Liv

Å trykke på Snooze-knappen føles bra - men her er hvorfor du ikke bør gjøre det

Å trykke på Snooze-knappen føles bra - men her er hvorfor du ikke bør gjøre det

Hva er ikke å elske om å sove? Det er gratis, forfriskende og krever ikke noen spesielle ferdigheter til å mestre.

Faktisk kan en god snooze få deg til å føle at du vant lotteriet.

Ikke rart, så mange sover som om det er deres jobb.

Alas, alt god søvn må komme til en slutt, og waking up kan være en ekte trekk.

Ifølge en ny undersøkelse av "Lifetime insomniacs" på Sleep Junkie, hvordan og hvilken tid du våkner kan ha en direkte innvirkning på forholdet tilfredsstillelse, lykke og til og med inntektene dine.

Ta en titt på disse resultatene for å se hvordan morgendagens vaner er i tråd med de andre.

Penny for dine tanker

Sleep Junkie spurte folk hva de tenker på når de først våkner opp. Det er ingen overraskelse at penger og arbeid toppet listen.

Folk tenker også på mat, helse og hygiene, så vel som ærend de trenger å løpe.

Venner og familie gjorde også listen - men knapt.

Forskere sier, "kvinner var tre ganger mer sannsynlig enn menn for å våkne opp med å tenke på sine kjære - 9 prosent av kvinnene sammenlignet med bare 3 prosent av mennene."

Tilbake Vekk fra Snooze-knappen

Ifølge undersøkelsen, personer med partnere som gjentatte ganger slår på snooze-knappen, rapporterer lavere samlet tilfredsstillelse av forholdet. Faktisk sier folk med det høyeste forholdet tilfredshet at deres partner aldri snoozes deres alarm.

Søvn er en dyrebar vare, så det er forståelig at jolting din sengepartner våken hvert 9. minutt med en tullalarm, kan gjøre din kjære en smule testig med deg.

Her er et relatert datapunkt for deg: Forskere oppdaget at folk som våkner om å tenke på arbeid og penger, er mindre sannsynlig å treffe snooze-knappen.

Forskere forklarer ikke korrelasjonen, men det kan ha noe å gjøre med hvordan økonomisk stress påvirker søvn generelt.

Stå opp tidligere. Alvor.

Undersøkelsen tok også en titt på hvordan tiden vi våkner på, påvirker våre liv. Dessverre er nyheten ikke bra for folk som ikke liker å komme seg opp med roosters.

"Både jobbtilfredshet og lønn var høyere med tidligere oppvågningstider," sier forskere. "Topplønnen ($ 46 000) var assosiert med en 5:00 oppbremsingstid. Men toppet for jobbtilfredshet var klokka 6 med en gjennomsnittlig lønn på om lag 41 000 dollar. "

Så om du jobber for å tjene penger eller bare fordi du elsker det du gjør, Den optimale tiden for å reise seg og komme seg er mellom kl. 5 og kl. Forskere sier inntekt og trivsel i jobben gradvis redusert senere folk våknet opp.

Vår mental helse går ikke mye bedre når vi sover sent, heller ikke.

"Med hensyn til våre respondenter som beskrev deres mentale tilstand som" helt sunn " Gjennomsnittlig oppvåkningstid var 6:49 a.m., "Rapporterer forskere.

"Derfra våknet den selvbeskrevne" mest psykisk sunne "gruppen klokka 7:15. Den senere var våkneperioden, jo mindre frisk deltok deltakerne, med 8:57 og senere bidro til å føle seg helt usunn."

Beklager, søvnige.

I rettferdighet var våknevinduet i denne undersøkelsen fra kl. 17.00 til 10.00, så kanskje resultatene er forskjellige for folk som står opp klokken 4 eller sover til kl. 12.00. (Jeg har ingen anelse, jeg prøver bare å gi de av dere som elsker å sove i et lite håp her).

En feltrapport fra en tidlig riser

Jeg hoppet på sjansen til å skrive dette fordi jeg har en lang og rutet søvnhistorie. Som det viser seg, er min erfaring ganske lik disse resultatene. Også jeg våkner med å tenke på penger eller jobbe mer enn jeg gjør med mat, ærend eller min mann (beklager, kjære!).

Og det litt om snooze-knappen som påvirker relasjoner? Min mann snakket gjentatte ganger sin alarm i to timer. Han våknet for å finne meg å sitte opp i sengen som dette:

Jeg kan også attestere at det går opp på o'dark-tretti positivt påvirker min mental helse og karriere fordi jeg føler at jeg har mer tid til å få ting gjort uten å rushing rundt.

Hvis du vil prøve å våkne opp tidligere for en stund for å se hvordan det påvirker livet ditt, er internett fylt med råd om hvordan du blir vant til det.

Men husk, en god natts søvn er viktigere enn hva tiden din alarm går av, og søvnmangel er legitimt dårlige nyheter.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun står opp klokka 4, for hvis hun ikke gjør kattene hennes, vil de spise ansiktet hennes.

Skrive Inn Din Kommentar