Liv

Leasing vs kjøp av bil: Hva du trenger å vite når du handler for en ny bil

Leasing vs kjøp av bil: Hva du trenger å vite når du handler for en ny bil

Nye biler kommer med en viss prestisje.

Den nye bilen lukter, skinnende eksteriør og kunnskapen om at ingen har spist sin lunsj i den, er nok for noen til å rettferdiggjøre prisen. Mens du kjøper en bruktbil, kan det være billigere i det lange løp, noen ganger kommer stillheten i en ny bil til å vinne.

Så når du veier om å leie en bil mot å kjøpe er den beste avtalen, er det noen ting å vurdere.

Leasing vs Kjøpe en bil: Hva er forskjellen?

Når du kjøper en bil, betaler du for hele verdien av bilen. Ikke inkludert nedbetaling, renter og avgifter, hvis du kjøper en $ 36.000 bil og finansierer hele beløpet over 36 måneder, får du en $ 1 000 månedlig betaling.

I en leieavtale betaler du bare avskrivningen på kjøretøyet. En bil på $ 36 000 vil miste halvparten av verdien på tre år, så uten betaling, renter og gebyrer betaler du 18 000 dollar over 36 måneder til en $ 500 månedlig betaling.

Ved utgangen av 36-måneders leieavtalen kan du velge å kjøpe bilen for gjenværende saldo eller slå bilen inn og gå bort. Men 36 måneder etter å ha kjøpt en bil, kan du eie bilen direkte, ha mange års betalinger igjen eller være opp ned i den, avhengig av dine lånevilkår.

Leasing en bil: Pros

Med en leieavtale kan du kjøre den nyeste modellen av partiet med liten eller ingen forskuddsbetaling. Og du trenger ikke å bekymre deg en iota om 10-20% det bare falt i verdi!

Månedlige leieavtaler er vanligvis lavere enn å kjøpe en bil og i tillegg til rutinemessige vedlikeholdskostnader, er alt vedlikehold dekket av forhandleren. I en typisk treårig leieavtale vil du også kunne dra full nytte av produsentens støtfanger-til-støtfanger-garanti.

På slutten av leieavtalen slipper du den av og går bort - eller kjør bort. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe bilen på slutten av leiekontrakten, vil en hovedstol du betalte gå mot kjøpet av bilen.

Leasing en bil: Cons

Ett ord: avgifter.

Oppkjøp avgifter varierer mellom $ 250 og $ 1000, disposisjon og tidlig avslutning avgifter varierer mellom $ 200 og $ 450, og slitasje avgifter - som er etter skjønn av forhandleren - som kjører deg mellom $ 100 og $ 200. Kjørelengde er vanligvis avkortet på 12.000 til 15.000 per år. Hvis du går over det, betaler du en avgift på ca 15 cent til 30 cent per kilometer.

Deretter er det de økte utgiftene. Rentesatser, som kalles leiepriser, er høyere for leide biler, som for eksempel forsikringspremier. Og du kan også bli pålagt å sette ned et depositum.

Puh.

Den største con er at når leien din er opp, har du ingen bil og ingen egenkapital til å sette inn en ny.

Kjøper en ny bil: Pros

Det viktigste for å kjøpe en ny bil er at det er billigere enn leasing. Den seksårige kostnaden ved å kjøpe en ny bil er gjennomsnittlig $ 5,059 mindre enn å leie en bil i to sykluser på tre år.

Når du kjøper en ny bil, kan du kjøre den så lenge du vil, og på slutten av låneperioden vil du ikke ha flere utbetalinger. Det betyr at du betaler mindre for forsikring og ha mer penger til andre økonomiske mål.

Og mens leide biler er vanligvis basismodeller, er en bil du eier, fullt tilpassbar til dine behov. Når du bestemmer deg for at du er ferdig med den bilen, får du noen egenkapital i salget for å sette mot ditt neste kjøp.

Kjøper en ny bil: Cons

I tillegg til at rundt $ 2500 vil bilen din miste i verdi så snart du kjører bilen din fra partiet, kan du ende opp med å være mer enn det er verdt hvis du tar ut et lengre lån. Hvis du trenger å selge mens du er på hovedet, må du enten betale forskjellen ut av lommen eller rulle den negative egenkapitalen i din neste bil.

Du er ansvarlig for alt vedlikehold, og produsentens garanti utløper vanligvis etter tre til fire år eller 50.000 miles. Og mens det ikke er gebyr for overdreven slitasje, vil det påvirke videresalgsverdi.

En annen faktor å merke seg er at mens renten ser lavt ut i annonser, betaler du i virkeligheten vanligvis mer enn den annonserte prisen på grunn av din kreditt og lengden på lånet.

Leasing vs Kjøpe en bil: Hvilken er for deg?

Leasing gir deg mulighet til å kjøre en ny bil hvert par år til en rimelig pris uten å bekymre deg for tapt egenkapital eller vedlikehold. Så hvis du er mer interessert i ny teknologi og lave månedlige utbetalinger, er en leieavtale det rette trekket for deg.

Men hvis du er en ekte Penny Hoarder, vil du sannsynligvis kjøpe mot leasing av bil. Ta ut et lån på mindre enn fem år, og foreta betalinger hver måned. Du vil ende opp med ingen bilbetalinger og spare på interesse i det lange løp.

Og stol på meg når jeg sier at du kjører en bil du har betalt, føles så bra.

Jen Smith er frilansskribent og lidenskapelig brukt bilkjøper. Besøk hennes blogg på SavingwithSpunk.com, eller si hei på Twitter @savingwithspunk.

Skrive Inn Din Kommentar