Penger

Her er hva du må gjøre ASAP Når en Lowlife Jerk stjeler din mobiltelefon

Her er hva du må gjøre ASAP Når en Lowlife Jerk stjeler din mobiltelefon

Det var 1, og Mega Man, Proto Man og Ness var på oppdrag - et oppdrag for å hente Mega Man's stjålne mobiltelefon.

Khiem Nguyen, senior Facebook-engasjementeditor på The Penny Hoarder, var mannen bak Mega Man-masken. Dekket ut i en full kostyme av seg selv som gjorde komplett med en mega-blaster arm, Nguyen startet med å nyte Dragon Con. Han hadde til og med oppdaget at hans mega blaster var et flott sted å lagre sin mobiltelefon.

OK. Kanskje det var ikke så bra. Mens han fikk sin mega bevegelse på post-con rave, klarte han å lansere telefonen i mengden. Når han skjønte at han hadde blunder, brukte han "Finn min iPhone" for å låse telefonen og legge en melding på skjermen. "Jeg mistet denne telefonen. Vennligst kom tilbake til meg på dette stedet. _____”

Appen viste ham den generelle plasseringen av telefonen, og den var på farten. Det betydde at noen hadde funnet telefonen, men kom ikke tilbake. De tre videospillkarakterene fulgte telefonen rundt Atlanta i tre timer i det som kunne ha passert for et trist første nivå av et episk videospill.

Noen stjal Mega Man's telefon. Ikke kult.

Mega Man og gjengen sporet selv telefonen 30 miles unna neste dag. De var i stand til å finne ut hvor huset var plassert. Klokt valgte de ikke å gå etter premien og rapporterte tyveriet til politiet. Tross alt ble Mega Blaster laget av papp, og de hadde bare så mange liv igjen.

Vi lever gjennom våre mobiltelefoner

Jeg elsker mobiltelefonen min, og ærligvis, jeg er en ganske grunnleggende smarttelefon bruker. Det var ikke så lenge siden at jeg stolt skulle forkynne: "Jeg trenger bare å ringe og kanskje sende tekster!"

Nå bruker jeg det også for sosiale medier. Oh, og bank, nyheter, fantasy sport, musikk, navigasjon, boarding pass, videoer og, selvfølgelig, cash-back apps.

Hvis jeg midlertidig skulle miste mobiltelefonen min, ville det være nervøs, fordi det er mye personlig informasjon der. Hvis jeg visste at det ble stjålet, ville det bli enda verre.

Så, hva er virkelighetene ved å ha telefonen stjålet, og hva skal du gjøre med det?

Vær proaktiv før du håndterer en tapt mobiltelefon

Det første trinnet i å beskytte telefonen er å være smart om hvordan du bruker den i utgangspunktet. Mobiltelefonen din er mer enn bare en telefon. Det er en smarttelefon, og det betyr at det egentlig er en liten datamaskin med mye lagret informasjon. Du vil beholde den informasjonen beskyttet, ikke sant?

Følg disse grunnleggende trinnene:

Sikkerhetskopiere informasjonen din

Det er enkelt å sikkerhetskopiere mobiltelefoninformasjonen din til datamaskinen eller et nettsky. Metoden du bruker, avhenger av om du har en iPhone eller Android.

Bruk Autolock med et passord

Hvis du ikke gjør dette allerede, er du enten den mest tillitsfulle personen på planeten eller ikke tenker proaktivt. Autolock er en innstilling som forteller at telefonen din skal låse seg ned etter noen minutter i hvilemodus. Angi en enkel firesifret passord bare du vet for å låse opp den. Lett peasy for deg, ikke så mye for noen andre.

Sett opp "Finn min iPhone" eller "Hvor er min Droid"

Takket være genialiteten til GPS-sporing, kan du nå finne din tapte telefon ved å aktivere "Finn min iPhone" eller "Hvor er min Droid." Disse funksjonene lar deg logge på fra en datamaskin eller en annen telefon for å finne din tapt eller stjålet telefon . Dette vil hjelpe deg med å finne ut om du nettopp har forlatt det på badet eller om det er stjålet og på farten.

Tenk på lagring av passord på nettet

Ja, det er flott å ha passordene dine alle lagret, slik at du kan logge inn på bankkontoen din eller Amazon raskt, men er det verdt det? Hvis telefonen din blir stjålet og tyven kommer forbi låseskjermen, er det enkelt å velge. Du kan spare noen få ekstra sekunder for å logge inn. Egentlig kan du.

Beskytt informasjonen din på Apple Pay

En av de beste innovasjonene for sikkerhet er implementeringen av fingeravtrykksteknologi for telefonen din. Siden Apple Pay bruker ditt unike fingeravtrykk for å identifisere deg, bør det være trygt, selv om telefonen er stjålet, ikke sant? Sannsynligvis. Men hvorfor gamble?

Apple Pay gir deg muligheten til å legge til flere kreditt- og debetkort, slik at de bare er der og klar når du må betale for noe. Du vil beskytte alle disse.

Logg deg på iCloud-kontoen din. Klikk på "Finn min iPhone" -fanen, og aktiver deretter "Tapt modus". Når du har gjort dette, er all informasjon om Apple Pay deaktivert til du rapporterer at du har hentet telefonen.

Har en tapt mobiltelefon? Her er hva du skal gjøre

Nå som du vet hva du bør gjøre for å holde telefonen trygg, hva skal du gjøre hvis det utænkelige skjer? Følg disse raske tipsene.

Fjern Lås Din Lost Cell Phone

Denne funksjonen er enkel for både iPhones og Android-enheter, og vil låse telefonen umiddelbart.

Endre alle passordene dine

Jepp. Alle sammen. Bankkontoer, Facebook, Twitter, du heter det. Jo raskere du kan bytte ut dem, desto mindre sannsynlig er det at de blir tilgjengelige. Start med de viktigste og arbeid deg ned.

Rapporter tyveriet til din transportør

Du vil ikke ha falske avgifter, så opphør tjenesten straks. Din leverandør vil gi deg beskjed om det er andre trinn du bør ta.

Rapporter tyveriet til politiet

De sannsynligvis vant, gjør ikke noe, men det hjelper fortsatt å få tyveri dokumentert av forsikringsmessige grunner. Det kan også hjelpe politiet å spore ting hvis det har vært mange mobiltelefontyver i området.

Hvis du kan fortelle hvor det er eller hvor det går, la det være

Du kan være kledd som Wonder Woman på Comic-Con, men du mangler hennes ferdighetssett. Beklager.

Gi beskjed til dine venner, familie og arbeidsplass

Bruk en venns telefon eller en fast telefon (hvis du husker hva de er) for å ringe alle som kanskje trenger å vite at du er uten en telefon. Gi dem et annet nummer eller e-postadressen din for å nå deg.

Tørk telefonen din omgående hvis du kan

Sjansene er at skurkene vil selge telefonen, ikke din identitet. Men hvis du er i stand til å tørke dataene dine fra telefonen, gjør du det. Din operatør kan være i stand til å hjelpe.

Telefonen kan byttes ut. Egentlig

Det er verdt å huske at mobiltelefonen din bare er en praktisk gadget. Det er egentlig ikke ditt vindu til verden eller din kan-live-uten verktøy. Hvis du tror du mister alt hvis du har mistet telefonen, er det på tide å vurdere hvorfor det er. Har du ikke informasjonen sikkerhetskopiert?

Nguyen, også Mega Man, gjorde de fleste ting riktig. Han hadde hans info sikkerhetskopiert, han sjekket inn på "Mine iPhone," han låst det eksternt, og til slutt la han politiet vite om tyveri. Han fulgte telefonen etter at tyvene tok det, noe som er stort nei, men når du er kledd som en videospillhelte, er det lett å bli overbevist.

I løpet av få dager var han oppe med en ny telefon.

Ved å ta smarte forebyggende tiltak, er du ett skritt foran spillet. Deretter, hvis noen dumme faktisk tar telefonen, hopper du inn for å gjøre det så vanskelig som mulig å stjele informasjonen din.

Akkurat som Mega Man, mener jeg Khiem, du skal leve med en ny telefon.

Tyler Omoth er en senior forfatter på The Penny Hoarder som elsker å sole seg og finne kreative måter å hjelpe andre. Fang ham på Twitter på @Tyomoth.

Skrive Inn Din Kommentar