Tilbud

Tenker på å kjøpe eller selge kuponger? Her er hvorfor du burde tenke to ganger

Tenker på å kjøpe eller selge kuponger? Her er hvorfor du burde tenke to ganger

Ah, lat søndager. For noen er denne velkjente dagen i uken spennende av en grunn foruten avslapping - en som involverer sakse og forsiktig planlegging: ukentlige kuponginnsatser.

Hvis du er en Penny Hoarder, kan du være i kupong, selv om du ikke er ekstrem. Alle vet hvor kjempebra kuponger kan være for å redusere dagligvareregningen, men du kan bare få så mange av dem. Er det mulig å få mer?

Jeg har sett kuponger oppført på eBay, og det finnes nettsteder som faktisk selger kuponger. Dette fikk meg til å tenke: Kan du virkelig kjøpe og selge kuponger?

Er det greit å kjøpe kuponger?

Kort svar: nei.

Jeg snakket med Bud Miller, administrerende direktør for Coupon Information Corp. (CIC), en ideell forening som bekjemper kupongfritak og svindel. "Forbrukerne må aldri betale penger for kuponger. Periode, "sa han.

Hvorfor?

Alle kuponger har en ikke-overførbarhetsklausul som sier at de er "ugyldig hvis overført, kjøpt, solgt, handlet, byttet for kontanter, andre kuponger eller sertifikater, Sier balansen. Du trenger ikke å ta Balans ord for det - bare se på hvilken som helst kupong og les den fine utskriften.

Jeg tok en Publix-kuponginnsats forrige gang jeg gikk på matbutikk, og kupongbetingelsene sa: "Reproduksjon eller overføring av denne kupongen utgjør svindel."

CICs nettside sier at både kupongkjøpere og selgere åpner døren for potensielle rettssaker når de kjøper eller selger kuponger fordi de bryter over klausulen om ikke-overførbarhet.

Å være i strid med denne klausulen betyr at kupongen er ugyldig. Løsning av en ugyldig kupong betraktes som innløsningssvindel, som straffes ved lov.

"Det er ingen universell kuponglov," sa Miller. "Heldigvis er rettssystemets lover omfattende nok til at det ikke trenger å være en."

Selv om det ikke er noen lover som er spesifikke for kuponger, faller innløsende eller endrede kuponger under svindel og uriktig fremstilling.

Miller sier at når en kunde innløser en ugyldig kupong, blir det et sivilt spørsmål mellom produsenten, kupongens selger og forbrukeren som kjøpte kupongen.

Selv om det ikke er sannsynlig at utstedelsesfirmaet skulle finne ut at du bruker en kjøpt kupong eller forfølge rettslige skritt mot deg, bør du likevel ikke innløse en kupong som skal være ugyldig.

Reglene er på plass med god grunn - for å beskytte forbrukere, produsenter og dagligvarebutikker.

Vet du virkelig hvor den kupongen kom fra?

Når du kjøper kuponger på nettet, det er ingen måte å sikre at de ikke blir stjålet eller forfalsket.

I 2015 arresterte myndighetene fire innbyggere i Sør-Carolina og belaste dem med andre grad av innbrudd og larceny for å ha stjålet søppelsekker full av kuponger fra et lokale avisdistribusjonssenter for å selge dem online til intetanende superkuponger.

I 2012 ble en kvinne fra Arizona arrestert for "den største falske kupongvirksomheten i amerikansk historie", ifølge lokale tjenestemenn. Hun tilbrakte to år i fengsel og ble beordret til å betale $ 5 millioner i restitusjon. Miller jobbet med rettshåndhevelse på denne saken, der myndighetene grep $ 40 millioner av falske kuponger. Phoenix politiet grep også mer enn $ 1,1 millioner i eiendeler.

Å miste en stjålet eller forfalsket kupong utgjør også svindel.

Forhandleren er i siste instans offeret fordi det mister penger på produktet.

"Tyveri er tyveri om det er en kupong eller bil eller noe annet av verdi," sa Miller. "Hvis en person bevisst kjøper falske eller forfalskede kuponger, kan de også bli belastet."

Forbrukerne bør også være forsiktige med hvem de gir informasjon til, advarer Miller. Når du kjøper kuponger, gir du navn, adresse og finansiell informasjon. Å levere denne informasjonen kan gjøre deg utsatt for kriminell aktivitet, som for eksempel identitetstyveri eller kredittkortsvindel.

Er det greit å selge kuponger?

Noen kupong-salgssteder hevder å ha funnet et smutthull til disse reglene ved å si at de lader penger for "service" av kutting og kuponger i stedet for å selge kuponger selv. På den måten kjøper du ikke en kupong, og de selger ikke den, så kupongen skal fortsatt være gyldig.

Teknisk sett.

Miller sa at løsningen stammer fra eBay, "og det tok på seg, og fikk folk til å tro at det var et magisk uttrykk." Disse ansvarsfraskrivelsene er ugyldige, sier han og bærer ikke vekt.

EBay tillater fortsatt at brukerne selger og kjøper kuponger, men det står i retningslinjene for salgskuponger at «forhandlere kan nekte å akseptere kuponger som er oppnådd på en måte som bryter vilkårene i kupongen.»

Hva om ekstreme kupongere?

Shows som TLCs "Extreme Couponing" setter en høy - og oppriktig unacceptabel - bar for de galne rabattene du kan få bare ved å bruke kuponger.

For eksempel, si at det er en kupong for $ 1 av en $ 4,99 seks-pakke iste. Men i stedet for å kjøpe seks-pakken som kupongen er beregnet på, bruker du en kjent "glitch" for å innløse $ 1-rabattkupongen på en 99-prosent flaske iste og i hovedsak få varen gratis.

Det viser seg at noen av showens deltakere angivelig har innløst forfalskede kuponger de kjøpte på nettet. De brukte også en annen nyere svart-hat-couponing-taktikk som kalles strekkode-glitching, som oppstår når forbrukerne utnytter feil eller svakheter i kupongstrekkkoder for å løse kuponger på gjenstander produsenten ikke har tenkt dem på.

(Strekkode glitching er nå bedre kjent som "glitrende", et alternativt navn gitt siden forhandlere fanget på glitching grupper.)

Som du kan se, er de typer rabattene du ser på "Extreme Couponing" ikke basert i virkeligheten, de har ofte vært bedrageriske, og det bør tas med et saltkorn. Jeg mener, er vi ikke forbi tenker virkeligheten TV er faktisk virkelighet?

Bunnlinjen: Ikke kjøp kuponger på nettet

Kjøpe og selge kuponger bryter produsentens vilkår og betingelser kan utgjør svindel. Ikke bare gjør salg eller overføring ugyldig kupongen, men du vet heller ikke om kupongene er like legitime.

Miller sier at kjøper kuponger gjør vondt til alle. Produsenter må legge til mer sikkerhet for å få tak i kupongsvindel, og forhandlere må bruke mer tid på å se over hver enkelt kupong.

Fordi falske kuponger koster selskaper penger, kan de også føre til tap av arbeidsplasser på produsentens slutt og mindre sjenerøse kupongtilbud, noe som påvirker forbrukerne.

Bedrifter investerer også mye penger i markedsundersøkelser som involverer testfordelingskuponger til bestemte områder. Hvis folk selger disse kupongene, vil testen mislykkes, noe som gjør at selskapet enten betaler for å gjenta testen eller skrapfordelingen av kupongene i sin helhet.

Dette betyr ikke at du ikke finner lovlige kuponger på nettet: En av våre favorittsteder er Coupons.com. Du kan også ta tak i kuponger fra din lokale matbutikk, direkte fra merkene eller fra noen av disse 99 stedene for å finne kuponger. Og alle disse ressursene er gratis, som kuponger skulle være.

Hold deg trygg der ute Penny Hoarders, og lykkelig kupong!

Jacquelyn Pica er en redaksjonell intern ved The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar