Penger

Nei, Amazon tror ikke du er gravid - det hadde bare en registergjenkjenning

Nei, Amazon tror ikke du er gravid - det hadde bare en registergjenkjenning

Hvis du handler på Amazon mye, kan du anta at nettstedet vet mye om deg.

Dine siste 12 adresser. Din smak i bøker og filmer. Dens algoritmer kan sikkert gjette din favorittfarge.

Er det ikke gøy at et shopping-nettsted kjenner deg så godt?

Kanskje det var ... til i går, da en feil i matrisen dukket opp.

Folk mottok e-postmeldinger som sa at en gave var i posten. En pudgy baby crawled over toppen av meldingen, som uttalt, "Hei Amazon Kunde, Noen flotte har nylig kjøpt en gave fra babyregistret ditt!"

Forvirring følges. Mottakere lurte på om de hadde startet et babyregister ved et uhell. Noen klikkte på linken for å se hva som ville skje, bare for å finne at det var ødelagt. Kunder som faktisk forventer var skuffet over å finne ut at noen ikke faktisk hadde kjøpt en gave fra deres register. Noen trodde det var et phishing-angrep.

Jimmy Marks of Richmond, Virginia, og hans kone forventer, så da han leser den første gavemeldingen på telefonen, var han ikke så overrasket.

"Vi er registrert på Amazon, og vi har mottatt gaver fra folk uten notater eller uten indikasjon på hvor gaven kom fra, så jeg trodde at meldingen var noe min kone meldte seg på for at hver gang vi mottar en gave, kan vi se hvem sendte det og legger dem til vår liste for takknemoter, "forklarte han.

Når lenken i e-posten gikk til en feilside, trakk Marks seg og gikk om dagen.

"Amazonas gaveregistreringsoppsett er ikke ideelt, for hva det er verdt" han fortalte oss via Twitter. De hyppige avsenderfrie pakkene gjør det vanskeligere å sende takknemper i tide - etikette er fortsatt viktig, folk.

Senere samme dag sendte Amazon e-post til unnskyldning til de berørte kundene. "Tidligere i dag sendte vi ved et uhell en e-post fra Amazon Baby Registry," leser den. "Vi beklager eventuelle forvirringer dette kan ha forårsaket."

En Amazon-talsmann bekreftet feilen med denne e-postoppgaven: "Vi har meldt berørte kunder. En teknisk feil forårsaket at vi ved et uhell sendte en gavevarsel-e-post tidligere i dag. Vi beklager eventuelle forvirringer dette kan ha forårsaket. "

Hvis det er en ting store selskaper er forferdelige på, er det unnskyldende med noen modicum av oppriktighet, har jeg rett?

Amazon bryr seg ikke om deg. Egentlig.

Spekulasjon på vårt moderne torg, aka Twitter, kan tyde på at Amazon prøvde å slippe noen få hint, svigermor

Noen mennesker antok det fordi de hadde kjøpt babyrelaterte gjenstander tidligere, landet de på glitchlisten. Andre kalt Amazon ufølsom for å sende en baby-sentrisk e-post til de som har hatt miskramper eller sliter med infertilitet.

Men jeg er her for å fortelle deg dette: Amazon er stolt av å være et teknologibedrift like mye som det er en e-handelsbutikk. Og teknologien er ikke perfekt. Amazon har fortsatt en vanskelig tid å finne ut hvilken boks er riktig størrelse for levering av bestillingen min.

Du er ikke en person til Amazon. Du er et kundenummer med en kjøpshistorie som sannsynligvis hollerer på Alexa for mye. Jeg vet dette. Du vet dette.

Men Amazon, som så mange andre teknologifokuserte selskaper, tilbyr bekvemmelighet. Og så la vi vaktene ned.

Hver gang vi registrerer deg for et lojalitetsprogram, vet vi at kupongene vi får, er skreddersydd til våre tidligere kjøp. Hver gang vi handler gjennom et rabattsted eller en app, vet vi at forbrukerdataene våre er solgt til noen matematiske ligninger i himmelen.

En akademisk studie funnet et "overveldende flertall" av elevene ville gi opp tre av vennens e-postadresser i bytte mot gratis pizza.

Da tilbød sjansen til å sette opp kryptering for å beskytte vennernes e-postadresser, begynte elevene prosessen, men ga opp før de fullførte den. Laziness er en faktor, konstaterte Stanford Institute for Economic Policy Research, seniormedlem Susan Athey.

Men forbrukerne har også sagt seg til en onlineeksistanse der deres valg om personvern egentlig ikke betyr noe.

"Som regel, folk ser ikke ut til å være villige til å ta dyre handlinger eller til og med svært små tiltak for å bevare deres privatliv, Sa Athey i en utgivelse om papiret hun cowrote på emnet. "Selv om du spør dem, uttrykker de frustrasjon, ulykkelighet eller misliker med å miste deres privatliv, de pleier ikke å foreta valg som stemmer overens med disse preferansene."

Vi la vaktene våre for lenge siden. Når en feil som dette skjer, må du kalkle det opp til virkeligheten av vår online-eksistens.

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder som ofte tenker på muligheten for et roligere liv i en isolert hytte i skogen.

Skrive Inn Din Kommentar