Banker

5 penger feil jeg seriøst håper jeg ikke gjør i mine 30s

5 penger feil jeg seriøst håper jeg ikke gjør i mine 30s

Jeg lærte noen vanskelige penger leksjoner i min 20s. Jeg hadde kredittkort gjeld som var spiraling ut av kontroll. Jeg gjorde unødvendige kjøp. Jeg var definitivt ikke å spare penger. Jeg lærte alle disse leksjonene på den harde måten. Den veldig harde måten.

Jeg har nylig slått 30, og neste kapittel venter: å forberede fremtiden og skyte for å bli økonomisk uavhengig. Gitt erfaringene i løpet av det siste tiåret, ønsket jeg å skrive ned noen mål for "ting å unngå" i 30-årene. Her er det noe.

Målet for å slå 30 er å ha alt på cruise control. Vi ønsker å ha våre karrierer på en jevn vei, noen begynner å tenke på ekteskap eller er allerede gift, mange bestemmer seg for å bruke sin disponible inntekt til å reise mer, og det er på tide å begynne å tenke på barn. Men hvis du ikke er forsiktig, kan ting begynne å se grimme, veldig raskt.

Her er noen penger feil som skremmer meg og jeg vil ikke gjøre.

Kjøpe et hjem som er utenfor min komfortsone

Boligeiendom er spennende, men det blir mindre spennende når du har alle disse utgiftene som følger med det. Du har eiendomsskatt, huseiereforsikring, dekorasjoner for å gi ditt nydelige hjem og reparasjoner som kommer ut av lommen. For omtrent fem år siden jobbet jeg i eiendomsbransjen. Jeg så altfor mange mennesker få sine hjem utelukket fordi de ikke hadde egenkapital. Folk kjøpte boliger med liten eller ingen forskuddsbetaling. Selvfølgelig er disse dagene langt borte, men den siste situasjonen jeg vil være i, er under vann i mitt hjem.

Det er enkelt å opprette et maksimalt budsjett for et hjem, men den vanskeligere delen stikker med den. Hvor mange av dere har faktisk gått over budsjettet ditt? Når du ser et hjem som er mye hyggeligere som ligger innenfor budsjettet ditt, er det enkelt å overkomme. Et større hjem betyr flere møbler. Flere møbler betyr mer penger. Oh ja, nevnte jeg også en høyere eiendomsskatt? Alle disse utgiftene kan legge opp raskt!

Mål: Bare kjøp et hjem som jeg kan føle meg komfortabel med.

Å bruke penger på merkenavn klær

Hugo Boss, Vince og Theory var mine favoritt klær merkevarer. Jeg vet at du elsker min smak, men dette kom med en pris. Hundre dollar for en kjole skjorte? Nei takk. Det var ikke før jeg gjorde litt vårrengjøring for noen uker siden, skjønte jeg hvor mye penger jeg brukte på klær. Jeg satte alt som jeg ikke hadde på seg, og gjorde en rask beregning i hodet på hvor mye penger jeg brukte. Det var latterlig ...

Jeg lærte dette på den harde måten, og jeg er sikker på at jeg ikke vil gjøre den samme feilen igjen. Å bruke penger på klær kan være ganske kostbart. Jeg finner vanligvis meg på rabattbutikker som Nordstrom Rack og har en regel om ikke å kjøpe noe som ikke er til salgs. Når jeg prøver å bestemme om jeg vil kjøpe en vare, tenker jeg vanligvis på meg selv: "Ønsker jeg å bruke $ 75 på denne skjorten, eller skal jeg bruke $ 75 på en flybillett til å reise et sted." Dette virker som regel ganske bra.

I det siste har jeg hatt det vanskelig å begrense å bruke penger på klær og det forhindrer meg fra impulsive utgifter. Klær stiler kommer og går. Minner ikke, og penger trenger ikke.

Mål:Ha 100x mer penger på bankkontoen min enn å hengende i skapet mitt.

Ikke å skape et College Savings Fund

Selv om dette er litt mer nedover veien, har jeg tenkt å skape et høyskolebesparelsesfond for barna mine. Den vanligste typen spareplan er 529 planen. Det har vært litt debatt om dette er riktig tilnærming, da noen av midlene krever høye avgifter. Hvis du tar ut pengene annet enn for utdanningsbehov, blir du rammet med inntektsskatt pluss 10%. Uansett strategi, er det bedre å begynne tidlig!

Mål:Spar $ 5000 per år i en 529 plan når kiddoen er her.

Spise sunnere og bli mer aktiv

Selv om dette egentlig ikke er knyttet til penger, er det definitivt noe jeg håper jeg ikke forsømmer. I mine tjueårene hadde jeg en tendens til å ha sen kveldsmat og munch på "full mat" sent på kvelden. Når vi blir eldre, har kroppene våre ikke samme metabolisme. Det tar to ganger innsatsen for å komme i form.

Å ha en velbalansert livsstil vil få deg til å føle deg yngre og gi deg ekstra energiforbedring for å gjøre det gjennom dagen. Plus, å spise sunnere kan faktisk spare deg penger i det lange løp.

Mål:Hold deg i form, fordi det vil spare meg penger i det lange løp!

Og sist men ikke minst, håper jeg jeg ikke faller inn i kredittkortgjeld ...

Dette sier selvsagt. Å bruke kredittkort er et nødvendig onde. Du trenger det for å etablere kreditthistorikk og bevise kredittverdigheten din. Jeg har personlig sett kampen om å klatre ut av gjeld, og det er noe jeg lovet meg selv, aldri å gjøre det igjen.

Den største forandringen jeg har gjort for å forhindre dette, er å bare tenke to ganger om hvert kjøp. Jeg har klart å skille mine behov mot ønsker. Ved å gjøre det kan jeg endelig gjøre de riktige valgene som hindrer meg fra å hente kredittkortet mitt uten god grunn.

Mål:Betal kredittkortene mine fullt ut hver måned.

Hva er noen penger feil du håper du ikke lager i trettiårene?

Dette er et gjestepost fra Kevin Yu. Kevin er en Sr. Associate at Avant, innholdsbehandling på ReadyForZero, og blogger for Huffington Post.Han er en Y-Combinator alumnus og elsker alt som har å gjøre med FinTech

Skrive Inn Din Kommentar