Liv

Oppmerksom Freelancers: Du bør være oppmerksom på disse 4 trendene

Oppmerksom Freelancers: Du bør være oppmerksom på disse 4 trendene

Jeg er forfatter, så når jeg hører folk snakker om freelancing, snakker de vanligvis om frilansskriving.

Før teknologien muliggjorde eksternt arbeid i nesten alle bransjer, var skriving en av de få vanlige frilansjobbene. (Så og si - fanget du det?)

Men det endrer seg.

Som teknologi gjør det mulig og interesse for arbeidsplassen, øker fleksibiliteten og autonomien, det gjør også muligheter for frilansarbeid. En fersk rapport fra gig-siden Freelancer avslører noen bransjestrender som kan hjelpe deg med å finne din neste klient.

Freelancer er kvartalsvis Rask 50 Rapporten viser de 50 beste raskest voksende søkeordene i frilansjobboppføringer på nettstedet. Her er våre beste takeaways:

1. Kreativitet dominerer

Kjerneprogramvarespråk dominerer fortsatt frilansjobboppføringer, men kreative jobber stiger.

Rapporten viser at flere av de raskest voksende jobbnøkkelene er relatert til kreative prosjekter som video- og fotoredigering, motedesign og illustrasjon.

Disse søkeordene var i topp 10 raskest voksende i Q3:

  • Photography topper listen med 22% vekst.
  • Videoredigering var tredje på listen med en økning på 19%.
  • branding kom femte, med 16% vekst.
  • Klesdesign var syvende, med 13% vekst.
  • Foto redigering var nummer åtte, med en vekst på 12,8%.

Kaller for harde ferdigheter så kraftige fall i jobber på nettstedet: algoritmer (-42%), statistikk (-40%), matematikk (-37%) og datasikkerhet (-37%).

Ønsker du å skjerpe dine kreative ferdigheter? Sjekk ut kurs på favorittemnet ditt på Udemy.

2. Tyske språkferdigheter er mer nødvendige

Jobb med tysk Språkkunnskaper steg kraftig på 22% fra foregående kvartal.

Dette overrasket oss, spesielt da vi så på anropet spansk Språkkunnskaper steg kun 1%. Så det virker ikke på grunn av et generelt økende behov for tospråklige høyttalere.

Rapporten antyder at det kan skyldes Brexit. Tyskland har forsøkt å lokke selskaper vekk fra Storbritannia siden sistnevnte stemte for å forlate EU.

Det kaller Berlin et "europeisk nav for innovasjon" og peker på en 30% økning over 12 måneder blant Freelancer.com-brukere i Tyskland.

Å lære tysk kunne gjøre deg verdt mer penger i USA også. Forskning har vist at språkkunnskapen korrelerer med en gjennomsnittlig 4% høyere lønn, ifølge Money magazine.

Hvis du ikke hentet tysk på videregående skole, sjekk ut disse 13 ressursene for å lære et nytt språk gratis.

3. Virtuelle assistentjobber vokser

Den virtuelle assistentenes etterspørsel steg 18% i forhold til foregående kvartal, og kom inn på nummer fire på listen.

Å bli en virtuell assistent er en smart måte å jobbe for deg selv og sette din egen tidsplan uten å nødvendigvis kjøre din egen virksomhet. Du kommer til å jobbe hjemmefra og sette dine organisatoriske ferdigheter til god bruk.

Hvis du er interessert i denne typen arbeid, sjekk disse Sju i etterspørsel ferdigheter for virtuelle assistenter og Åtte sider for å finne åpne VA jobber.

4. Innhold er King (Kampanjen er ... Queen?)

Innholdsskapende og salgsfremmende ferdigheter dominerer fortsatt i frilansningsverdenen. Selv om du ikke vil være freelance blogger, kan du få vite om bloggingverktøy for å tjene penger som freelancer.

Blogginstallasjon, Amazon Web Services og Google adwords alt vokste mellom 11-13% i 3. kvartal, landing i de 10 hurtigst voksende søkeordene.

Innhold skriving, SEO, internett markedsføring, link building, Pinterest og WordPress alt vokste også over fjor kvartal.

Disse ferdighetene er alle fokusert på en ting: å vokse en blogg.

Hvis du kjenner din vei rundt WordPress og hosting nettsteder, prøv å markedsføre dine ferdigheter for å hjelpe småbedriftseiere og nye bloggere sette opp sine nettsteder. Hvis du er komfortabel med AdWords, SEO eller linkbygging, hjelper en eier å utvide sin eksisterende bloggers publikum.

Ønsker du å lære mer om disse ferdighetene? Les vår ultimate guide til å starte en blogg.

Din sving: Er du en frilanser? Hvilke unike måter har du funnet å tjene penger?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).

Skrive Inn Din Kommentar