Liv

13 gratis verktøy for å hjelpe deg med å lære et nytt språk - uten å gå til klasse

13 gratis verktøy for å hjelpe deg med å lære et nytt språk - uten å gå til klasse

Jeg er misunnelig for de som er tospråklige eller tre språklige - heck, selv kvadriske.

Å lære et morsmål har nettopp aldri vært min ting. Jeg tror at jeg var redd av dukkene mine barnehage lærer brøt ut i et forsøk på å lære oss grunnleggende spansk vokab.

Eller kanskje er det på grunn av det faktum at jeg bare passerte mine obligatoriske fremmedspråksklasser på college fordi jeg sugd opp til professoren. (Ja, og jeg skammer meg heller ikke.)

Men nå at det å lære et språk ikke er obligatorisk, er det tiltalende for meg. Så jeg tar på italiensk, så jeg kan i det minste bestille et annet glass vin når jeg reiser det neste år.

Fordelene ved å lære et fremmedspråk

I tillegg til de mer åpenbare årsakene (reise og attraktive kompis med store aksenter), kan det lønne seg å lære et fremmedspråk.

Du kan tjene ca 2% mer hvert år hvis du kjenner et morsmål. Det høres ikke ut så mye, men kan legge opp til nesten $ 70 000 når du går på pensjon (tenk: sammensatt interesse).

Og hvis du vet tysk, kan du tjene 3,8% mer (mot det 2% gjennomsnittet).

Freelancer har nylig rangert de 10 raskest voksende nettbaserte jobbsektorene i 2016s tredje kvartal, og jobber som krever tyske språkkunnskaper, gjorde kuttet.

En del av grunnen? Brexit. Tilsynelatende advarte Berlin senator for økonomi, teknologi og forskning Cornelia Yzer britiske selskaper om etterspillet med å forlate EU.

"[Berlin] er veldig mye nå i fokus for mange europeiske bedrifter, som sementerer den siste tilliten til Berlin og Tyskland som et europeisk knutepunkt for innovasjon," konkluderer Freelancer.

13 Ressurser for å hjelpe deg Lær et nytt språk gratis

Kanskje de beste nyhetene ut av alt dette er at du ikke trenger å schmooze din høyskole professor (og betale masse undervisning). I stedet, Du kan bruke disse gratis ressursene til å takle ditt ønskede fremmedspråk.

Vi fant 13 måter å lære et språk for gratis - og øke din inntjeningsmakt.

1. Bussuu

Bussuu hevder å være en globalt ledende, språklærende app med over 60 millioner brukere som lærer 12 språk gjennom interaktive øvelser.

Du kan få tilgang til gratis flashkort og skriveøvelser.

Men hvis du er villig til å splurge, tilbyr den et premium-medlemskap som starter på $ 5,41 / måned. Du får alle de ovennevnte, pluss tilgang til spørrekonkurranser og offisielle sertifikater, reisekurs, mobilapps, grammatikkøvelser og en vokabulær trener.

Det kan skryte av at 22,5 timer med premium-versjonen tilsvarer et semester av høyskoleklasser - som høres mye mindre smertefull ut enn å gå til en faktisk klasse.

Med mer enn 800 rangeringer i iTunes-butikken, har appen en 4,5-stjerners anmeldelse.

2. Duolingo

Med motto som "Lær et språk gratis. Forever, "Duolingo (også tilgjengelig i app form) fanger mitt hjerte. Faktisk anbefalte flere av mine kolleger denne appen.

Du kan lære på egen hånd eller med venner. Uansett, læringsdelen er gamified.

Den lille brannen emoji øverst holder deg motivert ved å vise deg hvor mange dager på rad du har brukt til å lære ditt valg språk. Og hjertene symboliserer leksjonens liv; når du er ute, må du begynne igjen.

Hver leksjon gir deg taler, lytter og oversetter utfordringer. Du er gradert umiddelbart - og gitt tilbakemelding for forbedring.

Det er ditt spill, så hopp inn i ett av de 21 språkene.

3. Italki

Italki skiller seg ut fra de andre ved at det forbinder deg med morsmål. Så i stedet for å snakke med deg selv, kan du snakke med en ekte person.

Du kan også velge å betale for en veileder. Eller Du kan benytte gratis chat-tjenesten der du fortsatt kan koble til morsmål.

For å gjøre dette, bare registrer deg (jeg brukte Facebook), og velg deretter språk, tidssone og preferanser. Pass på å klikke "Nei", ikke interessert i å finne en betalt lærer eller veileder. Velg fellesskap i øverste verktøylinje, og naviger til diskusjoner. Her kan du øve og / eller be om råd.

4. iTunes U

Ideen om iTunes U er å "bringe klasserommet sammen på iPad" og professorer bruker nettbasert plattform for å levere leksjoner til studenter.

Derimot, Du kan også få tilgang til disse leksjonene - gratis - hvis du har en iPhone eller iPad.

Last ned appen (hvis den ikke allerede var standard på enheten). Søk på språket du er interessert i å lære, og opp dukker opp gratis podcaster, videoer og pedagogiske materialer.

Du kan til og med ha tilgang til lekseroppgaver, som gjør det mulig å følge kursene nøye - men i ditt eget tempo og uten truende karakter på transkripsjonen.

5. Meetup

Når du blir lei av å ordne ord på en skjerm, sjekk ut Meetup.

Søk etter din plassering og interesse for å finne en gruppe mennesker i ditt fellesskap med lignende interesser. I dette tilfellet, du vil søke etter "Språk og kultur."

"Når vi kommer sammen og gjør de tingene som er viktige for oss, er vi i beste fall," sier nettstedet.

I mitt område finner jeg "The St. Petersburg Italian Language Meetup" med 77 italienske høyttalere.Kanskje det er modig, men når jeg spiker ned noen grunnleggende, kan det være gøy å sjekke ut!

6. Memrise

Memrise - også tilgjengelig i app form - har minst 200 språk og over 300.000 kurs.

Hvert kurs har et morsomt hage tema. Når du starter, ser du en tom krukke med et frø. Som språkkunnskapene vokser, så vil den lille blomsten.

Fordi jeg setter på å lære italiensk, velger jeg et "Lær grunnleggende italiensk" kurs. Jeg presenteres to ord: "hei" (Caio) og "jeg vil gjerne" (vorrei). En mann sier dem høyt. Jeg klikker gjennom, og etter de to ordene er jeg quizzed.

Hvis jeg sliter med å spiker en ned, kan jeg klikke på "Hjelp meg Husk". Jeg får en rekke måter å huske på, lagt inn av brukerne. Jeg liker denne, som vurderer de grunnleggende ordene jeg har lært så langt:

horray (vorrei)!

den kaffen (del caffè)

vennligst gjør min tjeneste! (per favore)

Til slutt blir jeg bedt om å skrive ordene ut - så jeg vet at jeg ikke kan gjøre dette for tankeløst.

Jeg nyter øyeblikkelig tilbakemelding av leksjonen og den spilllignende naturen til det hele. Et lite vintreet vokser hver gang jeg får noe riktig. Jeg er hekta.

6. Språkene mine

Uansett hvor skjult språket kan være, kan du sikkert finne det på språkene mine. Nettstedet er vert for 95 språk, inkludert armensk, islandsk, mandarin og jiddisk.

Hvert språk brytes ned av leksjoner, som varierer, men noen eksempler inkluderer adjektiver, alfabet, farger, mat (veldig viktig), tall, setninger, tid og vær.

I hver leksjon finner du forskjellige ord. For eksempel klikker jeg på kantonesisk "kropp" og finner forskjellige kroppsdeler: hode, hår, øre og andre. Det engelske ordet vises over et ikon, så ser jeg kantonesisk ord. Jeg kan klikke på ikonet og høre en stemme gjenta ordet til meg.

Det er også et radioalternativ som lar deg lytte til en live kantonesisk kringkasting.

7. Åpen kultur

Denne nettsiden er litt annerledes enn de ovenfor, fordi den samler en hel haug med gratis ressurser for deg å sjekke ut.

Åpen kultur er vert for ressurser for 48 språk og inneholder en gullmine av informasjon. For eksempel er en av ressursene under japansk knyttet til en gratis videoserie på iTunes U hvor en høyskoleprofessor lærer deg hvordan du tegner mer enn 150 kanji-tegn.

Nettstedet er mindre strukturert enn de andre, så kanskje dette er en morsom ressurs å bla gjennom når du føler deg som om du får tak i et språk.

8. Podcaster

Lytte til et språk er en stor del for å erobre den. For eksempel kunne jeg lett mispronounce ciao. Så hva skjer når jeg kommer til Italia? Jeg høres ut som en idiot.

"Podcaster er en av de første stedene jeg setter når jeg starter på et nytt språk," skriver Benny Lewis på sin hjemmeside, Flytende i 3 måneder. "Podcaster gir mulighet til å lytte til det nye språket du snakker om. Som du lytter, lærer du riktig uttale. "

Lewis er kjent for sin evne til å bli konversasjonelt flytende i tre måneder. Han anbefaler disse frie språk-læring podcaster.

Vaktmesteren satte også sammen en liste med 10 podcaster det anbefaler.

I det siste har jeg lyttet til Coffee Break Italian fra Radio Lingua Network, som har forskjellige språk.

9. Offentlige biblioteker

Jeg kan ikke garantere at ditt offentlige bibliotek har de ressursene du leter etter. Og du må forlate huset ditt. Men som en tidligere engelsk major, føler jeg meg forpliktet til å gi offentlige biblioteker en nikk.

Du kan kanskje finne språkbøker, lyd-CDer og DVDer. Hvis biblioteket ditt ikke har det du leter etter, spør bibliotekaristen om å søke i distriktets katalog. Du bør kunne ta ut et interlibrary lån.

Også spør om fri tilgang til online plattformer som Rosetta Stone og Pimsleur.

10. TalkTalkBnb

Dette er ekte eventyrlystne. TalkTalkBnb ligner på begrep til Airbnb. Bortsett fra at det er gratis - og språkfokusert.

Du kan velge å reise eller vert, men på en eller annen måte er ideen å møte - og snakke med - lokalbefolkningen.

"Vi håper å skape et stort internasjonalt språkinnlæringssamfunn basert på praksis og deling. Vår ambisjon er å koble tusenvis av mennesker fra alle land til kulturutveksling og reise, sier selskapets nettsted.

Det relativt nye samfunnet dekker mer enn 100 land og 80 språk.

11. Ordreferanse

Word Reference er en solid online oversettelses ordbok. Det ligner på Google Translate, men du finner det mer pålitelig.

Du kan søke enkle ord. For eksempel oversetter jeg "løp" fra engelsk til italiensk og finner det riktige ordet, pluss ulike tider - så vel som hvordan det brukes i en setning.

Dette nettstedet vil ikke nødvendigvis lære deg språket, men Det er en god referanse hvis du bare vil slå opp et ord.

12. Yojik Nettstedet

Selv om The Yojik Website ikke er bundet til noen offentlig enhet, er det vert for mer enn 600 Foreign Service Institute kurs - som er en offentlig enhet.

Dette er kursene som den amerikanske regjeringen bruker til å utdanne utenrikssaker. Ifølge nettsiden er de "gamle" kursene alle offentlige områder - noe som er bra for deg.

Du kan imidlertid merke noen manglende språk. Uansett, det er et pent sted å sjekke ut.

Det kan være spesielt nyttig hvis du reiser siden noen leksjoner dekker landets kultur og regjering.

13. YouTube

Vår redaksjonelle intern, Jacquelyn Pica, er student ved University of South Florida St. Petersburg. Hun ønsket desperat å lære japansk, men fant ut at hun ikke kunne få æren til kurset, så hun valgte å lære en annen måte - og gratis.

Hun bruker YouTube.

"YouTube-videoer er alltid gratis, og det er viktig å høre at språket faktisk blir snakket også," sier hun.

Pica oppdaget den Innovative Language Learning Channel. Den har 35 kanaler, hver dedikert til et annet språk.

Hun anbefaler også Easy Languages, som lærer deg fraser via intervjuer med morsmål.

"Det er en fantastisk måte å høre hvordan innfødte høyttalere sier bestemte setninger," forklarer Pica.

Og hvis du er som Pica og ønsker å lære japansk, brukte hun den japanske leksjonskanalen til å lære seg begge japanske tegnsystemer.

"Det kan være skummelt for nybegynnere å lære alle tegnene," sier hun. Men denne ressursen hjalp henne med å gjøre det.

Din sving: Hva er din favoritt, gratis måte å lære et nytt språk på?

En stor grazi går til redaksjonær intern Jacquelyn Pica, som delte sine språkopplæringserfaringer med meg og hjalp med den omfattende forskningen. Hun planlegger å holde meg ansvarlig i mine fremmedspråklige forsøk.

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Etter at hun nylig har fullført grunnskolen, fokuserer hun på å spare penger - og overleve på nytt med foreldrene sine.

Skrive Inn Din Kommentar