøke, men fremdeles kvalifiserer som høye poeng.

For eksempel er Mount Davis det høyeste punktet i Pennsylvania, men på 3 213 fot over havet, er det ikke sannsynlig å drepe deg. I Colorado dro jeg til toppen av Mount Elbert (14.440 fot) uten for mye problemer.

Sjekk ut PeakBagger.com for å finne naturskjønne og eventyrlystne turer til høye steder i nærheten av deg. Ditt eventyr kan koste deg mindre enn $ 20 for gass og snacks.

2. Gå Cliff Dykking

Den kan vær farlig å hoppe av klipper, og det er aldri helt risikofri. Men hvis du holder deg til lave klipper med dypt vann på basene, og du er en sterk svømmer, så kan Vær relativt trygg, i min erfaring.

For eksempel, i Marquette, Michigan folk hopper fra 15-fots klipper i Presque Isle Park til Lake Superior. Bare unngå å gjøre det på dager med store bølger, som Superior er som et ferskvannshav. Jeg har hoppet fra disse klippene mange ganger uten hendelser, men jeg har også vært der da bølgene var så store de styrtet ned på topper av klippene - ikke en dag for å hoppe.

Søk "klippe dykking" pluss navnet på staten din for å finne steder som er innenfor kjøreavstand fra hjemmet. I resultatene vil du også se nyhetsberetninger om folk som sårer seg og hopper av klipper - en god påminnelse om å holde seg til de du føler deg komfortabel med. Utebladet hadde nylig en artikkel om trygge steder å klippe dykk i USA

3. Vær en Vagabond

Elementet av usikkerhet gjør vandring en av de beste former for eventyr. Pak bilen med nok forsyninger for et par dager eller en uke, og slå veien uten destinasjon i tankene. Stopp når du ser noe interessant. Velg et hotell om to på ettermiddagen eller om ti om kvelden, eller ta med pads og soveposer, slik at du kan leies eller sove i bilen.

Jeg gjorde dette en gang og endte opp med å overnatte på Lake Superior, miles nedover en grusvei med ingen andre rundt, roste villte epler på en stein over en brann mens du så på bølgene som slo på den lille klippen jeg var på. En annen gang endte jeg på en klubb i sentrum av Chicago, og delte kostnaden for et hotellrom med to venner. Begge turene var veldig billig.

Bare gå og se hvor du ender og hva du finner.

4. Ta en klostertur

De fleste innser ikke at mange klostre velkommen besøkende som ønsker å bo for en natt eller en uke. De belaster vanligvis mindre enn et lokalt hotell, og er ofte på flotte steder.

Zen klostre er vanligvis dyrere enn katolske, selv om det var veldig rimelig da jeg bodde på et Zen retreat center med utsikt over en vakker dal i upstate New York.

Noen krever at du deltar i bestemte aktiviteter, som måltider eller meditasjonssessioner, mens andre tillater deg å bare nyte roen og roen på dine egne betingelser.

Søk på nettet for "katolske klostre" og "buddhistiske klostre" eller bare "klostre" for å få en liste over steder som er på ruten din. Ring deretter hver og en for å se hva deres regler og priser er. Du kan også finne en liste over klostre på FindTheDivine.com.

5. Gå skattejakt på stranden

Snakk om uforutsigbar! En dag på stranden med en metalldetektor kan bare gi deg noe mer enn noen få mynter og pyntegjenstander tapt av turister. Men Joel Ruth fant 180 sølvmynter verdt over $ 40.000. Det skjedde på vestsiden av Florida, nord for Palm Beach. Nå ville det gjøre for en spennende eventyrferie!

Selv om spøkelsesbyer også har mistet skatter, beskytter antikviteter lovene de fleste slike steder. Strender rundt om i landet har vanligvis mindre restriktive regler. Du trenger ikke engang å kjøpe en metalldetektor. Noen bondebutikker og andre næringer nær stranden leier dem ut for en daglig avgift. Søk "metalldetektorutleie" pluss navnet på staten der du skal reise for å finne et sted i nærheten av reisemålet ditt.

Se etter mer enn bare de åpenbare skatter. Jeg pleide å finne pærer som fungerte og en gang fant en tre stol som fortsatt var god nok til å bruke. Jeg delte noen av de andre verdisakene til å se etter i mitt innlegg på beachcombing.Hvis du ikke er i nærheten av havet, hold kostnadene for turen lavere ved å jakte på strender på en stor innsjø i nærheten av deg - mine beste funn var på bredden av Lake Michigan.

6. Kano på et nytt sted

Det er alltid minst et mindre eventyr å reise med kano i et område du ikke har besøkt før. Finn en interessant elv eller kjede av innsjøer i nærheten av deg og søk online for "kanoutleie" pluss navnet på nærmeste by. Gjør et par samtaler og planlegg reisen.

Pass på å ta med mat, solkrem, vann og alt annet som utleieutstyret anbefaler. Og alltid ta med et kamera for å dokumentere de uventede severdighetene du vil se.

Rimelig eventyr reise er ikke bare mulig, men sannsynligvis nær hjemmet. Hvor vil du gå på din neste eventyrferie?

Din sving: Hva var din rimeligste eventyrlystne ferie?

Skrive Inn Din Kommentar