Banker

Fem Money Smart beslutninger for å starte din karriere

Fem Money Smart beslutninger for å starte din karriere

Når jeg fyller 30 år, reflekterer jeg nå tilbake på noen av de viktigste valgene som jeg lagde for å sette meg og min kone i den primære økonomiske situasjonen som vi er i. Som en høyskole student begynte jeg å gå nedover banen så mange av mine kolleger samler studentlån og kredittkort gjeld til enhver tid.

Heldigvis snublet jeg inn i en karriere som finansiell planlegger og klarte å se feilen på mine veier. Når jeg ser tilbake, kan jeg tildele fem ting som jeg gjorde som gjorde en stor forskjell i hvor jeg er i dag. Dette er fem smarte pengerbeslutninger som alle kan gjøre så lenge de har en vilje og disiplin til å gjøre det.

1. Unngå gjeld som pesten

De fleste studenter drar ut med en kombinasjon av studielån og kredittkortgjeld. De fleste av oss er bare slags hjernevasket til å tro at dette er akkurat slik det er, at alle skal uteksaminere høyskolen med studielånsgjeld.

Heldigvis, med hjelp av Illinois National Guard og realiseringen av at studentlånene mine var på plass, var jeg i stand til å uteksaminere høyskole uten studielånsgjeld og svært minimal kredittkortgjeld. Å gjøre det var en stor lettelse i å starte karrieren min for ikke å bekymre meg for å gjøre disse lånene tilbake.

2. Ikke kjøp et hus umiddelbart

Jeg vet mange mennesker at når de starter sin første jobb, begynner de å søke etter deres første hjem. Jeg, derimot, fortsatte å dele leie med noen av mine venner i huset jeg bodde i mens jeg var på college. Jeg gjorde dette i noen år i arbeidskarrieren min for å lette den månedlige betalingen.

Reflekterende tilbake Jeg skjønner nå at det setter meg i en slik økonomisk stilling for å kunne kjøpe den første vi virkelig ønsket.

2. Ny tur er lik ingen besparelser

Jeg vet ikke hvor mange av mine tidligere college-klassekamerater som jeg visste at skulle kjøpe en helt ny bil når de ble uteksaminert. Jeg husker å snakke med en jente i en av mine regnskapsklasser om hvordan hun allerede hadde plukket ut drømmens bil.

Jeg husker å fortelle henne: "Hvis du venter bare et år eller to for å kjøpe den bilen, kan du investere den $ 400 i måneden i din Roth IRA. Det vil gjøre en så stor forskjell for deg nedover veien ". Hun hørte ikke og gikk ut og kjøpte bilen sin, og så vidt jeg vet, var det ikke mulig å bidra til noen pensjonsplaner, inkludert Roth IRA.

Jeg fortsatte derimot med å kjøre min champagnefarget 1998 Chevy Lumina som var en hånd jeg ned fra bestemoren min (Bildet over er det ikke søtt?). Selv om det ikke var bilen jeg hadde tenkt å kjøre når jeg hadde uteksaminert college, hadde den svært lav kjørelengde og, viktigst, var pålitelig.

Også, ved å ikke ha den $ 300 til $ 400 i måneden bilbetaling, var jeg i stand til å bidra til ikke bare min 401 (k), men også min Roth IRA systematisk. Det har gitt meg sokk bort et betydelig beløp i begge mine pensjonsplaner.

4. Stor skjerm ser søt ut, men det kan vente

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg besøkte Best Buy mens jeg var på college og drooled over den nye flatskjerm-HD-TVen som var ute. Jeg ville ha en så dårlig jeg kunne smake den. Så mange ganger tenkte jeg å gjøre 0% interessefremmende at de alltid

annonsert. Jeg mener det er bare som $ 20 dollar i måneden, ikke sant? Takk og lov, jeg kjøpte ikke inn den filosofien. Ved å utsette noen av de store kjøpene som storskjerm-TV, var jeg i stand til igjen å legge bort penger på min pensjonskonto og ikke bekymre meg for å følge inn i gjeldsfelle som de fleste befinner seg i.

Har jeg en flatskjerm i dag? Selvfølgelig gjør jeg det. Det beste ved å vente, jeg var i stand til å motta det som en bryllupsgave fra min mor. Nå har jeg min flatskjerm-TV og ingen betaling.

5. Investere, investere og investere litt mer.

Alt jeg nevnte ovenfor tillot meg å investere pensjonskontoene mine. Jeg har kunnet sokle bort en god del i min 401 (k) s mens jeg var hos min tidligere arbeidsgiver, og også vært i stand til å maksimere min Roth IRA de siste fem årene. Det har vært en stor velsignelse for å få meg inn i min vei inn i økonomisk uavhengighet. Alle kan følge disse samme trinnene. Du må bare ha litt viljestyrke.

Dette var opprinnelig et gjestepost på Gen X Finance. Takk til Jeremy for å legge ut det på bloggen sin. Du kan se den opprinnelige artikkelen her.

Skrive Inn Din Kommentar