Investere

PS4-gevinst og Xbox One mister lanseringsdagens salgskrig

PS4-gevinst og Xbox One mister lanseringsdagens salgskrig

Fredag ​​var lanseringsdag for Xbox One. Og gjett hva? Det var en byste!

På lørdag annonserte Microsoft at de solgte over 1 million konsoller, og satte det på nivå med Sony. Det eneste problemet? Det tok en hel dag å gjøre det, og Microsoft lanserte i mange flere land enn Sony. Sluttresultatet? PlayStation 4 dominerte helt Xbox One på lanseringsdagen.

I forrige uke snakket vi om hvordan konsollkrigene i 2013 vil dominere ferien, og så langt ser Sony (NYSE: SNE) ut som om det slår Microsoft (NASDAQ: MSFT).

Hvordan lanserer sammenlignet: PS4 vs Xbox One

For å sammenligne de to lanseringene ringte vi flere lokale Best Buy og Walmart butikker for å se hvor mange av hver konsoll de mottok. Vi sjekket deretter tilbake for å se hvordan de solgte.

For PlayStation 4 mottok de fleste butikker hvor som helst fra 30 til 50 enheter. Ved hver butikk ringte vi tilbake, de hadde solgt ut av alle av enhetene innen en til to timer i butikkåpningene. Videre sjekket tilbake i går, alle butikkene hadde solgt ut av lager de mottok siden lanseringen også.

For Xbox One lærte vi at de fleste butikker bare mottok omtrent 10 til 20 enheter. Da vi ringte for å sjekke salget klokken 17.00, rapporterte bare 40% av butikkene at de var utsolgt. De resterende butikkene hadde fortsatt inventar, og flere fortalte oss at de var sikre på at de ville ha noen denne helgen. Bunnlinjen er at de fleste butikker ikke var opptatt av å selge ut - selv med mindre enheter.

Hvorfor Xbox One var en Dud

Xbox One var en dud - ren og enkel. Hvorfor? De største grunnene til at vi har hørt fra spillere, er:

  • Pris: De kunne ikke rettferdiggjøre premien på $ 100 til PlayStation 4.
  • Kinect: Xbox 360 dominert på grunn av spill som Plikten kaller, ikke på grunn av Kinect-spill. Og Microsofts insistering på å gjøre Kinect obligatorisk har slått av mye av sin base av spillere.
  • Bekymringer over spilldeling: Vi har hørt dette flere ganger, med bekymringer for ikke å kunne låne spill eller leide spill.
  • Internett-faktoren: Xbox One var designet for å være online, men mange steder er dette ikke mulig. Dette slått av flere foreldre som ønsket å sette spillkonsollen i barnas rom, men likte ikke internettfunksjonen med barna sine uten tilsyn.

Hva skjer herfra

Vel, hvis du vil kjøpe en Xbox One, bør du kunne finne dem enkelt. Hvis du vil kjøpe en PS4, er det ikke så lett. Hvis du vil kjøpe en, og du ikke finner den i butikk, selger eBay dem for $ 500 til $ 600 akkurat nå.

Jeg tror at to ting må skje herfra:

1. Xbox One må konkurrere på pris

Det suger for Microsoft, men de trenger å slippe prisen for å konkurrere. Jeg tror en enkel måte å gjøre det på er å kutte ut Kinect og tilby den som et tillegg. De fleste spillere vil ikke ha det - de vil spille Plikten kaller og Battlefield. Mange barn og foreldre vil kjøpe Kinect, men senk prisen for å lokke dem.

2. Sony trenger å få PS4-er i butikkene

Denne PlayStation 4-mangelen vil skade Sony på kort sikt. Det kan dominere markedet og bare spiker Microsoft mot veggen, men hvis foreldrene står overfor et valg av en Xbox One eller ingen spillkonsoll til jul, kan de holde fast i det som er tilgjengelig: Xbox One. I tillegg kjører mange butikker også svært lite på PlayStation 4-spill, noe som kan gjøre ytterligere salg utfordrende for Sony.

Hva ser du der ute? Har du kjøpt en PlayStation 4 eller Xbox One? Planlegger å?

Skrive Inn Din Kommentar