Penger

Alumni fra disse 10 høyskolene tjene mest penger etter eksamen

Alumni fra disse 10 høyskolene tjene mest penger etter eksamen


Det er ingen hemmelighet at høyskolen er dyr.

I fjor økte studentlånsgjelden med 77 milliarder dollar og nå totalt 1,16 milliarder dollar i USA. Det er mye gjeld, og ikke alle kan gjøre betalinger i tide. Misligholdsrenten krysses også opp til 11,3% ved utgangen av 2014, ifølge Federal Reserve Bank of New Yorks nyeste lånesett.

Men en ny rapport utgitt i dag tar sikte på å hjelpe potensielle studenter og deres familier til å ta smarte beslutninger om hvilke høyskoler som gir den beste avkastningen på investeringen. PayScale, som har skapt den største lønnsdatabasen i verden, rangerte høyskoler og universiteter som tilbyr det beste valget for pengene dine. Tross alt, hvis du forkerker over tusenvis av dollar for en grad, vil du ikke vite hva det kan gjøre for deg?

"Den viktigste grunnen til at PayScale kompilerer høyskoleavkastningsdataene hvert år, er å hjelpe potensielle studenter til å ta bedre økonomiske beslutninger om å finansiere utdanningen deres," sier PayScale's Lydia Frank. "Å ha en følelse av å tjene penger og evne til å betale tilbake, er studielån avgjørende for studentens fremtidige økonomiske helse."

PayScale brøt tallene ned etter skole type, beliggenhet, større og mer, slik at du kan vurdere avkastningen på din potensielle høyskolesituasjon. Selskapet samlet inn lønnsdata fra hundrevis av alumner som deltok på amerikanske høgskoler og universiteter, og oppdaget omtrent 315 heltidsansatte per institusjon hvis høyeste utdanningsnivå er en bachelorgrad.

Hvilken College hjelper deg å tjene mest penger?

Så hvilke høyskoler tilbyr det beste avkastningen?

Harvey Mudd College gir studentene den største avkastningen på investeringen, ifølge PayScales data. En privat skole i Claremont, California, med en studentlegeme på mindre enn 1000, er Harvey Mudd College's grader kjent for sin tekniske dyktighet. Selv om det vil koste deg $ 48 594 per år for undervisning og avgifter, Harvey Mudd College alumni tjente en imponerende $ 985,300 avkastning på investeringen i 20 års arbeid etter eksamen - betyr at de tjente tilbake det de brukte på sine grader, pluss $ 985,300 mer.

I tillegg, hvis du går til Harvey Mudd College, er det en god sjanse for at du faktisk skal fullføre graden din - du kan ikke fortsette å få den verdifulle studentrabatten for alltid. Rundt 91% av elevene som går inn i skolen, er ferdige på seks år, og de rapporterer lønn på mellom $ 75.000 og $ 150.000 per år etter eksamen.

Etter Harvey Mudd College, er dine beste innsats for høgskoler som lønner seg, California Institute of Technology og Stevens Institute of Technology.

Du betaler $ 43.362 per år for undervisning og avgifter for å delta på Caltech i Pasadena, California, men Du vil tjene $ 901 400 ROI i de 20 årene etter at du har uteksaminert. Omtrent 93% av studentene her fullfører sine grader i gjennomsnitt på fire år.

Aldri hørt om Stevens Institute of Technology? Det er en liten privat skole i Hoboken, New Jersey, som koster 44.490 dollar per år i undervisning og avgifter. Nær 80% av studentene fullfører sine grader om fem år, og de har en gjennomsnittlig avkastning på $ 841 000 i de 20 årene etter eksamen.

Her er resten av topp 10 høyskoler med beste avkastning

Sjekk ut resten av skolene hvis alumni-rapport tjener store lønninger i de 20 årene etter at de ble uteksaminert.

4. Colorado School of Mines, Golden, Colorado (studenter i staten)

 • Statlig ingeniøruniversitet for Colorado
 • Undervisning og avgifter: $ 16 918
 • Avkastning på investering: $ 831,000

5. Babson College, Wellesley, Massachusetts

 • Privat forretningsskole
 • Undervisning og avgifter: $ 45,120
 • Avkastning på investering: $ 812 800

6. Stanford University, Palo Alto, California

 • Privat forskningsinstitusjon
 • Undervisning og avgifter: $ 44,757
 • Avkastning på investering: $ 809.700

7. Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, Massachusetts

 • Privat forskningsinstitusjon
 • Undervisning og avgifter: $ 45.016
 • Avkastning på investering: $ 798 500

8. Georgia Institute of Technology, Atlanta, Georgia (studenter i staten)

 • Offentlig polyteknisk skole
 • Undervisning og avgifter: $ 11,394
 • Avkastning på investering: $ 796,300

9. Princeton University, Princeton, New Jersey

 • Privat forskningsinstitusjon
 • Undervisning og avgifter: $ 41.820
 • Avkastning på investering: $ 795.700

10. Colorado School of Mines, Golden, Colorado (Utenfor-statlige studenter)

 • Statlig ingeniørskole for Colorado
 • Undervisning og avgifter: $ 33,958
 • Avkastning på investering: $ 771,000

Vitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk kommer ut på toppen

Legg merke til en trend blant de 10 beste skolene? Mange er fokusert tungt på ingeniørfag, teknologi og vitenskap. Det er fordi det lønner seg å studere engineering og teknologi.

Den gjennomsnittlige 20-årige nettoavkastningen på engineeringskoler er $ 677 500, ifølge PayScales data. Sammenlign det med liberale kunst-, religiøse, kunst-, musikk- og designskoler, som har en gjennomsnittlig 20 års netto avkastning på investering mindre enn $ 250 000.

Musikk og design skoler kom inn på bunnen av listen med en gjennomsnittlig avkastning på $ 128,100 over 20 år. På enkelte skoler mister du faktisk penger i det lange løp ved å tjene en grad i kunsten - selvfølgelig er opptjeningspotensialet ikke den eneste grunnen til å studere et bestemt emne.

Mens PayScale ikke anbefaler en karriere eller større enn andre, anbefaler de at du tenker på din potensielle inntjeningsevne når du bestemmer deg for hvor mye du skal betale for college.

"Hvis du planlegger å studere en karriere som ikke er spesielt lukrativ, er det sannsynligvis ikke fornuftig å delta på den dyreste skolen Du kan med mindre du får en full tur eller har muligheten til å betale for det uten å ta på gjeld, sier Frank. "De store og karriere som pleier å ha det høyeste (avkastning på investeringen), er imidlertid vanligvis i STEM-felt - vitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk."

PayScale fant også at studenter som har hovedfag i ingeniørfag, datavitenskap, matematikk eller forretningsområder, eller studenter som endte opp med å jobbe i næringsliv, økonomi, datamaskin og matematikk, hadde den beste muligheten til å se en avkastning på over $ 1 million.

Disse feltene har en tendens til å betale mer og de vokser, noe som betyr at dine ferdigheter vil være i høy etterspørsel dersom du har oppnådd en grad på disse områdene. Lært en lekse: Sprekk ut din matte og vitenskap bøker hvis du vil gjøre massevis av penger etter college.

Andre trender: Statskoler, Festskoler og Ivy League

Rapporten viser også at det lønner seg å velge offentlige skoler. Statens skolealder så en gjennomsnittlig høyere avkastning på investeringer med $ 258 200 over 20 år. Det er sammenlignet med $ 250,900 for kandidater fra privatskoler. Forskjellen kommer sannsynligvis fra hvor mye mindre du betaler på en statsskole, ifølge PayScale.

Ikke overraskende, er du også sannsynlig å se en større utbetaling hvis du går på en av de åtte skolene i Ivy League. Disse universitetene ble bested bare av ingeniørskoler, og alumni i Harvard, Yale, Princeton, Brown, Columbia, Cornell, Dartmouth og University of Pennsylvania så gjennomsnittlig $ 649 900 tilbake i 20 år.

Lurer på om du skal unngå de beryktede "festskolene", kjent for gresk liv og deres elevernes forkjærlighet for å feste i stedet for å studere? PayScale fant at den gjennomsnittlige avkastningen på investeringen var litt høyere for festskoler enn "edrue skoler." Ironisk nok, hvis du liker å feste, vil du se en gjennomsnittlig avkastning på $ 354 400 på graden din, mot $ 336 000 hvis du foretrekker å ha hull i bibliotek.

Er en dyr college grad verdt det?

Det har vært mye diskusjon i det siste om å tjene en høyskole grad er enda verdt det i det hele tatt. En måte å tenke på det spørsmålet er ved å sammenligne gradenes avkastning på investeringen med hva du kan gjøre for å investere pengene dine andre steder.

PayScale fant at de fleste skoler, over 88%, hadde en bedre årlig avkastning på investeringene enn konservative amerikanske statsobligasjoner. Men bare en liten håndfull hadde en bedre avkastning enn S & P 500. Apple og Microsoft-aksjer slo ut alle skolene som er inkludert i rapporten.

Selvfølgelig, hvis høyskolen ikke er for deg, er det måter å tjene penger uten en grad.

Alt i betraktning, PayScale og andre er enige om at fordelene med å få en høyskole grad oppveier ulemper. Selskapet sier imidlertid det du bør gjøre din høyskolebeslutning bevæpnet med den beste, nyeste informasjonen om din økonomiske utsikt etter eksamen.

"Vi tror at college er absolutt verdt det, og at du får langt mer enn en økonomisk avkastning på investeringen din både i penger og tid," sa Frank. "Noen skoler gjør imidlertid bare en bedre jobb enn andre når det gjelder å sette studentene opp for suksess i arbeidsmarkedet. Og det er fornuftig å faktorere karriereutfall i virkeligheten i dine pedagogiske beslutninger. “

Koble denne informasjonen med disse unike måtene å spare penger på college, og du er god til å gå. Pluss, mens du er i skolen, er det mange måter å tjene penger på siden. Du kan selge brukte bøker, bli en profesjonell linje sitter, tjene penger å selge plasma eller til og med vurdere egg donasjon.

Din sving: Har din høyskole eller universitet gitt deg det beste valget for pengene dine?

Opplærings- og avgiftsdata for studieåret 2014-2015 er fra US News & World Report.

Sarah Kuta er utdannelsesreporter i Boulder, Colo., Med en forkjærlighet for helgedrift, oppussing av møbler og gode tilbud. Finn henne på Twitter: @sarahkuta.

Skrive Inn Din Kommentar