Penger

Ønsker du å spare 30% på dagligvarebudsjettet? Sjekk ut dette Online Farmers Market

Ønsker du å spare 30% på dagligvarebudsjettet? Sjekk ut dette Online Farmers Market

Hva om du kunne spise sunnere og spar penger på dagligvarer - samtidig som du hjelper dine naboer, lokale bønder og vårt miljø?

Høres for godt ut til å være sant, ikke sant? Brooklyn-basert oppstart Farmigo prøver å få det til å skje.

Dette online bøndermarkedet "gir folk mulighet til å skape en bedre måte å spise, ved å skape farm-to-neighborhood tilgang til fersk mat, nytte lokale bønder og omgå supermarkeder."

Og akkurat nå, Farmigo ønsker å ansette folk til rally samfunn rundt frisk og sunn mat i bytte for en kommisjon eller stor rabatt.

Fortsett å lese for scoop på denne friske siden gig!

Hvordan Farmigo fungerer

Farmigo ble grunnlagt i 2009 og forbinder bønder og kjøpere gjennom en online markedsplass. Sultne shoppere kan bestille alt fra brød til biff til bok choy fra 80-100 bønder som ligger innen en dags kjøretur; Så en gang i uka tar de opp sine bestillinger fra et sentralt sted i nabolaget.

Det som gjør Farmigo forskjellig fra samfunnsstøttede landbruksprogrammer (CSAs) er det faktum at kundene kan velge og velge hvilken mat de vil ha - og hvor ofte de vil ha det. En uke kan du bestille arugula og hummus, det neste du kan bestille bare et pund tomater og det neste, kan du hoppe over bestillingen din helt.

På bakken for å hjelpe til med prosessen er Fellesskapsledere, som Farmigo ansetter for å skape lokalsamfunn, akseptere ordrer og lette opptaksprosessen. Til gjengjeld får arrangørene enten en provisjon eller en stor rabatt på egne bestillinger.

Farmigo er tilgjengelig i New York / New Jersey og San Francisco storbyområder, med planer om snart å utvide til Seattle / Tacoma. Mer enn 200 Arrangører jobber i disse områdene, ifølge Jack Cashion, Farmigos nasjonale organisasjonsdirektør.

Hvordan bli en Farmigo Organizer

Tror du at du kan lage en god arrangør? Her er hva Farmigo leter etter:

"Noen som er lidenskapelig om å gjøre lokal mat mer tilgjengelig i sine nabolag," forklarer Cashion. "Noen som elsker bøndermarkedet, utvider utvalget av lokal mat, og finner veien til å dele gleden av lokal mat med sine naboer på en ny måte."

Hvis det høres ut som deg, Cashion oppfordrer deg til å besøke farmigo.com/start og fyll ut den korte skjemaet - selv om du ikke bor i et av områdene Farmigo for tiden tjenester. "Vårt team er klar og spent på å snakke med flere mennesker," sier han.

David Soberman, markedsføringsleder som bor i Westchester County, N.Y., ble arrangør på grunn av ... salat dressing.

"Etter å ha flyttet til forstedene fra New York City, fant jeg meg selv å savne bondenes markeder og mange spesialprodukter bare tilgjengelig på små butikker i byen, sier han.

"Jeg var spesielt ute etter en ingefær dressing laget i Brooklyn, men fraktkostnaden var ublu for å levere til hjemmet mitt. Jeg fant en lokal offentlig Farmigo pickup side hvor jeg kunne bestille dressing blant andre produkter. Da jeg hørte at en arrangør kunne donere fortjeneste til en skolefondsbyrå, bestemte jeg meg for å ta det med på sønns skole. "

Han fant seg lett å komme i gang, og sa: "Farmigo ga mye støtte når det gjelder markedsføring, plakater, e-postforslag, kuponger for første ordre og en sømløs leveringsopplevelse."

Han tilbringer fire til seks timer i uken på hans organisasjonsoppgaver, som inkluderer "sending av innhold og påminnelsesemails, mottak av leveranser, sortering av leveranser for enklere opphenting og engasjerende fellesskapsmedlemmer under opphenting."

Hvor mye du kan tjene som Farmigo Organizer

Til gjengjeld for ditt arbeid som arrangør får du 30% rabatt på din personlige bestilling hver uke. Hvis samfunnet ditt bruker over $ 500 i en uke, kan du velge en 70% rabatt eller en 10% provisjon, betalt gjennom direkte innskudd ca 10 dager etter leveransen.

Selv om, ifølge Cashion, omtrent halvparten av arrangørene tar eller donerer kommisjonen, mener han at folk blir "mer belønnet" gjennom rabattmodellen fordi familier "elsker maten og virkelig kan nyte og feire den".

"Si at du bruker $ 100 per uke på mat til en familie på fire" forklarer Cashion. "Hvis du får 70% avslag, er det en stor besparelse hver uke."

Avhengig av hvor du vanligvis handler og hva du vanligvis kjøper, kan du kjøre gjennom Farmigo - selv med rabatten - koste mer enn du er vant til. I Brooklyn-markedet inkluderte de siste prisene:

 • Pint av blommer: $ 5,99
 • Fire fuji epler: $ 2,99
 • Pund med grønne bønner: $ 4,99
 • Gammel organisk kale: $ 3.49
 • Åtte gram gressmatet smør: $ 4,99
 • Et dusin "free running" egg: $ 4,99
 • Pund med bakken kalkun: $ 6,99
 • Lek av økologisk helkornsbrød: $ 4,99
 • Poser med kaffe: $ 10.49
 • Krukke med peanøttsmør: $ 5,49
 • Tub av hummus: $ 4,29

Hvis disse prisene virker dyrt, er det viktig å huske at du ikke bare spiser sunn mat, du handler på en måte som bedre støtter bønder, planet og samfunn.

Når du handler i matbutikken, mottar bønder bare 30% av prisen du betaler; Til sammenligning får Farmigo bønder 60-70%, ifølge grunnlegger Benzi Ronen.

Og fordi alle Farmigos tilbud kommer fra en dags kjøretur, reduserer du ditt karbonfotavtrykk litt, for ikke å nevne nyere mat, siden den ble hentet for en dag siden.

Cashion understreket også at Farmigo styrker samfunnet ved å bringe dem sammen hver uke og fremme "en kultur av velvære og sunn mat."

Et populært alternativ til den personlige rabatten, for eksempel, er å bruke kommisjonen på 10% som et fundraiser for din skole, ideell eller fellesskap.

Som nevnt ovenfor bruker Soberman Farmigo til å samle inn penger til sin sønns skole. "Å støtte min sønns skole med lokale matalternativer og oppmuntre familier med små barn til å lage mat mer, virket som en fin måte å forbedre samfunnet på," forklarer han.

Med ca 45 personer i sitt samfunn - 15 av dem bestiller minst hver annen uke - øker de mellom $ 50 og $ 100 hver uke, totalt mer enn $ 1200 i de siste fem månedene.

Skal du bli Farmigo Organizer?

Arbeide som arrangør er en "veldig stor sak", ifølge Cashion. Arrangørene blir ledere i sine nabolag ved å "be deres samfunn å tenke på en ny måte å få mat hver uke, støtte lokale bønder og tenke på hvordan man gjør det på en bærekraftig måte."

Soberman er enig. Siden han ikke tjener penger som arrangør, er de immaterielle fordelene mest for ham.

"Det beste ved å være en arrangør er at jeg vil bruke tjenesten uansett, så jeg hjelper til med å hjelpe mitt samfunn," sier Soberman. "Jeg oppfordrer familier til å støtte lokale bønder og lage mat oftere hjemme med sine barn!"

Husk at skjønt du kan være lidenskapelig om sunn mat, ikke alle dine jevnaldrende kan føle på samme måte. For Farmigo å starte ditt fellesskap, trenger du minst 10 personer til å bestille, noe som kan være en utfordring. Og bare fordi folk bestiller en gang, betyr det ikke at de vil bestille hver uke.

"Noen mennesker enten bare ikke lage mat eller ikke er vant til å lage mat med noen av de tilbudte produktene, så de kommer ikke til å bestille," sier Soberman. "Det kan være frustrerende når noen av dine medlemmer eller til og med personlige venner ikke bestiller!"

Hvis du virkelig elsker mat og vil dele kraften i sunn mat med samfunnet ditt, er det usannsynlig at disse utfordringene vil vise seg uoverkommelige.

"Hvis lidenskapen er der, vil logistikken følge," sier Cashion. "Alle kan gjøre det."

Din sving: Liker du lyden av Farmigo? Vil du vurdere å bli arrangør?

Susan Shain (@Sanan_Shain) er freelance skribent og travel blogger som alltid søker eventyr på et budsjett.

Skrive Inn Din Kommentar