Liv

Dette selskapet lar deg kjøpe gavekort for lager, og det er strålende

Dette selskapet lar deg kjøpe gavekort for lager, og det er strålende

Trær er dekorert, snø er på bakken i mange steder og Thanksgiving kalkuner er nesten helt spist. Høytiden er bare noen få uker unna.

Det betyr at det er på tide for meg å finne ut hva jeg skal kjøpe for alle folkene på listen min.

Jeg har fire søstre med fem barn blant dem. Vi voksne har glemt gaver i noen år nå, men vi vil fortsatt ha gaver under treet til barna når vi alle samles hos bestemor og bestefarens hus til jul.

Jeg er ikke god til å gi gaver. Jeg vet aldri hva noen vil. Eller forskjellen mellom et leketøy for en 3-årig og en 6-årig. Eller om barna fortsatt er i "Frosset".

Også, hva hvis de allerede har en av alt?

I år tror jeg jeg har funnet en løsning.

Investere i deres fremtid

Som en personlig økonomi blogger, vet jeg at jeg kan gjøre bedre for disse barna enn å kjøpe dem en mer plastikk leketøy de vil glemme om våren.

Som en ikke-forelder som ikke er opptatt av ansvar, vil jeg imidlertid ikke dykke i kompliserte ting som å bidra til et 529 høyskolebesparelsesfond eller annen investering når jeg har relativt lite penger å gi.

I år kjøper jeg gavekort til lager.

Jepp. Noen der ute, vet om tanter som meg, og de har gjort det like enkelt.

Gjennom Stockpile kan du kjøpe brøkdeler av aksjer i store selskaper som Nike, Apple eller Tesla. Eller kanskje barna ønsker å eie litt av Barbie, Disney eller Dora the Explorer!

(Er barna fortsatt i Dora? Hva er kult akkurat nå ?!)

Slik fungerer det

Stockpile har som mål å kjøpe aksjer så enkelt som å kjøpe dagligvarer eller det dumme duftlyset du skulle kjøpe for kontoret Secret Santa Exchange.

Til gavelager i din elskede favorittfabrikk:

  1. Start her, og bestem deg hvordan du vil pakke det: en e-gave eller et fysisk gavekort. Du kan enten finne en butikk i nærheten av deg for å hente et fysisk gavekort, eller - hvis du planlegger deg som denne fantastiske tante - bestille den online.
  1. Velg firmaet du vil kjøpe aksjer i. Med et e-gavekort kan du velge hvilken som helst lager. Fysiske gavekort vil være begrenset til et utvalg av mest populære aksjer, eller du kan kjøpe en generisk som tillater mottakeren å velge et selskap.
  1. Velg hvor mye penger du vil bruke. Med et e-gavekort kan du bruke noe beløp, så lite som $ 1. Fysiske gavekort kommer i nominasjoner på $ 25, $ 50 eller $ 100.

Uansett hvordan du gir det, vil kjøpet også inkludere et par dollar i avgifter - $ 1,99 per gave under $ 100, $ 1,99 + 3% per gavekort over $ 100 - for å dekke handelsprovisjon og transaksjonsgebyrer. Det holder mottakeren fra å betale noe når de løser inn kortet.

  1. For å innløse, vil mottakeren gå online eller laste ned appellappen for å registrere seg. De vil legge inn en innløsningskode fra kortet og kjøpe sine aksjer.

Hvis de ikke liker aksjen du valgte, kan de investere i en annen. Hvis de ikke vil ha aksjer i det hele tatt, kan de handle gavekortet til en kjøpmannspakke etter eget valg.

Du og jeg kan fortsatt trøste med å kjenne oss prøvd å være ansvarlig tante og investere i deres fremtid.

Bonus: Ingen tid bortkastet, prøver å finne ut hvilken dukke er Anna og som er Elsa.

(Seriøst, men er jeg langt borte? Fortell meg hva barna er i disse dager.)

Prøver å spare penger denne høytiden? Følg Penny Hoarder Deals på Facebook for å holde tritt med de siste handlekurvene, triksene og salget!

Din sving: Kjenner du til noen smarte gaver til barn denne høytiden?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).

Skrive Inn Din Kommentar