Virksomhet

Unnlater å forhandle din første lønn vil koste deg $ 65,173.56

Unnlater å forhandle din første lønn vil koste deg $ 65,173.56

Nyutdannede forlater boblen på høyskolen bak og går inn i arbeidsstyrken for å starte karrieren. Det er en spennende og stressende tid - og en som har stor betydning.

Det er den første jobben som kan sette scenen for resten av livet og gi den nødvendige opplæringen til karrieren sin. Det kan også sette skalaen for hvor mye de vil tjene over deres levetid. Settling for en lav lønn eller velge å ikke forhandle kan koste arbeidere tusenvis av dollar i løpet av sin karriere. Likevel ser det ut som at flertallet av nyutdannede ikke forhandler og potensielt forlater penger på bordet.

En nylig undersøkelse fra NerdWallet og Looksharp sier at bare 38% av nyutdannede forhandlet med sine arbeidsgivere etter å ha mottatt et tilbud om tilbud.

Det betyr at mer enn halvparten av nyutdannede ikke forhandler og bare godtar lønnene til dem.

Den ekte kickeren? Av alle arbeidsgiverne som ble undersøkt, sa 76 prosent at de ansatte som forhandlet frem, var trygge for å gjøre det. Ikke bare det, men tre fjerdedeler av arbeidsgiverne sa også at de hadde rom til å forhandle og øke lønnene med 5 til 10 prosent.

Leksjonen her er at ved å forhandle kan du virke trygg og øke din lønn opp til ti prosent rett utenfor flaggermuset. Er du klar til å tjene mer penger?

Kostnaden for ikke forhandling

Leter du penger på bordet? La oss si at du får tilbudt en oppføringsjobb på $ 30.000. Det er en veldig beskjeden lønn, og avhengig av hvor du bor, kan det være en kamp (selv om jeg har bodd i LA på den lønnen - tøff, men gjennomførbar).

Hvis du forhandlet en 5 til 10 prosent økning, kan du øke lønnen din med $ 1500 til $ 3000. Mens det kanskje ikke virker så mye penger, over tid, legger det til.

Ved å bruke en $ 3000 økning kan du:

  • Barbere deg av månedene for tilbakebetaling av studielån
  • Bygg et grunnleggende beredskapsfond
  • Start en Roth IRA
  • Hvis du investerer $ 3000 og ikke berører den i 40 år, gitt en 8 prosent avkastning, vil du ha $ 65.173,56

Dette er hva som står på spill her hvis du ikke forhandler lønnen din.

Hvorfor forhandler vi ikke?

Jeg har en forferdelig tilståelse å gjøre. Jeg begynte bare å forhandle når jeg ble selvstendig næringsdrivende. Jeg jobbet som en ansatt i nesten et tiår og aldri en gang bedt om mer penger. Hvorfor?

Jeg var redd. Jeg var glad for å ha en jobb. Det var under lavkonjunkturen, og jeg ville ikke ruffe noen fjær. Jeg gjorde unnskyldninger fordi jeg bare jobbet i ideelle organisasjoner og var overbevist om at de ikke hadde noen ekstra penger.

Nå sparker jeg meg selv at jeg mistet ut på dyrebare midler fordi jeg ikke ba om mer.

Her er saken. Når en arbeidsgiver tilbyr deg en jobb, har de allerede gjort den mentale avgjørelsen om at du er den rette kandidaten. Det verste de kunne si er nei. Det er svært lite sannsynlig at de ville renege på sitt jobbtilbud. Så, virkelig, hva må du miste?

Interessant nok lærte jeg endelig å spørre etter hva jeg vil og forhandle nå, da jeg er selvstendig næringsdrivende. Å være min egen sjef var sparken i buksene jeg trengte å virkelig gå opp og lære å forhandle.

Men hvis du er nyutdannet, eller selv om du allerede har jobbet i noen år, er det avgjørende at du forhandler og ber om mer. Du vet ikke før du spør og spør er kraftig!

Hvordan forhandles

Nå vet du kostnaden for å ikke forhandle og noen av grunnene til at folk ikke gjør det. Mesteparten kommer av frykt. Den eneste måten å jobbe gjennom frykt er å faktisk bevege seg gjennom den. Så, hvordan forhandler du?

Vel, det er en multi-trinns prosess, og en du bør starte i dag!

Start Forskning

Det første trinnet i å forberede seg til å forhandle er å gjøre din forskning. Forhandlingen er en finskapet ferdighet som også har reelle tall for å sikkerhetskopiere det. Du kan ikke bare forhandle hvilken som helst hastighet du vil ha for jobben du har. Det er viktig å vite hva folk i ditt geografiske område og ditt felt gjør.

For eksempel vil en markedsføringsleder i New York City gjøre en annen lønn enn en markedsføringsleder et sted i Midtvesten. Levekostnad påvirker lønn, så det er noe å vurdere.

Begynn med å se på Payscale og Glassdoor for å få en ide om lønnsområder i ditt felt og geografiske område. Dette er nyttig, slik at du ikke overskrider lønnen din og slik at du ikke helt undertrykker deg selv også.

Hvis du har spesialiserte ferdigheter og tjenester, så vurder å gå for topplønnen. Du vil verdsette deg selv og hva du er verdt! Hvis du kjenner et andre språk eller har unike tekniske ferdigheter, så er det mulig at du kan kommandere mer.

Øve på

Etter at du har gjort din forskning, begynn å trene, øve, øve! Du vil øve dine forhandlingsevner med venner, familie, i speilet - og hvis du vil gå et ekstra steg, trene på kameraet (du trenger ikke vise noen!).

Øvelse kan hjelpe deg å glatte ut eventuelle ru kanter i tilnærmingen. Det kan også hjelpe deg med å teste hva som fungerer og hva som ikke virker.

Du vil øve forskjellige scenarier:

  • Hva vil du gjøre hvis de sier ja?
  • Hva vil du gjøre hvis de sier nei?
  • Hvordan vil du reagere hvis de vil forhandle og kompromittere?

Under treningsøktene er det viktig å vite hva ditt minimum er.Hvis de tilbyr deg en jobb på $ 30.000, men ditt minimum er $ 35.000, er du villig til å gå bort? Du ønsker ikke å bosette seg for mindre, eller du vil risikere å være motvilje mot en jobb som du egentlig ikke vil være på.

Når du forbereder deg på å forhandle, må du kjenne minimums-, midt- og høydepunktet for ønsket lønn. Dette vil hjelpe deg til å diktere en handlingsplan avhengig av den potensielle arbeidsgiverens svar.

Det er nøkkelen til å trene og forberede seg på en rekke situasjoner, slik at du ikke blir tatt av vakt.

Dyrk dine verktøy og strategier

I tillegg til å praktisere og forberede, vil du kultivere en boks med verktøy og ressurser for å hjelpe deg med forhandlinger.

Personlig tror jeg Ramit Sethi er en av de beste i feltet. Hans koffertteknikk har hjulpet å lande ham og mange av elevene hans tusenvis av dollar i løft.

Kofferteknikken kan hjelpe deg med å skille deg fra andre kandidater og vise frem dine talenter. Ikke bare det, det kan virkelig vise hvorfor du er den beste kandidaten, da det viser at du er en problemløser.

Når arbeidsgiveren er i ferd med å tilby deg en jobb, åpner du kofferten og tar et forslag til alle dine forslag til hvordan du kan forbedre bedriften. Å gjøre dette viser at du har studert og gjort din forskning på bedriften, og at du er fremtidsrettet og klar til å løse problemer.

Jobbkandidater kan ofte snakke for mye om seg selv, men hva arbeidsgivere egentlig vil ha, er noen som kan løse problemer og ta ting av platen sin. Hvordan vil du gjøre arbeidsgiverens liv enklere? Hvordan vil du legge til bedriftskulturen og drive selskapet fremover? Besvare disse spørsmålene og illustrere ideene dine om hvordan du kan forbedre bedriften, kan hjelpe deg med å styre en høyere lønn.

I tillegg er koffertteknikken, sjekk ut denne omfattende veiledningen om lønnsforhandlinger.

Kjenn dine skript

Så du har blitt tilbudt en jobb, og de gir deg en startlønn. Enten du liker lønn eller ikke, er det på tide å forhandle! Hvis du er fornøyd med tilbudet, er dette et must, men det gjør ikke vondt for å be om mer selv om du er komfortabel med lønnen.

Du kan starte med å si "Jeg er så spent på denne muligheten og setter pris på tilbudet ditt. Gitt mine ferdigheter og evner, håpet jeg på $ 35.000 for denne stillingen. Kan vi se på en startlønn på $ 35.000? "

Det er nøkkelen til å være høflig, men også stå på bakken. Hvis de sier ja, kan du si, "Stor, takk så mye for denne muligheten. Jeg ser frem til å vokse hos selskapet! "

Hvis de sier nei, vil du gå bort eller forhandle videre? Du kan si, "Er det et tall mellom det vi kunne slå oss på?"

Mens det ser ut til at arbeidsgiveren holder alle kortene, husk at de velger deg og tror du er best egnet. Det gjør ikke vondt for å spørre og forhandle. Husk at flertallet av arbeidsgivere mener at du ser selvsikker på det!

Så om du er nyutdannet eller har vært i arbeidsstyrken, er det på tide å forhandle. Hvis du ikke gjør det, kan du forlate tusenvis av dollar på bordet, som i siste instans kan sette deg tilbake økonomisk.

Ved hjelp av tilleggsfondene kan du betale ned gjeld eller bruke den til å investere. Tenk på det på denne måten. Har du råd til ikke forhandle?

Skrive Inn Din Kommentar