Banker

Hvordan unngå gjeld Denne julesesongen

Hvordan unngå gjeld Denne julesesongen

Med jul rett rundt hjørnet er det en god sjanse for at du begynner å føle stresset som kommer sammen med gaven som gir sesongen.

Mens jeg elsker jul, er det ikke en grunn til å gå inn i gjeld. Det skjer samme dag hvert eneste år. Det er ikke en uventet utgift, og det er sikkert ingen grunn til å gjøre kredittkortavgifter som du ikke kan betale.

Med shopping påminnelsesdag rett rundt hjørnet (26. novemberth) nå virker som den perfekte tiden til å lage din julehandlingsplan slik at du kommer inn under budsjett og helt gjeldsløs.

Her er noen tips for å unngå gjeld denne julesesongen!

Se gjennom dine økonomiske mål

Jeg har funnet ut at en av de raskeste måtene å hindre meg i å gjøre dårlige økonomiske beslutninger, er å bare gjennomgå mine økonomiske mål.

Hvis du ikke har tatt deg tid til å gjennomgå dine økonomiske mål i det siste, er det nå på tide å gjøre det. Tenk på lang sikt og husk at kortsiktige beslutninger - som å bruke for mye på jul - kan spåre deg fra å gjøre fremskritt på de målene som virkelig er viktige for deg.

Ta en titt på din nåværende økonomiske situasjon

Nå er det også en flott tid å se på den generelle oppfatningen av din økonomiske situasjon før det nye året starter. Ta en titt på dine besparelser, månedlige utgifter, kredittpoeng (hvis du er en Discover Cardmember, kan du se FICO® Credit Score gratis på månedsoppgjøret og på nettet) og gjeldsnivåer, hvis noen.

Hvis det økonomiske bildet ditt ikke ser bra ut i øyeblikket, er det en ganske god indikator at du ikke skal bruke penger på julegaver. Selv om ditt økonomiske bilde ER ser bra ut du ikke vil spore fremgangen din ved å overføre. Men ikke bekymre deg, det betyr ikke at du fortsatt ikke kan ha en god jul.

Lag et budsjett for julehandel

Når du har gjennomgått dine økonomiske mål og nåværende situasjon, bør du ha en ganske god ide om hvor mye penger du kan bruke på gaver. Når du har det samlede beløpet, lage en liste over hver person du trenger å kjøpe for, og divider deretter julebudsjettet mellom de som mottar gaveene.

Vi har til og med laget et gratis julebudsjett som kan skrives ut for å hjelpe deg med dette. (Klikk for å laste ned.)

Med denne utskrivbare kan du liste ut alle de menneskene du trenger å kjøpe for, skrive ut de budsjetterte beløpene, og deretter registrere hva du faktisk brukte for å holde deg på sporet.

Se etter kreative måter å lagre på gaver

Når du har budsjetterte beløp for hver person, begynner å lete etter gaver som samsvarer med budsjettet ditt. Du kan til og med ta det et skritt videre og prøve å komme inn under budsjett for hver person.

Her er noen kreative måter å lagre:

Gavekort - Hvis du gir ut gavekort, sjekk et nettsted som Gift Card Granny for å finne gavekort med rabatt.

Strømpebukse / Barnegaver - Finn strømpebukser og gaver til barn som håndverk, bøker, fargebøker og fargebøker på Dollar Tree.

Sjekk Deal Sites - Begynn å handle tidlig og sjekk ut avtale nettsteder som Discover Deals eller Top Cash Back for å få pengene dine til å gå videre.

Gi familie gaver - I stedet for å kjøpe individuelle gaver til familiemedlemmer, vurder å gi en gave til hele familien. Her er en familie gaveguide som kan hjelpe.

Mat - Hvis du er en god kokk, gi mat til de voksne på listen din. Voksne kan være vanskelig å kjøpe for allikevel, så matgaver er alltid en god løsning.

Begynn å handle så tidlig som mulig - Jo tidligere du begynner å handle hvert år jo bedre vil du kunne holde deg på budsjettet. Selv om du har gått for sent til i år, husk å holde øye med gode tilbud neste år slik at shoppingspenningen ikke rammer deg på en gang!

Tjen ekstra penger hvis du trenger det

Hvis mengden penger du jobber med, ikke kommer til å gjøre kuttet, har du fortsatt tid til å tjene ekstra julekvitteringer.

Det er bare noen få uker igjen til jul, men du kan sjekke ut disse 23 inntektene som tjener ideer for å legge til litt mer penger til budsjettet hvis det er nødvendig.

Vær ærlig

Hvis du ikke har råd til å kjøpe gaver til alle på listen din, så vær ærlig! De fleste er helt forstående og vil sette pris på ærligheten din.

Julen bør ikke være en konkurranse om hvem som kan bruke mest penger. Gjør hva du kan med det du har. Og husk, det er ikke nødvendig å gå inn i gjeld over en dag på året.

En stor takk til Discover for sponsing av dette innlegget. Alle meninger er min egen.

Skrive Inn Din Kommentar